Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiem....

okulary! ktos z Was wie? prosze o odpowiedź

Polecane posty

mianowicie mam niewielką wade wzroku. od kilku lat używam soczewki kontaktowe i o nich wiem wszystko. okulary nigdy nie były mi potrzebne wiec ich po prostu nie zakupiłem (po pierwszej wizycie u okulisty oczywiscie dostałem recepte na szkła) lecz dzisiaj postanowiłem ze kupie sobie w końcu okulary, doskonale wiem jaka mam wadę i czy jesli pojde do optyka to moge kupic okulary bez recepty? jesli tak to ile będa one droższe? pytam ponieważ moj okulista wyjechał z kraju i powróci dopiero za miesiąc. na okulary z vission express mnie nie stać. (tam podobno robia darmowe badanie wzroku - pewnie recepty tez zadnej nie potzrebują)

okulary zrobią ci wyłącznie na receptę. bez możesz sobie tylko w markecie kupić, ale to odradzam. tylko sobie wzrok pogorszysz...

własnie poczekaj na okulistę albo jak ci tak sie spieszy to pojdz do zakladu optycznego i na miejscu cie wybada ale za ponad 50 zeta :p

dziękuje :)

Gość okularnicaaa
Spróbuj u jakieś optyka. Zazwyczaj tam też przyjmuję okulista. Być może akurat trafi Ci się jakaś promocja ( kupujesz szkła w zamian wizyta gratis albo kosztuje niewiele). Warto popytać. Nie tylko vision express robią fajne okularki.