Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maciuś111111111

chora baba

Polecane posty

Gość Maciuś111111111

czy to normalne że moja żona daje niespełna 4 miesięcznej córce rosół i ziemniaki? to nie żart, bo mi sie wydaje (no dobra z uzgodnieniem z moją matką) że jest za mała

Gość Maciuś111111111
no napiszcie mi coś. może jeść ten rosół czy faktycznie nie

Gość a własnie że tak
niektórzy tak robią - nasi rodzice podawali nam zupy i ziemniaki szybciej, niż teraz zalecają.Myśle=ę, że każdy musi sam zdecydować, czy dziecko jest na to gotowe czy nie. Ja swojemy dałam rosół i ziemniaki po 6 miesiącu (karmione mlekiem modyfikowanym)

Gość gggggggggggdddddd
ziemniak tak,rosół nie i nie mów w ten sposob o żonie:o

Gość blackcat
wiesz, jakbys choc raz poszedł z żoną i dzieckiem do lekarza (juz nie mówie że mógłbys isc sam z dzieckiem zamiast żony) to mógłbys rozwiac swoje wątpliwości a propo karmienia 4 miesiecznego dziecka :o Myśle że od czasu gdy Twoja mama wychowywała dzieci świat poszedł do przodu i wykazano że pewne rzeczy szkodzą/nie szkodzą - czyli inaczej niz myslono na ten temat jeszcze pare lat temu :o Ale rosół chyba jest ok:)

Gość Maciuś111111111
no sorry nie stresuj się, nie słyszałaś jak ona mówi do mnie. W każdym razie z tym tłustym rosołem to przesadza. Na siłe chce ją utuczyć a ona waży już 8 kilo

Gość gggggggggggdddddd
ty jakiś chory jesteś:o poczytaj i zainteresuj się co jedzą takie dzieci a co nie,przyda ci się,nie będziesz się musiał na forach pytać.

Gość oj oj no chora
no to masz racje w 4 miesiacu rosol??? chyba powinno owoce i wazywa a nie takie cos .... 8 kilo hmmmm 4 miesiace podwoilo wage?? nie wiem cey to ok

Gość Maciuś111111111
a od czego są fora? nie czasem rzeby się dowiedzieć, zapytać? co wy takie agresywne? myślełem że takie rzeczy dziecko je jak skończy 6 mies

Gość masz racje 6 miesiecy

Gość no rzeczywiscie baba jest chor
no sorry ale facet ma racje , jak mozna NIESPEŁNA 4 miesiecznemu dziecku dawac takie rzeczy? moze jeszcze niech jej schabowego da?takie dziecko powino byc na mleku jesczze lub czyms delikatnym a nie tłustym rosle i ziemniakach...

Nie wiem czy dziewczyny robicie sobie jaja tutaj ??? chyba wypowiadaja się tu kobiety nie majace pojęcia o macierzyństwie! Rosół i ziemniaki w 4 miesiący są wykluczone!!! Szczególnie rosól jest silnie alergizujący, przeciez we wszystkich poradnikach odnośnie żywienia niemowląt pisze że nawet mięso do zupy daje się bez wyawru w którym sie gotowało, czyli mięso do warzyw. A co ziemniaków to jeszce ujdzie ale muszą być niesolone żeby nie obciążać nerek takiego maluszka. Ja karmiłam tylko piersią do szóstego miesiaca, absolutnie niczym nie dokarmiałam. I nie piszcie porad typu \"a dawno to dawali wszystko i nic dzieciom nie było\" teraz jest teraz, świat idzie do przodu, są nowe badania, doskonalsze, fachowcy i dietetycy opracowywują pewne normy zywienia dla dobra naszych maluszków a nie przeciwko nim!

Gość ni wierze
Dzieci do szóstego miesiaca powinny byc tylko na mleku, ewentualnie jabłuszko, banan, marchewka. Jkai rosół.. o Boże.. że taka ciemnota jeszce chodzi po tym swiecie, jak Dziecko w wieku dorosłym bedzie miało niewydolność nerek to pewnie nie skojarzycie tego z rosołem tylko bedzie jaki wredny los...

Gość Maciuś111111111
dzięki dziewczyny, tak myślałem, matka żony tak jej doradziła, powiedziała jej że nie wie jak się dzieckiem zająć itp pozdrawiam

Gość Jessy27
jeszcze zależy, jesli dala tylko spróbować, to mlej nic nic nie bedzie ale jesli do jedzenia normalnie to przegięcie. Pozatym 4 miesięczne niemowle 8 kg????? to normalne>?