Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pan_Kracy

a znacie w ogóle taki portal PRZEZNACZENI?

Polecane posty

Gość lalineczka
ja nie znam...cos tracę?:)

...bo ja tam jestem i ciekaw jestem Waszych opinii... Wiem, że zdania na jego temat są różne. A Wy co sądzicie?

Nie wiem, czy tracisz, nie robię reklamy, tylko chcę się dowiedzieć jakie jest Wasze zdanie na temat tego serwisu, czy warto być na takim portalu. To portal dla chrześcijan, którzy szukają znajomości i przyjaźni z ludźmi o podobnych poglądach na życie. Ponoć wielu znajduje też tam "swoją drugą połówkę". Wg danych na portalu jest tam już prawie 200 małżeństw i kilkuset zakochanych. Ja jestem tam od dwóch miesięcy i póki co chwalę sobie, bo trochę inaczej to wygląda, niż wszędzie indziej.

Gość oł bejbe
No gdzieś mi się obiło o oczy i uszy. Gdybym nie miał dziewczyny, to pewnie szukałbym właśnie tam ;) Ładne buźki spoglądają tam z monitora :)

Przeznaczeni? Ale tacy na całe życie? I chcący takiego życia właśnie, a nie tylko osoby w sam raz na jeden raz, bądź uwodzicieli z portali randkowych szukający wrażeń:) ja wolę szukać wrażeń, skoro życie jest takie kruche i trudne:)

Gość Przeznaczeni- mieszane uczucie
Słyszalam o tym portalu. Podejrzewam, ze faktycznie dla osób wierzących jest lepszą alternatywą od zwykłych potrali randkowych. Jedno mnie tylko tam razi - ale byc może wynika to z mojego błędu, może coś źle zrozumiałam. Otóż próbwalam się tam zalogować ale cóż nie zostałam przyjęta. Wystarczy, że człowiek raz zrobi jakąs głupotę - zresza trudno tu mówić o głupocie - raz zbłądzi to lepsze slowo i już ma zakaz wstępu. Otóż chodzi mi o seks przedmałżeński-a gdzie tu mowa o wybaczaniu grzechów. Portal niby chrześcijański ale jakoś bardzo rygorystyczny a gdzie miejsce na nawrócenie itp.

mam dopisek, bo lubię ten portal a ludzi, których tam poznałem, bardzo pomogli mi w trudnym momencie mojego życia. chyba to nie jest przestępstwo, że mam to w stopce? po prostu jestem im za to wdzięczny.

Gość majka_b
ja też znam :-) jestem tu kilka miesięcy i mam już kilku przyjaciół. chodzimy razem na imprezy, do kina. jak dla mnie - miejsce ok. choć pewnie nie wszyscy tu będą się dobrze czuć.

Gość o so chosi
a co to za portal? można znaleźć tam żonę?

Gość Akyszka_
wzoraj wiedziałam jak 1 dziewczyna z tego korzysta...ale to nie moje klimaty

Gość gsrdgrfrgg
"ma zakaz wstępu. Otóż chodzi mi o seks przedmałżeński" Żartujesz? :O Przeprowadzają badania czy sie do tej pory z kims poszło do łóżka? A są tam pytania w stylu: ukradłeś coś? zabiłes kogoś? zgwałciłeś? Czy tylko są skierowani na ten wstrętny przedmałzenski seks?

Gość gsrdgrfrgg
Otwartość na rodzicielstwo: chcę mieć jedno dziecko chcę mieć dwoje dzieci chcę mieć troje lub więcej dzieci chcę mieć dzieci, ich liczba nie jest określona nie mogę mieć dzieci, ale jestem otwarty/a na adopcję nie chcę mieć dzieci nie zastanawiałam/zastanawiałem się nad tym Posiadam dzieci: tak nie Uczestniczę we Mszy św.: nie uczestniczę tylko w ważne święta w każdą niedzielę w każdą niedzielę i czasami w ciągu tygodnia codziennie Czy szanujesz nauczanie Kościoła na temat aborcji? Szanuję Nie szanuję Nie mam zdania Czy szanujesz nauczanie Kościoła na temat antykoncepcji? Szanuję Nie szanuję Nie mam zdania Czy szanujesz nauczanie Kościoła na temat czystości przedmałżeńskiej? Szanuję Nie szanuję Nie mam zdania Czy szanujesz nauczanie Kościoła na temat nierozerwalności małżeństwa?

Gość magdaaa29
Przecież nie przeprowadzają badań, czy ktoś wcześniej poszedł z kimś do łóżka, czy nie. Zadają tylko pytanie, czy ktoś szanuje postawę kościoła odnośnie tej kwestii. To, ze ktoś nie jest dziewicą/prawiczkiem nie znaczy zapewne, że nie ma tam wstępu. Nie przesadzajmy.Fakt ze jest to portal dla katolików nie oznacza ze to portal dla fanatyków. Ja akurat nie mam zdania na temat poszanowania czystosci przedmalzeńskiej, nie mam zdania na temat antykoncepcji, zaznaczyłam w obu przypadkach opcję "Nie mam zdania" i wpuścili mnie do tego portalu. Chodzi im głównie o to, by nie NEGOWAĆ nauki koscioła odnosnie tych kwestii. Bo jesli ktoś neguje i nie szanuje, to niech poszuka innego miejsca w sieci dla siebie, w którym będzie czuł się lepiej.

Portal z tego co wiem jest serwisem DEDYKOWANYM. Oznacza to, że nie jest przeznaczonych dla wszystkich. Czy to jest złe? Nie sądzę. Serwisy dedykowane są teraz na topie. Dużo siedzę w necie i widzę, że wyskakują jak grzyby po deszczu. Mamy już np. serwis dla wegeterian, ateistów itp. Wydaje mi się, że portale społecznościowe (czy też randkowe) \"dla wszystkich\" powoli odchodzą do lamusa. Powód jest bardzo prosty: katolikowi łatwiej znaleźć będzie dziewczynę czy też przyjaciół na portalu, gdzie są katolicy, osoba, która stroni od mięsa poszuka sobie bratniej duszy na portalu dla wegetarian, itp. W relacjach międzyludzkich ważna jest nić porozumienia, która dotyczy wartości, które są dla nas ważne. Myślę, że jeśli ktoś jest katolikiem i ważna jest dla niego wiara i wartości, które z niej wynikają, łatwiej i szybciej znajdzie sobie osobę właśnie na takim dedykowanym portalu, niż np. na Sympatii. Na Przeznaczonych od początku wiemy kto ma jakie podejście do pewnych spraw i podstawowych wartości, a to znacznie ułatwia sprawę w przypadku poszukiwania miłości na całe życie. Nie sądzicie?

kiedyś coś gdzieś widziałem ale jeżeli miałbym się interesować serwisami z randkami to na pewno nie tym... 1. płatne 2. katolickie 3. nachalne promowanie jacy to ich użytkownicy są wartościowi :O no tak bo wszyscy inni to..................... :O

Gość do magdaaa
moze mi napisac kiey się tam rejestrowałaś ?? bo naprawdę starałam się to zrobić jakiś miesiąc temu i kiedy dawałam odpowiedzi typu nie mam zdania to mi wyskakiwało, że nie spełniam kryteriów - oczywiście nie tak brutalny był ten komuniat ale sens ten sam...wątpie by to była wina przeglądarki bo co przeglądaraka ma do tego ;) a kłamać po to tylko żeby wejść nie będę bo to sie mija z celem, więc dałam spokój

Gość magdaa29
ja rejestrowałam sie jakies 5 miesiecy temu. dziwne, że Ci wyskoczylo ze nie spelniasz kryteriów. ja nie chcialam klamac wiec pozaznaczalam wlasnie tak jak napisalam. moze spróbuj jeszcze raz? ja jestem zadowolona ze tam jestem :)

Gość fjefjurka
ale dlaczego jestes zadowolona? znalazlas tam męrza czy jak???

a ja wygrałem życie ---> wiesz, za inne serwisy też się płaci. Bodaj najdroższym serwisem jest Sympatia. Policz sobie ile zapłacisz za rok bycia na Sympatii. Na Przeznaczonych owszem, płacisz, ale jest to opłata JEDNORAZOWA, a możesz korzystac bez ograniczeń czasowych. Za każdy serwis na poziomie się płaci. Co w tym złego?

Gość _*sami*
męrza?:O

Gość jest tez podobny serwis
www.zapisanisobie.pl tylko ten jest bezplatny:-) i tez dla ludzi ceniacych wartosci chrzescijanskiej

Gość upupupup
znaczy - mohery wszystkich krajów łączcie się (czyli czarna międzynarodówka) - bleee :(

mi mała, nie mogę sie z Tobą zgodzić, wydaje mi się, że przesadzasz, ja tam jestem, a nie jestem zadnym desperatem, zboczeńcem, popaprańcem. nie spotykam też zdesperowanych starych panien, tylko atrakcyjne, pewne siebie i swojej wartości dziewczyny. tak naprawde zaden portal nie da gwarancji na to ze nie znajdą sie tam ludzie, którzy chcą wykorzystać innych, jak to było w przypadku Twojej koleżanki. wyrazilas tyle negatywnych opinii, a z drugiej strony oswiadczasz, że obejrzałaś ten portal tylko powierzchownie. wieć chyba nie poznałąś go na tyle, żeby wydawac takie opinie? to co spotkało Twoją znajomą jest bardzo przykre, ale tacy idioci są wszędzie i chyba trudno przed nimi uciec. jedynym wyjściem jest wlaśnie zdrowy rozsądek w kontakcie z ludzmi poznanymi w necie. ta zasada obowiązuje wszędzie. pozdrawiam :)

Gość ghmgjgj
To jak szukać sobie kogoś w ramach jednej sekty, bardzo ograniczonego światopoglądowo, a nawet jakiegoś chorego ortodoksa. Brrr... okropne.

Gość ooooooooooooooooooooo
do pan kracy: a ile sie placi?