Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Parujące okno

Pomocy paruja mi okna!!!

Polecane posty

Gość Parujące okno

Otóż sprawa wygląda tak że mieszkam nie u siebie tylko w wynajętym domu,dodam że nie w Polsce.... No i okna niby nie tak stare ale jednak niezbyt trzymają ciepło...poprostu wieje z każdej strony jak diabli! Dziś mąż uszczelni wszystkie szpary silikonem ale nie wiem czy to cos da.. No i co rano gdy wstaje,odsłaniam rolete a okno całe "mokre" albo jest na nim tyle wody że można by było zebrać do kubka i kawe zaparzyc :P albo jest całe kompletnie zaparowane!! para nawet nie była tak uciążliwa ale teraz jak sie zaczęły przymrozki to co rano jest ono całe mokre...:/ co zrobić??? uszczelniać czy wręcz przeciwnie?? na górze okna jest taki wywietrznik który uchylam ale wtedy znów zimno wpada do pokoju...

za bardzo uszczelnione - nawet nowoczesne plastiki sa troche rozszczelniane albo maja specjalne 'wywiewki' zeby mogla uchodzic para jesli sa to stare drewniane okna to moga sie wypaczyc od wilgoci splywajacej na rame - lepiej troche rozszczelnic

Poza tym lepiej jest uszczelniać samoprzylepną gąbką przyklejając ja na płaszczyznach szczelności znajdujących się na ościeżu i ościeżnicy a nie silikonem między ościeżnicą a ścianą jak wykonał to Twój domorosły majster klepka:)

Gość Radek Kinior
I niech mąż absolutnie nie stawia na parapecie parujących kloców. To tylko zwiększy problem. :-o

Gość Parujące okno
okna sa plastikowe (?) Między parapetem a oknem jest szpara,pęknięcie i tak z niej PIŹDZI że nie da się wytrzymać!!:O to nie nasza chawira,my tylko wynajmujemy... no i jakiś grzyb też się robi...kurwa... nawet nie wyobrażacie sobie jak z tego okna wieje,a mamy łóżko koło i nie da sie wytrzymać,trzeba to jakoś uszczelnic! pisałam że na górze jest taki niby wywietrznik,w takim razie bedzie otwarty mimo że z niego też nieżle daje zimno...kurwa co za kraj...

Gość Parujące okno
ladaco--> to zadna stara buda tylko 5-cio letni dom :P

Gość Parujące okno
a ogrzać tą chałupe to wcale nie tak łatwo! ogrzewanie mamy gazowe i żeby nie bulić na rachunek za gaz mamy ustawione na timerze że włacza sie raz na jakiś czas,jak jest zimniej to częsciej...no ale jak tu ogrzewac skoro z okna jebie zimnem jak z krematoruim??? :O

Gość Parujące okno
Brunetka---> mieszkamy w kraju gdzie wilgoć 100% jest na porządku dziennym :O niestety...

Gość Parujące okno
zresztą nie tylko w naszym domu jest taki problem,widze że w innych domach okna też zaparowane!

Gość no to macie te swoje Anglie

Gość zazdrosnica
Ja mam tak samo w domu. Zaznaczam,ze mamy w mieszkaniu cieplo,okna drewniane ale szczelne. Tez mieszkam za granica i w wynajmowanym domku. Tak to juz jest niestety jak zima przychodzi.

Gość Parujące okno
Brunetka---> pisałam że nie mieszkam w Polsce ;)

Gość Parujące okno
strona nie działa :P

Gość ogrzewając mieszkanie
tylko kilka godzin dziennie wydajesz na to tyle samo kasy jak ktos co ogrzewa je 24godziny na dobę.Wiem,paradoks ale tak niestety jest.Popytaj znajomych.Ja mam duży dom,ogrzewanie chodzi non stop i płacę 100f miesięcznie.Wyłączam tylko na 1godzinkę w ciągu dnia wtedy gdy je intensywnie wietrzę.Też mam plastiki i te wywietrzniki,są otwarte i nic mi sie nie skrapla na oknach.I nie jest zimno:-)

Gość Parujące okno
no wiesz,może i masz racje,ale jaki rachunek przyjdzie to dowiem się dopiero w styczniu,bo płacimy co 2 miesiące,i zebym się wtedy nie przewróciła....heh Też masz gazowe?? A co do prądu to teraz nam spory przyszedł rachunek więc mam stracha że za gaz tez bedzie duzo :(

autorka mieszka w Anglii na bank... tez tak mam..:)))ale na szczescie juz niedlugo jade do domu na zawszeeeeee!!!!

Gość ogrzewając mieszkanie
tak mam gazowe.I jestem zmarzlak,nawet latem sie dogrzewam.Rachunki za prąd mam co 3miesiące i tez tak w granicy 80-100f.za te 3miesiące.

Gość Parujące okno
dziusiek--->pudło :P:P mieszkam na wyspie obok ;)

Gość Parujące okno
aha,Mistrzu ciętej riposty. Napisałes wczoraj by mój jak Go nazwałeś "domorosły majster klepka" nie silikonował dziur koło okna i parapetu... otóż powiem ci że to zrobił i............................... Dziś rano odsłaniam okno a tam.....................zaledwie lekko zaparowane okno!!!:D ani kropli wody tylko troche zaparowane!! tak więc zwróć mu honor bo wie co robi!!;)

A JA ROZSZXCZELNIAM OKNA NON STOP, wietrze kiedy sie da, mam wyciete 5 cm uszczelki na ramie i skrzydle i jak tylko na chwile zamkne okno to znowu parują, a noca z parapetu ciurkiem leci woda