Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhdkhfkdf

MERCILON, pogorszenie cery...zmienić, czy jeszcze poczekać?

Polecane posty

Gość fhdkhfkdf

biorę dopiero 2. mc, ogólnie czuję się dobrze, nie tyję na razie, nie boli mnie głowa, a jedynie od jakiegoś czasu moja cera zaczęła wyglądać fatalnie. niby strasznie sucha się zrobiła, a jednak okropnie się błyszczy, do tego wyskakują mi "podskórne gule" tóre mnie okropnie bolą (na tę chwilę mam 3 takie na buzi). i boję się, że będzie ich więcej. kosmetyki, te które do tej pory stosowałam i było ok, nie dają sobie rady. jutro idę do gina, nie wiem czy prosić o zmianę, czy wyczekać jeszcze? ( (muszę nakłada cały mikajaż by ludzi nie straszyć :O )

Gość niech ktos odpowie

Ja bym jeszcze poczekała(wiem,że to niełatwe).Niestety do końca 3 opakowania może tak być.Wspomnij o tym lekarzowi i zobaczysz co Ci powie.Jesli nie masz innych skutków ubocznych jest duża szansa,że po 3 blistrze przejdzie.A miałaś wcześniej problemy z cerą?

Gość autorka tematuuuu
nie takie.... tzn z natury mam mieszaną cerę, więc i rozszerzone pory i zaskórniki...ale takie pryszcze, krostki, gule, plamki itp nigdy mi się nie robiły :( wcześniej wystarczał tylko lekki podkład, teraz podkład, korektor, puder...a i tak widać... chce mi się rano płakać jak patrzę w lustro :(. też słyszałam, że okres przejściowy to 3 mce, ale niedługo święta, sylwester itp.

To może teraz na maxa oczyszcza się skóra od środka.Moja koleżanka tak właśnie miała.Potem się poprawiło.Do sylwestra mało czasu.Nie wiadomo co będzie jak zmienisz.Zresztą to opakowanie i tak musisz wziąć do końca.

Gość autorka tematuuu
ok, dzięki zapytam jutro lekarza, ale on pewnie, jak mój chłopak, powie, że sobie coś wmawiam (wyglądam przyzwocie z "maską na twarzy" , bez niej nie dałabym rady wyjść z domu)... jedynie siostra jak mnie ostatnio zobaczyły calą wysypaną, to aż za głowę się złapała:P mam nadzieję, że to efekt oczyszczania...

AHA!Na problemy z cerą dobre są diane-35.Niestety zawierają końską dawkę hormonów.Ale kobietom z dużymi problemami naprawdę pomagają, po ok. pół roku stosowania przechodzą na lżejsze i problem z cera nie powraca.To tak na marginesie, zapytaj o nie swojego lekarza.