Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przylepa

problem z alkoholem

Polecane posty

Gość przylepa

mój chłopak pracuje na budowie i teraz w sezonie zimowym często sięga po alkohol (wsumie częściej po wódke niż po piwa) i tłumaczy się tym, że to rozgrzewa go w pracy:/ a mnie z tego powodu cholera bierze za przeproszeniem :( fakt, że jak było cieplej też popijał, ale nie w takich ilościach i nie wódke, piwka tolerowałam, bo rozumiem, że ma cieżką prace i w upalny dzien można mieć ochote na zimne bro (sama to uwielbiam) ale ta wóda mnie dobija wrrr nienawidze jak jest podpity bo często sie wtedy złości bez powodu i sprawia mi tym przykrość:( jest bardzo kochany, ale ja mam obawy, że to się może źle skonczyć myślimy o zamieszkaniu razem, ale... no właśnie mam "ale" a w tym wypadku chyba nie powinnam go miec on niby powtarza, że jak bedziemy razem mieszkać skonczy z alkoholem a ja nie wiem, czy mam w to wierzyć, czy on mówi tak tylko żby mnie przekonać wsumie jak jesteśmy razem to nie pije w ogóle tzn przy sobocie wypije piwko lub dwa, ale zawsze mnie wtedy pyta czy może:) niestety mieszkamy od siebie ponad 30 km i w tygodniu widzimy sie jeden dzień za to weekend mamy zawsze cały dla siebie, troche to żadko aletego to wspólne mieszkanie bardzo mnie kusi, może mi cos doradzicie?? co mam robic?? z góry thx:*

Po prostu otwarcie mu powiedz, że ma problem z alkoholem i nie podoba Ci się, że tak dużo pije. Chyba nic innego nie możesz zrobić. A wiesz, że żaden alkohol nie rozgrzewa? Wbrew obiegowym opiniom oziębia organizm, po pewnym czasie zwalnia się akcja serca.

Gość ...a..
cześć przylepa... na Twoim miejscu nie tolerowałabym tak częstego sięgania po alkohol u Twojego partnera... widać już początki alkoholizmu, ja radziłabym ci poważnie z nim porozmawiać póki jest jeszcze na to czas i postawić ultimatum albo butelka albo Ty, jest to straszna choroba (sama dobrze o tym wiem) zaczyna się małymi kroczkami ale pózniej ludzie sięgają dna.. Na Twoim miejscu przemyślałabym jednak to zamieszkanie ze sobą ... i jeszcze jedno dzięki szczerej miłości można przetrwać wiele ale dużo też można przegapić lepiej dmuchać na zimne pozdrawiam

Gość venge.
to się nazywa alkoholizm i z tego się nigdy nie wychodzi...., już na zawsze się nim jest

Gość moze Ci jakos pomoge
mam to samo ale z mezem... on takze robi na budowie i tez popija wodeczke powiem Ci tylko tyle mialam podobne obawy do Twoich zanim za niego wyszlam a teraz jestem szczesliwa mezatka od ponad dwoch lat moj maz jest zlotym czlowiekiem i nie powiem bo to ze pije tez mnie bardzo denerwuje ale nie upija sie do nieprzytomnosci czy cos takiego, praca na budowie jest bardzo ciezka a alkohol pobudza nie pisze tego tylko dlatego ze jestesmy w podobnej sytuacji i bronie meza ale postaw sie na miejscu Twojego chlopaka pracuj ciezko po 12h w ciaglym ruchu w ekstremalnych warunkach... tak wlasnie wyglada praca na budowie zycze szczescia

Gość moze Ci jakos pomoge
aha zapomnialam dodac do venge: moze nigdy nie mialas doczynienia z alkoholikiem ze piszesz ze z alkoholizmu sie nie wychodzi otoz moj kuzyn pil codziennie i to w mega ilosciach do czasu kiedy dowiedzial sie ze bedzie ojcem wtedy powiedzial sobie stop i nie pije od ponad 5lat i w ogole go nie ciagnie zaznacze ze nawet na swoim weselu nie pil, byl tylko jeden kieliszek dp toastu:p