Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fujkaa

Oczyszczanie u kosmetyczki

Polecane posty

Dzisiaj byłam u dermatologa, zaleciła mi oczyszczanie u kosmetyczki. Pomóżcie, na czym dokładniej polega ten zabieg, jak jest robiony i czy są jakieś konsekwencje po zabiegu? Pozdrawiam!

smetka - ja mam bardzo dużo wągrów na nosie, dlatego kazała mi pójść do kosmetyczki na oczyszczanie. Do tego cere mam raczej suchą, ale w strefie T wydziela mi się dużo sebum a wokół ust mam po prostu SUCHĄ skórę.. Boję się troszkę iść, żeby nie zrobiło się gorzej... A czy to prawda, że po czyszczeniu ma się strupy?

Gość kaczanga
kazala ci isc do kosmetyczki bo wagry mozna tak naprawde usunac tylko mechanicznie, ja lubie chodzic na oczyszczanie. co prawda ok 2-3 dni twarz jest zaczerwieniona ale potem super wyglada

Gość marceliiiinkaaaa
tez raczej polecam oczyszczanie ale wszystko zależy od cery Jedna lepiej reaguje a druga gorzej Ogólnie już na drugi dzień cera lepiej wygląda niż przed oczyszczaniem

Oczyszczanie jest jednym z podstawowych zabiegów wykonywanych u kosmetyczki. Zazwyczaj uwzględnia zrobienie peelingu, nałożenie maseczki, skóra poddawana jest działaniu pary, w celu rozszerzenia porów. Potem kosmetyczka przechodzi do oczyszczania mechanicznego z zaskórników i innych mankamentów. Skóra po takim zabiegu może być zaczerwieniona przez jakiś czas. Zabieg polecam osobom, które mają duże problemy z zaskórnikami, bo ten problem ciężko jest usunąć domowymi sposobami.