Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co tu robić

ten cholerny niemiecki

Polecane posty

Gość co tu robić

córka ma w szkole niemiecki (6 klasa)angielski i francuski , a tylko z niemca ma fatalne oceny (2,1,3)inne przedmioty (5,6)nawet korepetycje mało dają bo jak twierdzi córka za cholere jej nie wchodzi niemiec co robić? poradzcie

Gość germandeutsch
to wez tego matoła na korki poslij!

Gość co tu robić
nie jest matołem wypraszam sobie skoro z innych przedmiotów jest super a tylko niemiec nie a korki zalicza i nie może sobie poradzić

Gość ladda
A może trzeba porozmawiać z nauczycielem?

Moim zdaniem dziecko uprzedziło się do tego języka, nie chce się uczyć, dlatego może być problem.Dodatkowo może nauczycielka nie potrafi przekazać wiedzy.Jeśli dziecko samo nie będzie chciało nie zmusi go też korepetytor.

Gość przed30
Mysle, ze bierze sie do z tego, ze nienawidzi tego jezyka. Ja mam zdolnosci jezykowe, znam swietnie 2 jezyki, a niemiecki to byl dla mnie koszmar i po 3 latach nauki w LO NIC nie pamietam oprocz "wie heisst du" i "wo wonst du". Mysle, ze powinnas wyslac ja na korepetycje, aby porzadnie powtorzyc sobie podstawy, tylko musisz wybrac uwaznie korepetytorke, najlepiej studentke germanistyki, bo w tej chwili kazdy kto przerobi pare czasow chce dawac korepetycje:O

Gość co tu robić
rozmawiałam z nauczycielem wczoraj na zebraniu to ona nie widzi problemu twierdzi że za mało się uczy jak jej powiedziałam że tylko z niemca ma problemy to ona mi na to że trudno z czegoś musi byc słaba

Gość co tu robić
chyba wybiore się do dyrektora jeszcze bo wku.... mnie wczoraj ta nauczycielka

Nie wierzę,że daje radę z francuskim, a z niemieckim nie.Jak pisałam wyżej uprzedziła się.

Gość co tu robić
możliwe że się uprzedziła bo ta nauczycielka przypomina mi ssmanke

No i tu jest cały problem.Dobry korepetytor to powinien załatwić.Naprawdę, wiem co mówię, jestem filologiem i sama mam korepetycje z takimi dziećmi, które nienawidzą danego języka.Ale w końcu jakoś idzie.

Niestety mało jest teraz takich nauczycieli z powołaniem do tego zawodu:(