Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaja

Cambridge, potem ketogeniczna?

Polecane posty

Gość onaja

witam. jestem 8 dzien na cembridge, niestety narazie efektow nie widze. jeszcze 6 dni i koniec, ale ze wzgledu ze nie mam pieniedzy na mieszana zastanawiam sie jaka diete potym zeby nie przytyc. i ta bysle o ketogenicznej skoro na cambridge tez sie wchodzi w stan ketozy, to moze nie przytyje po niej. A wWy sa sadziecie?? czy moze kopenkaska??

Na ketogenicznej mozesz nie miec sil, wiec jesli masz ciezka prace nie polecam. A moze niskoweglowodanowa czyli bialka, tluszcze i warzywa nieskrobiowe (tak z grubsza to glowne skladniki). Jest smaczna, nie czuje sie glodu, pieknie redukuje przede wszytskim cm (przynajmniej na mnie ma taki wplyw).

Magdalejna ... ketogeniczna = niskoweglowodanowa :) A jak ktos planuje "kopenhaska" to mozna tylko zyczyc niezbyt obfitego ... jojo :o

Dr szpec, nie masz racji, jesli ograniczasz wegle czyli jesz ich duzo mniej niz piramida zywnosci prewiduje (cos mi sie kojarzy 220 gram) zalozmy ze jem 50-70 gram wegli dziennie to o ketozie moge zapomniec... Nie kazda niskoweglowodowa to atkins 1 faza... Oj doktorze, taka gafa ;)

Mozesz jesc i 100g weglowodanow dziennie i miec ketoze, duzo zalezy od rozkladu posilkow. Jesli co 30 minut przyjmiesz 5 g weglowodanow to ladunek glikemiczny bedzie tak nikly, ze prawie niezauwazalny. Poza tym kazdy inaczej interpretuje slowo "nisko" - weglowodanowa. A piramida sie nie podpieraj, bo to kontrukcja juz baaaaaaaardzo leciwa i chwiejna ;)

Gość onaja
dzieki za odpowiedz. wlasnie tez sie zastanawialam nad niskoweglowodanowa, tzn np na sniadanko omlet z 2 jaj, np z serem zoltym czy pieczarkami, w szkoletwaropzek, albo serek wiejski, a potem tunczyk, lub chude miesko. tylko sie zastanawiam, bo naprawde nie chce nic przytyc tylko jeszcze schudnac bo narazie na cambridge nie widze jakichs spektakularnych efektow. a z ta ketogeniczna to tez ogolnie moze byc, moge sie zle czuc tylko chce chudnac!!

Mozna byc w ketozie jedzac te 100 ale przy rownoczesnym ciezkim cwiczeniu, zgadam sie. O teori ze 5 gram wegli nie slyszalam wiec nie wiem. Autorko, jedzac to co napisalam to bedzie ketogeniczna... Wlacz duzo warzyw, orzechy, pestki slonecznika, dynii a bedzie duzo zdrowiej i bez zaparc ;)

Gość onaja
no niekoniecznie wlasnie... ja kiedys jadlam przez tydzie wlasnie takie bialo i tluszczy duzo, to wtedy czulam ketoze, ale teraz przy takim jadlospisie to nie wiem. zastanawiam sie jeszcze wlasnie nad ta kopenhaska,na niej napewno jeszcze schudne

ja jestem 3 dni po kopenhaskiej, schudlam 6kg, terazz jestem na proteinowej i dalej chudne. waze teraz 58, zaczynalam od 65

Gość onaja
wow gratulacje!! niezle schudlas. a jak jestes na tej proteinowej to jakiego rodzaju bialko jesz? mozesz mi podac swoj dzieny jadlospis ?:)

Gość onaja
zreszta ja jakis czas temu tez bylam na kopenhaskiej, i wytrzymalam 9 dni bez zadnego podjadania i schudlam tylko 2 kg, wiec w sumie nie na kazdego tak dobrze dzialla. i straznie wlosy zaczely mi wypadac normalnie garsciami, wiec teraz to bede codziennie brala wszelakiego typu witaminki

wiesz co roznie. Rano przewaznie jadam maly jogurt naturalny z lyzka otrebow owsianych, pozniej pol filetu z kurczaka z obojetnie jakimi przyprawami gotowany na parze a wieczorem twarozek farmerski bez tej oblesnej smietany albo jajecznica z 2 jajek na drobiowej szynce. Przez pierwsze 5 dni nie mozna w ogole warzyw!! Pozniej 5 dni bialko +warzywa a nastepnie 5 dni samego bialka i tak az osiagniesz upragniona wage ;) 3 faza jest za dluga zeby o niej pisac ale jest to faza, ktora nie pozwala wrocic do dawnej wagi- inne diety tego nie maja!!

dalas mi do myslenia z tymi wlosami ;p az sprawdzilam czy mi nie wypadaja i na szczesce moge sie ciagnac i zaden nie wypadl ;)

Gość onaja
wiesz u mnie to nie bylo tak od razu z tymi wlosami... dietke mialam w czerwcu chyba kjakos pod koniec, a wlosy zaczely wypadac tak kolo sierpnie poczatku. I to napewno przez tą diete, bo ogolnie to mam strasznie gęste i grube wlosy, no i mocne. no mialam... i nagle codziennie w wannie cale garsci wlosow na szczotce, jak sobie pociagnelam to tez garsciami wlatywaly. ale teraz lepiej jest juz, biore skrzyp, cynk i witaminki i coraz lepiej. A ta twoja dietka, to jest ta francuska proteinowa?? czy jakas inna tylko bialkowa poprostu? bo sie nie orientuje za bardzo,a skoro mowisz ze nadal chudniesz to moze i ja sprobuje.. :)

tak to francuska proteinowa ;) ja koniecznie musze schudnac bo spaslam sie gdy moj chlopak wyjechal a teraz wraca za miesiac ;) jeszcze 8 kg!

Gość onaja
zobaczysz uda CI sie napewno!! powiem Ci ze bardzo dobre jest bieganie z samego rana, albo obojetnie jaki sport, ale z rana na czczo, bo wtedy od razu palisz tluszcz. a jak pozniej, tak wieczorkiem to najperw palisz glikogen i to co zjadla, tluszcz dopiero po 30 minutach. kurcze ja mam mnie do zrzucenia, bo przy wroscie 158 waze 55kg, ale nie zawsze waga odzwierciedla wygląd. A kurcze choze na silownie i odzywiam sie dobrze, a od nie wiem 5 miesiecy waga ani drgnie. wiec zamowilam sobie cambridge, ale jak juz pisalam 8 dzien a nie widze zadnych efektow, na silownie nie chiodze narazie bo nie mam sily, ale mam nadzieje ze to sie zmieni.

biegalam rok temu w wakacje i wiem ze to najlepszy sposob na schudniecie ale teraz studiuje i po prostu nie mam na to czasu!!

Gość onaja
rozumiem, mam podobnie. wieczorem to ja sie czasem wybiore zeby pobiegac, ale z rana to szczerze mi sie nie chce wstawac o godzinie 5.30 i wogole tak zimno na dworzu. a szkoda , bo niedlugo studniowka i trzeba wyglądać :) pisz czasem jak tam CI idzie odchudzanie

Gość onaja
no ja tez zakladalam pare i tez padaja :) z matura to ja do konca nie wiem.. wiem ze malo czasu , ale kurcze ja mam tak ze nie jestwem z niczego tak super zdolna i nic mnie tak bardzo bardzo nie interesuje wiec ciezko... ale myslalam nad rozszerzonym francuskim i chemia rozszerzona+ podstawa polski i angielkski. a siostra jak?

ona tez do najzdolniejszych nie nalezy ale pomagam jej przygotowac sie do rozszerzonej bioli. ;)