Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

all4you

Dlaczego faceci unikają samotnych kobiet z dzieckiem?

Polecane posty

Poniewasz temat z cyklu "czemu nikt nie chce kobiety z dzieckiem" przewija sie tu dosc czesto pozwole sobie wkleic tu swoj post z innego tematu (skierowany do faceta wchodzacego w taki wlasnie zwiazek). Wyjasnia on moje obawy- zaznaczam, ze odnosnie cudzego dziecka, bo akurat ja wlasne chce miec. Cytat: Jak coś dziecko zrobi, nie będziesz miał prawa skarcić, bo to nie twoje. Nie będziesz mógł podejmować żadnych decyzji dotyczących dziecka, nie będziesz miał wpływu na jego wychowanie, ale to ty będziesz musiał je znosić. Do cudzego dziecka nie ma się tyle cierpliwości, ile do swojego. Takie dziecko to koniec spontaniczności ze strony jego matki: żadnego weekendu nad jeziorem, wieczornego wyjścia do knajpy, porannego seksu. Jedyna spontaniczność będzie polegała na tym, że wy coś zaplanujecie, a nagle z dzieckiem coś nie tak (choroba, nagły problem z opiekunką, zmiana decyzji dziadków)- ale przecież nie takiej spontaniczności i niespodzianek oczekujesz, prawda? Dziecko to mnóstwo obowiązku i wyrzeczeń. Nie masz prawa zabronić matce, żeby zajęła się dzieckiem, ale z drugiej strony powinieneś wymagać poświęcenia czasu tobie. Dodatkowo dochodzi problem biologicznego ojca- może chcieć wtrącać się w wychowanie dzieciaka (i ma do tego prawo) jak również w wasz związek (do tego prawa nie ma, ale matka ze względu na sentyment nie zabroni mu tego). Pamiętaj też, że wiele matek, nawet podświadomie, szuka ojca dla swojego dziecka, a nie partnera dla siebie. Tak już jesteśmy uwarunkowanie przez naturę, ona tego nie zwalczy- ty tym bardziej. Ciężko jest znaleźć osobę którą się pokocha- a ty będziesz musiał pokochać dwie na raz (bo nie oszukujmy się, samo "tolerowanie" dziecka nie wystarczy). Koniec cytatu. Drogie kobiety, pamietajcie, ze dla was to "cudowne i wspaniale dziecko, nie wiem, jak mozna go nie pokochac" ale dla obcego faceta, ktory nie wychowywal go od noworodka- to obcy czlowiek, ktory nie zawsze musi spelniac jego wymagania (np. bo czesto samotna mama zeby maluchowi zrekompensowac strate ojca troche za bardzo go rozpuscila, a teraz dziecko jest nauczone, ze wszystko mu wolno a matka jest na kazde skinienie). Takie przyklady mozna mnozyc w nieskonczonosc.

I wiem, ze wlasne dziecko tez wymaga opieki, czasu, kasy i cierpliwosci- ale to nadal WLASNE dziecko, do ktorego facet czuje ojcowska milosc, wiec moze dla niego cos poswiecic... I pomyslcie drogie mamy, czy jak nie mialyscie dziecka, to tak chetnie pchalyscie sie w zwiazek z dzieciatym facetem? Zreszta, skoro dziecko nie jest dla was problemem, czemu nie zwiarzecie sie z jakims samotnie wychowujacym ojcem? On pokocha wasze, wy jego- i prosze, jaka piekna przyszlosc...

I jeszcze jeden moj post z tamtego tematu. Cytat: Najprościej jest napisać, że osoba która nie chce wchodzić w związek trójkątny (on, ona i dziecko) a często nawet czworokątny (on, ona, dziecko i biol ojciec) to tchórz i gówniarz. No tak, szczytem odwagi i dorosłości jest brać taką dziewczynę, przy której jak najbardziej trzeba się ograniczać i dla której trzeba poświęcać wszystko. Tylko szkoda, że wy, kobiety, nie weźmiecie kaleki (problemy), brzydkiego (wstyd), dzieciatego (problemy), z innego wyznania (problemy), skromnego (wstyd), i wielu innych, którzy przewinęli się przez to forum opisując, jak to babki mają ich w dvpie. Koniec cytatu. Dziwi mnie tez podejscie "matka z samotnie wychowywanym dzieckiem jest madrzejsza a takich sie faceci boja". Zaraz, zaraz- samotne wychowywanie dziecka swiadczy o madrosci? To takie, co wychowaly same 5 dzieci, kazde od innego faceta to pewnie geniuszki, ktorym nikt nie dorowna? Pokretna ta wasza logika. Ja uwazam, ze mozna miec dziecko i byc totalna idiotka, a mozna nie miec dziecka pomimo ogromnej inteligencji. Pare razy w tym temacie ktos niezalogowany napisal ostre ale szczere slowa- szkoda ze zadna z was sie do nich nie odniosla. No ale, skoro ktos nie marzy o samotnej matce z dzieckiem, to jest gowniazem i idiota, wiec po co z takim dyskutowac, prawda?

Gość temat do gory
podnosze

Gość nikt nie odpowie??
?

ja-po rowodzie dziecko z małżeństwa szt 1 On -nie widział żadnego problemu wiązać sie ze mną Syn -mówi na niego tata dziecko z obecnym partnerem -szt 1 ojciec biologiczny syna - uczesniczy w życiu syna a również i my sie dogadujemy można ???? - można tylko trochę chęci

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyp
jakos mnie nigdy nie unikali,nie rozumiem tego problemu,nigdy mi sie taki nie trafil co by mnie unikal ze wzgledu na dzieci, co za kraj pojebany

Gość gość
szczerze jestem rozwiedziona mam 2 dzieci i chodzą do szkoły i mam w nosie facetów bo dzieci mam na całe życie a facet moze mnie zostawić czy mam dzieci czy nie a tak naprawdę każdemu chodzi o sex są wyjątki ale żeby takiego znalesc trzeba mieć farta.

Gość gość
do mnie wala drzwiami i oknami ::)) a ja do tego jedynego jak lep :)

Gość gość
Autorko Na pewno każdy zasługuje na druą szanse, ale jesteś w szczególnej sytuacji. Co chcesz dać temu mężczyźnie? Bo z tego co słysze jesteś nastawiona tylko na to, co chcesz dostać? A co chcesz dać z siebie? Oczekujesz otoczenia miłością, czułością, ciepłem, szacunkiem i pełnej akceptacji dla swojego dziecka. To dużo. A czy w Twojej głowie i sercu jest w ogóle miejsce na tego faceta, by dac mu tyle z sieie ile sama chcesz brac? powiem Ci jak to wygląda z drugiej strony: jako matka małego dziecka masz kogo kochać i o kim myśleć, o kogo dbać, kim się przejmowac oraz komu być oddaną. Dziecko absorbuje energie fizyczna i mentalną. Ile jesteś w stanie zrobić dla związku? czy jesteś gotowa otworzyć sie na faceta, być gotowa liczyć się z tym, że dla niego to obce dziecko i on może chcieć je czasem zostawić np. z ojcem, by miec Cię tylko dla siebie, nie tylko ciałem , ale i duchem/ czy jesteś mamuśką, która dzwoni do dziecka co 2 godziny? Czy przyjmujesz do wiadomości, że sa rózne rodzaje miłości w zyciu i jeśli będziesz podkreślać jak to dziecko jest dla Ciebie naj naj pod każdym względem, to czego się spodziewasz? On będzie się zastanawiał po co Ci on. Bo z kobietą z dzieckiem to jest wieczne stanie w kolejce. Po Twoją uwagę, czas, miłosć. Gdyż na kazdym kroku numerem 1 w Twoim sercu i głowie i kalendzarzy będzie dziecko. Ponadto, kobieta z dzieckiem to obowiązek spotykania się z tym ojcem, jego rodziną. To jest nie do przeskoczenia. jakie prawa będzie on miał wobec dziecka? Bo to, ze będzie miał obowiązki wymusi samo życie. Ale jakie w związku z tym będzie miał PRAWA??? I czy dziecko się nie będzie buntowało, ze ma się podporządkowac komuś obcemu? Zastanów się jak zamierzasz to pogodzić oraz co chesz dać z siebie w takim związku.

Gość gość
Większość samotnych kobiet z dzieckiem to zwykłe puszczalskie a takich nikt nie chce podziękuj innym kobietom.

Gość gość
Pamiętaj też, że wiele matek, nawet podświadomie, szuka ojca dla swojego dziecka, a nie partnera dla siebie. Tak już jesteśmy uwarunkowanie przez naturę, ona tego nie zwalczy- ty tym bardziej. xxx i to własnie kobiece myślenie czyni związki wyrachowanymi. Bo sa one stricte dla rozrodu a nie dla miłości do drugiej oosby, w której życiu chce się po prostu uczestniczyć, dzielić się i razem budowac zycie!!!!! Czy nie widzicie ile potencjalnych zagrozeń wynika z takiego myslenia? Dziecko podrośnie, a ona spotka swojego mana, bo ten, z którym ejst jest nade wsyztsko ojcem. Bo jest tak: mając do wyboru fantastycznego kolesia dla siebie, który jest jednoczeście spoko dla dziecka a z drugiej strony spoko kolesia dla niej, który jest z******ty dla dziecka, ona weźmie zawsze drugiego, mimo, że sama wolałaby być z tym pierwsyzm, lecz natura, społeczeństwo i sumeinie podpowiada- postaw na drugiego! A potem ciężej trzymac wierność, fantazje na wodzy, bo ona jest z Tobą nie tyle dla samego Ciebie, co dla dziecka, psia mać. I Ciebie jako osobę ona nigdy w pełni nie pokocha, tak bardziej czysto, by się z tobą poniekąd indentyfikowac, myśleć w liczbie mnogiej, nie....ona nade wszystko chce doceniac Cię jako ojca dziecka, jeżeli najmniejsza pierdołe zrobisz na nie- ona raczej weźmie cię wtedy na poważną rozmowe w najlepszym wypadku, ale równie dobrze możesz liczyć na op*****l.

Gość dfgvghjnmk
:) wow :classic_cool: szuka ojca ? mmhhm a nie ojciec dziecka :)

Gość gość
Wymyślają niedojrzałość męska, bo żal im d**ę ściska, że nie moga być z kimś na normalnych zasadach. Dlaczego dla was zawsze dojrzałe jest to, by sobie utrodniać życie? A czego życzycie swoim dzieciom? By utrudniały sobie życie? Nie. Więc czemu od innych ludiz tego wymagacie? Jest rachynek zysków i strat czasami i naturalne jest , że człowiek działa sobie na korzyśc, którą w tym wypadku jest nie trzymanie się z kimś dzieciatym. I bez oburzenia, bo wy też robicie rachunek zyków i strat jak to zostało powiedziane w poście powyżej. patrzycie na tego, który bedzie łagodniejszy dla dziecka, który najlepiej wam to dziecko wychowa. Najlepiej jakby był tez majętny. A o seksie marzycie z jakims macho, bo czasem nie mozna mieć wszystkeigo w jednym. Skoro patzrycie bardziej na to jaikim on ama być ojcem, to jeszcze pzooszstaje kwestia tego, że wy też chcecie miec cudownego partnera. Jak niby zamierzacie to pogodzić?

Gość gość
up

Gość gość
każdy chce mieć dziecko, lub dwa a z taką która już dochówek jest ciężko, po pierwsze rzadko kiedy chce mieć dzieci (ale faceta chce) a nawet jak chce to już latka nie najlepsze, do tego dochodzi aspekt moralny (niby 90% Polaków to katolicy) a w tym względzie wdowy są lepsze i co z tym związane nie ma obawy że nagle były powróci i zacznie błagać o przebaczenie, poza tym presja rodziny

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Co tu debatować. Zdecydowana większość mężczyzn chce być ojcem swojego biologicznego dziecka stąd preferują związek z "wolną" kobietą. Niezależnie od płci, trudno wielu ludziom jest zaakceptować "czyjeś" dziecko jako swoje. I tyle w temacie.

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Po skończonych badaniach można powiedzieć jedno: to niewątpliwie najlepsze feromony, jakie można było zrobić. Od jakiegoś czasu stosuje się je na Zachodzie, obecnie dopiero wchodzi do naszego kraju. Nasi zachodni sąsiedzi bardzo sobie go chwalą, określając mianem klasy Hi-tech – nic dziwnego, jeżeli tylko spojrzymy na to, z jaką intensywnością feromony działają obecnie na płeć przeciwną warto zastosować przed wejściem do klubu – dzięki temu masz pewność, że będziesz się dobrze bawić, bowiem każdy będzie chciał choć na chwilę się do Ciebie przytulić. Przydają się także na spotkaniach towarzyskich, randkach, po to by wzniecić w naszym stałym partnerze ogień pożądania https://www.youtube.com/watch?v=tYn4L2KnWts&ab_channel=Feromony.pl http://www.feromony.pl/pp/asfl03mjf893

Gość gość
a ja nie chce miec dzieci i taka matka z dzieckiem mi odpowiada, nie bedzie cisnela mnie na dzieciaka, nie bedzie uzywala dziecka do gierek ze mna, ze szkoda dziecka itp, to ona bedzie musiala ustepowac jesli bedzie jej zalezalo na dzieciach, nie musze dzieci wychowywac bo nie sa moje, a jak bedzie sobie za duzo pozwalalo to po prostu wyjde i tyle, matka je wyprostuje jak bedzie chciala abym wrocil, nie bede wykladal hajsu na jej dzieci ani zadnej wspolnej kasy nie bedzie bo wtedy ja bym musial rownowartosc przeznaczac na to dziecko ktorego ja nie mam,

Gość gość
jakbym chcial prawdziwa rodzine i dzieci to bym sobie bezdzietnej szukal a tak to moja odpowiedzialnosc jest maksymalnie zminimalizowana

Gość gość
Samcze runo radio samiec na youtube '' kobietopedia'' Marka Kotońskiego ''Co z tymi kobietami'' polecam

Gość gość
A niby dlaczego mają chcieć skoro mogą mieć młodszą albo rownolatke bez zobowiazan? Nawet Ci dzieciaci wola bezdzietna. Po co im ktoś z przeszłością Ja mam 23 lata i choć nie mam wielkiego powodzenia to nie wzielabym rozwodnika /kawalera z dzieckiem nawet jeśli mialabym zostać sama do konca swych dni

Gość gość
Przecież kobiety też mając do wyboru dzieciatego i nie dzieciatego, wybiorą tego drugiego.