Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smrodziarkozamrażarka

śmierdzące i okropnie pocące się stopy

Polecane posty

mam dosc, kazde buty juz zasmrodzilam, po prostu nie daje juz rady - nosze skorzane buty, myje stopy, uzywam antyperspirantu w kremie i do butow spray i nadal jak sciagam buty to sie mozna udusic. o matko!!!!!!!!!!

no dobra a jak sie pozbyc smrodu z obuwia? przeciez nie wyrzuce

Gość o nieeeeeeeeee
Wbij na google i wyskoczy pomysł na pozbycie się smrodu

Gość smrodziarkozamrazarka
ok poszukam...

Gość pieredoła.
Podobno pomaga płukanie w szałwii. Chcesz, to mogę ci przesłać Etiaxil do serów, bo omyłkowo kupiłam tenże, zamiast do pach. :O

moze zacznij nosic skarpetki bawelniane a jak nosisz skarpetki z lycry to chociaz z dodatkiem bawelny lub sa w sklepach z bielizna specjalne skarpetki i rajstopy zapobiegajace poceniu sie stóp i pozwalajace stopom swobodnie oddychac...

A do butów kup specjalne wkladki pochlaniajace zapach, i spsikaj sprayem zabijajacym bakterie(do kupienia w sklepach obuwniczych) bo za nieprzyjemny zapach odpowiadaja tylko i wylacznie rozmnazajace sie bakterie

Gość pani kara
do skarpety wsyp sodę oczyszczoną, można dodać też parę kropli ulubionego olejku, skarpetę zawiąż i włóż na kilka godzin do butów. Soda pochłania brzydkie zapachy. A na pocące się stopy polecam żel Scholla Odour controll.

dzieki sprobuje z ta soda. a o kwasie bornym cos slyszalyscie?

Gość i co w związku z tym...
ja też proponuję etiaksil:) mem go 2 tygodnie. i mialam podobny problem. w tej chwili juz go nie mam. 52zł dałam ale warto było:)

Gość oiuyt
smrodku z butow mozna sie pozbyc zamrazajac buty w zamrazalce.wsadzic do woreczka i na noc sru je tam;) dlaczego?smrodek to bakterie -zdechna wszystkie od mrozu. potem dopiero zabezpiecz buty i stopy srodkami dostepnymi w sklepach. powodzenia

Gość smrodziarkozamrazarka
a te buty skórzane nie popekaja od siedzenia cala noc w zamrazarce?

podbijam

lepiej nie próbuj tak drastycznych środków może idź do dermatologa i zbadaj się na grzybicę, czasami jedynym objawem jest brzydki zapach i jeszcze jedno, jak kupujesz buty zwróć uwagę czy wewnątrz butów jest skóra czy tworzywo sztuczne, bo co z tego jak na zewnątrz jest skóra, a w środku nie? też dopiero niedawno się o tym dowiedziałam

dziekuje za porady :)

Gość jak dla mnieee
a moze olejek z drzewa harbacianego?? mocz stopy z dodatkiem kilku kropel tego olejku

Gość kutasson
proponuje kupić 2kilo cebuli, następnie wsypać zupkę KNORR 'ser w ziołach' do skarpety zawiązać gumką recepturką wsadzić do buta, następnie zaparzyć herbaty, pokroić dwie cytryny, zanieść matce herbate kiedy już wypije to zużytą herbatkę wsadzić przed skarpetkę, tzn. blizej palców . A 2kilo cebuli z początku przemówienia przydadzą się na obiad

Gość gość
Aby skutecznie odświeżyć stopy zapraszamy www.strommo.pl

Gość ukaniu2
Żona kupiła w osiedlowej drogerii antyprespiracyjny dezodorant do stóp Antybacterial DAX MEN taki w czarnym pojemniczku 150ml raptem kosztował 8,99zł jest super można nawet śmigać w sandałach,próbowałem chyba wszystkiego od maści,sprayów,zasypek,kwasów i nic, pomagało jedynie na krótki czas i trzeba było stosować non stop.Naprawdę polecam.

Gość gość
włożenie butów do zamrażarki nic nie daje, leżały tam 2 dni i brzydki zapach pozostał, nie stał się nawet mniej intensywny. na usunięcie zapachu skuteczny okazał się olejek z drzewa herbacianego rozcieńczony z wodą- wcieramy go we wnętrze buta.

Gość aSunsin
Sprawdź sobie Callusan Fresh - https://www.callusan.sklep.pl/p/28/11/callusan-fresh jest to taki krem w piance i naprawdę bardzo łatwo się ją rozprowadza. Co ważne potliwość stóp i nieprzyjemny zapach jest zdecydowanie mniejszy po jego użyciu. Wiadomo szczególnie teraz kiedy zbliża się okres letni może to być dość duży problem, dla niektórych osób.

Gość gość
ACIFUNGIN to jest dobry preparat na twoją przypadłość.

Gość gość
Etiaxil najlepszy Buty dezynfekowac np suszarka z ozonem

Gość Konrel899
Z takim problemem to od razu do podologa! U mnie w mieście jest http://wroclaw-podolog.pl i na pewno by coś zaradzili. Nie ma co czekać i się męczyć.

Gość 5grtg
Produkcja naszych pantofli odbywa się ręcznie, dzięki temu otrzymujesz wyjątkowy produkt o wysokiej jakości. Sprawdź sam, a na pewno się nie zawiedziesz. http://pantofle-goralskie.pl/

Gość gość
śmierdzące i okropnie pocące się stopy są objawem poważniejszego problemu zdrowotnego, Trzeba go poszukać i usunąć !

Gość gość
Polecam odwiedzić www.podologgliwice.pl, mają różnego rodzaju naprawdę świetne zabiegi na różne problemy ze stopami. Ja już jestem wolna od swoich problemów. :)

Gość Dorka447
Moje stopy mają straszną tendencję do pocenia się. Dlatego regularnie chodzę do Centrum podologicznego w Tarnowie na pedicure leczniczy. Takie zabiegi są bardzo skuteczne i przynoszą mega rezultaty.