Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvvviii

chcę iść na studia doktoranckie

Polecane posty

Gość vvvviii

jakieś porady?? ktoś studiuje?? trudno się dostać??

Gość vvvviii
myślałam, że tu jest duży przekrój i może znajdzie się ktoś kto oprócz podszywania się, gadania o seksie, bania się ciązy czy problemami z facetem robi coś poza tym i np. studiuje na doktoranckich. no cóz, poczekam jeszcze, może ktoś się znajdzie

Gość fallaflla
halo halo ja jestem:) na jaki kierunek chcesz się wybrać i oczywiście czy masz upatrzoną jakąs uczelnie? ja jestem na inp pan. egzamin był bardziej rozmową, aczkolwiek stresującą, poza tym było dużo chętnych bo rekrutacja jest tylko raz na 4 lata, więc nie wiem czy moje doświadczenia ci sie przydadzą jeżeli chcesz iść na uniwerek.

Gość vvvviii
a jednak:) też chcę z prawa robić doktorat:) myślałam o uw. może jest jeszcze ktoś, skoro jedna osoba się znalazła, która robi na uw na prawie? jest ktoś?

Gość borborra
witam. ja tez sie przymierzam. czy temat trzeba miec zanim sie podejmie te studia? czy najpierw zalezc promotora i z nim temat ustalac?

Gość fallaflla
na uw trzeba najpierw znaleść promotora. najlepiej jest po prostu jak się tam studiuje i zna się profesorów, jest wtedy więszka szansa na to, że któryś z nich zechce być promotorem. tematu nie trzeba mieć, ale przynajmniej trzeba wskazać dziedzinę z której się chce pisać pracę, znaleść jakiś obszar badawczy. no i bosko jest jak się ma jakieś publikacje, to podnosi punkty

Gość borborra
jednak znajdzie sie tutaj pare osob co nie mysla tylko o bzykaniu hhahaha