Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basia 234

moje dziecko nie potrafi usnac

Polecane posty

Gość basia 234

napiszcie czy ktos ma podobne doswiadczenia,ja juz nie wiem co robic.Jak tylko dziecko chce spac to krzyczy i płacze,raczej wszystkie sposoby usypiania zawodzą.Jedynie z suszarka czasem mi sie uda,ale tylko na góra pół godz.Dziecko ma 4 miesiace.Pomóżcie!!!

Ja mam tak samo od jakichs dwoch trzech tygodni:/ U mnie pomaga tylko usypianie na rekach niestety:/

Gość mikośka22
Basiu może wymęcz maleństwo, ponoś, pobaw się z nim, i jak będzie dobrze zmęczone to Ci będzie zasypiać.

Mój synek już od urodzenia miał problemy z zasypianiem, było to samo - płacz - kiedy tylko poczuł się zmęczony. Zaczęliśmy go kołysać w wózku, łóżeczku i poskutkowało, zaczął zasypiać dość szybko, no ale... niestety to dzisiaj go musimy tak usypiać :(

Gość maga maga
Nie praktykuj sposobu z suszarka, bo potem bedziesz miala jeszcze wiekszy problem. Ja kladlam mojego synka do lozeczka i go glaskalam, poklepywalam i spiewalam. Czasami siedzialam nad lozeczkem nawet godzine, ale w koncu zasnal. Kilka taich dni i problem z z asypianiem zniknal. Musisz byc wytrwala i przede wszystkim nie wyciagaj dziecka z lozeczka. Taka jest moja rada, zastosowalam ja po zapoznaniu sie z wieloma artykulami i poradami z ksiazek. Zastosujesz jak bedziesz chciala. Zycze powodzenia.

hahaha, znam sposób z suszarką u nas była w ciągłym użyciu. To jest tak ze małe dzieci od nadmiaru bodźców tak sie drą, a suszarka poprostu pomaga im sie wyciszyc.I nie polecam meczyc dziecka dodatkowo typu wybawic sie z nim. A my dorosłe czasami tez tak mamy ze jestesmy tak zmeczone np po imprezie ze nie mozemy usnąć, bo w uszach az szumi od muzyki np. Dziecko tym bardziej nie umie sobie z tym nadmairem bodzcow poradzic. Suszarka z tego co wiem szkodliwa nie jest.