Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atmaska

tab Yasmin, tylko tabletki to nie za mało?

Polecane posty

Gość atmaska

Mam zacząć brać tabletki anty po raz pierwszym boje się czy nie przytyje i czy ogólnie będę się dobrze po nich czuć, a oprócz tego te tabletki chronią jakbym się zdecydowała się tylko na ochronę ze strony tabletek?

Gość uyyyyy
spokojnie możesz brać tylko tabletki i nie powinnaś zajsć jeżeli oczywiscie bedziesz brać je regularnie.Pamiętaj jednak że tabletki nie chronią przed HIV i innymi chorobami wenerycznymi. co do tycia to zależy od twojego organizmu.

Gość atmaska
tak wiem,że trzeba je brać regularnie, a przed chorobami się nie martwie, bo mam stałego chłopaka i wiem,że jest zdrowy i tym się nie martwie, jednak ostrożności nigdy nie za wiele:) aha dlatego wykupiłam 1paczkę a lekarz przepisal mi odrazu 3, wole najpierw wypróbować bo jak mi nie będzie służyć to nie za fajnie, a właśnie co do wcześniejszego krwawienia, ponoć przy pierwszym razie może się ono pojawić, to ekekt uboczny tych tabletek?

Ja biorę Yasmin od 3 m-cy i wkrótce planuję wymienić te tabletki na inne. Nie przytyłam, nawet nie mam zwiększonego apetytu. Po to się bierze tabletki, żeby partner mógł kończyć w środku. Tabletki hamują owulację, więc jeśli nie zrobisz nic, co może w jakiś sposób wpłynąć na skuteczność tabletek, to w ciążę na pewno nie zajdziesz. U mnie nie wystąpiło wcześniejsze krwawienie. Krwawienie z odstawienia wystąpiło 4 dnia przerwy. Nie miałam nawet plamień co mnie zdziwiło.

Gość atmaska
Aha to dobrze, wiem,ze jak się bierze tabletki to partner może kończyć w środku, jedynie co trzeba to regularnie je brać, jednak sie obawiam,że z jakiś czynników mogę zajść w ciążę i wole chyba jeszcze stosować metodę chemiczną.

Gość atmaska
tzn mechaniczną.

a ile trwa wasz okres jak bierzecie yasmin? bo ja dzisiaj mam 6 dzien okresu i nadal krwawie...normalne to jest krwawienie nie plamienie.. a i czy po przyjmowaniu juz pierwszych tabletek mozna zauwazyc skutki uboczne,albo poprawe?tzn ja biore akurat w celach leczniczych,ale straszne bole mm w klatce piersiowej i nbie wiem czy mam łaczyc jedno z drugim..:( a i sie zastanawiam jeszcze jak to jest,ze sie bierze tabletki przez 21 dnitj 21 ddni cyklu odstawia sie i w 3-4 dniu po odstawieniu dostaje sie okres,to caly cykl bedzie trwał tylko 24-25 dni? krótki cos..nie rozumiem tego...bo przeciez nie liczy sie cyklu od pierwszej tabletki,tylko o d wystapienia krwawienia.moze ktos mi to wytłumaczyc?