Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HMJHFSSX

MOJA GLUPOTA-OPARZYLAM SOBIE NOGI OLEJKIEM!!!!BOLI I SA CZERWONE!!!

Polecane posty

Gość HMJHFSSX

Sprawa wyglada tak-chce schudnac.Slyszalam ze jak sie posmaruje olejkiem grejpfrutowym to mozna sie rozgrzac, co pomaga stracic kilogramy. Ja dodatkowo owinelam sie folia i ... poszlam na intensywny aerobik w srode:( Nogi sa czerwone, bola, az sie jakies ciemne pregi porobily.Kupilam alantan i sie dzis posmarowalam:( CO moge jeszcze zrobic, by to zniknelo???

Gość pam param pam pam
Olejek z grejpfruta rozgrzewa owszem, ale jak sie go wymiesza z oliwka dla dzieci i uzyje do masazu... to, co ty zrobilas, to mi sie w glowie nie miesci:( sama na to wpadlas czy ktos ci zasugerowal...? masz skore poparzona od kwasow owocowych (sok z grejpfruta to silne kwasy owocowe, zluszczaja i ujedrniaja) i jedyne, co mozesz teraz zrobic, to smarowac tym alantanem i czekac:( zero solarium, zero pilingow - nic, poki ci sie skora nie zregeneruje... wspolczuje... :(

Gość pam param pam pam
soku ze swiezego grepfruta, a juz tym bardziej - olejku, nie wolno przykladac do twarzy, bo to tak silny srodek, ze skore by wyzarlo... jest odpowiedni tylko do ciala, ale jak ty sie owinelas folia... i w tym skakalas... no to sobie zafundowalas kuracje:( wole sobie nie wyobrazac, jak to boli:(

Gość klhgffcdsxsx
tzn byl to olejek cynamonowy. sorki za pomylke:/

Gość klhgffcdsxsx
siedze teraz bez dolnej czesci pidzamy bo boli okropnie jak wkladam cokolwiek ... az sie boje dnia jutrzejszego :(

Gość pam param pam pam
Dziecko, jak zaczniesz goraczkować, to jedż do przychodni... Olejek cynamonowy? no to już w ogóle... :( oby ci to wszystko ladnie zeszło... bo ja nie wiem, do jakiego stopnia się poparzyłaś... jesli to duże poparzenie, to lekarz będzie niezbędny, a i blizny mogą ci zostać:( oby nie... ale jakby ból nie mijał, to się skonsultuj z lekarzem. Nie musi być dermatolog, może być rodzinny.

Gość HMJHFSSX
dzieki za rady..czuje sie rzeczywiscie jak DZIECKO, a mam prawie 30. Kolezanka poradzila mi ten sposob, bo ma rzeczywiscie piekne nogi. Co do tych "oparzen" -kupilam wczoraj w nocnej aptece ALANTAN i nim sie smaruje. Boli przy dotyku, dokladnie to mam w wewn stronie ud i mam taka prege -od podbrzusza i idzie az na tylek... Nie ma babli, ale skora wyglada jak od kurczaka,jest czerwona.

Gość HMJHFSSX
w gooorrreee

Gość idz do lekarza
dermatologa nie potrzeba skierowania, watpie zeby alantan pomogl na takie oparzenie

Gość to ni tak
stosuje się kilka KROPLI olejku w jakiejś bazie np. oliwce, dlaczego nie przeczytałaś ULOTKI ? to teraz masz nauczkę po takich oparzeniach zostają szczególnie paskudne ślady i przebarwienia, idź do lekarza póki nie jest za późno !

Gość HMJHFSSX
bylam dzis w aptece i kupilam nowy alantan 2%. W srode-dermatolog.

Gość lepszy jest
na takie oparzenia lepszy jest Panthenol forte 5 %, łykaj też witaminę C 3 x po 200 mg przyspiesza tworzenie się kolagenu i regenerację naskórka

Gość HMJHMNT
DZIEKI ZA RADY!!! TEN PANTENOL TO STRASZNIE DROGI JEST:( pytalam sie w aptece i kosztuje bagatela 25 zl! a ten Alantan to za 5 zl kupilam (2%). Narazie jestem wyplukana ze tak powiem,ale WIT C sobie kupie:)

Gość HMJHMNT
co do tego ,co zrobilam-kolezanka m ito zasugerowala, bo rzeczywiscie jest szczuplusia i piekna.

Gość może cię nie lubi
chyba cię bardzo nie lubi ta koleżanka masz bąble czy tylko zaczerwienienie ? schodzi skóra ? dobrze, że to nie stało się latem, bo nie mogłabyś się opalać, w następnym sezonie również uważaj ze słońcem, śladów po oparzeniach nie wolno opalać, bo mocno brązowieją i się przebarwiają