Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieshka17

torbiele na jajnikach

Polecane posty

Gość agnieshka17

Witam wszystkie internautki, mam 20 lat i ostatnio ginekolog wykrył u mnie torbiele na jajnikach. Mam ich po około 5 na jednym i drugim. Czy jak mam te torbiele to jestem teraz płodna czy nie? Pozdrawiam.

Gość pam param pam pam
Pewnie nie, ale bardzo możliwe, że jednak tak. Dlatego: jeżeli nie chcesz mieć dzieci, antykoncepcja KONIECZNIE. A jezeli chcesz, to lekarz przepisze ci np. luteine, ktora moze ci ulatwic zajscie w ciaze.

Gość agnieshka17
czyli jeżeli teraz kochaliśmy się z chłopakiem bez zabezpieczenia to jest raczej nikła możliwość że jestem w ciąży?

Gość pam param pam pam
Otóż nie. Pięć torbieli to jeszcze nie PCO, to jeszcze wynik na pograniczu normy... Co oznacza, że takie jajniki mogą źle funkcjonować, ale nie muszą, mogą sobie jeszcze jakoś radzić;) jakoś - nie wiem jak. Czyli - ryzyko jest owszem, mniejsze, niż u osób bez torbieli, ale ciągle jednak jest. Który to był dzień cyklu?

Gość agnieshka17
No właśnie... Jak to u mnie jest. Zawsze miałam problemy z miesiączką. W zeszłym roku od września do listopada nie miałam okresu, co spowodowane było niedoczynnością tarczycy. Dostałam tabletki i okres się pojawił. Ale od tamtej pory miałam okres 7 dni i co dwa tygodnie. Ale później, tj. 8 października dostałam okres, trwał 5 dni, a następny dostałam 14 listopada i trwał 7 dni, więc nie wiem kiedy dostane teraz i ile w takim przypadku trwa teraz mój cykl. Kochaliśmy się 30 listopada.

Gość agnieshka17
No właśnie... Jak to u mnie jest. Zawsze miałam problemy z miesiączką. W zeszłym roku od września do listopada nie miałam okresu, co spowodowane było niedoczynnością tarczycy. Dostałam tabletki i okres się pojawił. Ale od tamtej pory miałam okres 7 dni i co dwa tygodnie. Ale później, tj. 8 października dostałam okres, trwał 5 dni, a następny dostałam 14 listopada i trwał 7 dni, więc nie wiem kiedy dostane teraz i ile w takim przypadku trwa teraz mój cykl. Kochaliśmy się 30 listopada.

Gość pam param pam pam
Przy normalnych cyklach ryzyko byłoby duże, bo 30-14=16=mniej więcej środek cyklu... czyli owulacja. Ale z tego, co piszesz, wynika, że twoje cykle są jednak raczej bezowulacyjne... RACZEJ!! nawet paznokcia sobie za to nie dam uciąć;) ale myślę, że tak własnie jest... Więc - teraz pewnie nie zaszłaś w ciążę, ale dbaj o siebie i wyprostuj te miesiączki i jajniki, bo za 5-10 lat na pewno będziesz chciała mieć dziecko i dobrze byłoby, żebyś wtedy nie miała już żadnych kłopotów:)

Gość agnieshka17
dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, będę się leczyć i mam nadzieje ze się z tego całkowicie wyleczę. Pozdrawiam serdecznie :)

czosnek 2lub 3 ząbki i wyleczysz moja matka tak wyleczyła czosnek polski musi być bo chinski lub inny jest do niczego

Dzięki Merkaba :)) Po wielu przemyśleniach doszłam do wniosku, że istnieją naturalne metody zwalczania torbieli, a gremium ginekologów na całym świecie jest w zmowie milczenia, bo tak jest dla nich lepiej. Wyjaśnię dlaczego, otóż na lekach które nam aplikują zarabiają koncerny, specyfiki te \\\" pomagają\\\" tylko połowicznie tzn, usypiają tylko naszą czujność w rezultacie czego jesteśmy i tak kierowane na zabiegi z różnym skutkiem, na których znów zarabiają ginekolodzy, a my jesteśmy tylko ofiarami. Jeżeli zaś, ginekolodzy zaczęli by nas leczyć tak jak powinni nie mieliby pracy. Wniosek jest jeden nie dajmy się faszerować, ani kroić szukajmy rozwiązań innych, a też skutecznych. Pozdrawiam

Gość kaha113
Gość 999 a jakie konkretne metody masz na myśli, bo ja właśnie walczę z torbielą ...

Przede wszystkim oczyszczenie organizmu z toksyn, moja przedmówczyni podała czosnek, trzeba spróbować :)) Nie jestem lekarzem ani zielarką. Trzeba zauważyć, że torbiele stały się już plagą kobiet. Moja mama miała ja miałam i moja córka też ma, najgorsze jest to że lekarze nas mamią, a my się ze strachu poddajemy. Podaję stronkę tylko trzeba znać język angielski http://www.ovariancystcures.com/ovariancyst_aff/ovariancyst_aff_sp1.htm Pozdrawiam

Gość AnielaAniela
moj kolerzana miala i byly wycinane te torbiele ale miala tylko dwa