Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jioanna

Mam dwie kreseczki na teście, ale jedna jest bledsza...czy jestem w ciązy?

Polecane posty

Gość jioanna

wczoraj zrobiłam sobie dwa testy różnych firm, jedna to pre-test, gdzie krerseczka przy T była bledsza, a przy C tłusta i wyraźna, a druga firma bobo test, gdzie przy T kreska była bledsza a po kilku minutach ściamiała, robiłam je wczoraj po południu, dziś rano znów test pre testu i ponownie dwie kreski, w tym jedna bledsza, jestem ponad dwa tygodnie po spodziewanej miesiaczce, ciąża jest wysoce prawdopodobna, bo nie wystrzegalismy sie z mężem, ale też nie staraliśmy, więc trochę mnie to zszokowało, choć oczywiście bardzo się cieszę:-D a moje pytanie co teraz? chciałabym zrobić sobie jeszcze krew dla pewności, a potem wizyta u lekarza, ale powiedzcie mi czy isć tam gdzie jest usg, czy na tym etapie nie ma to znaczenia? no i czy ta bledsza kreseczka nie oznacza czegoś złego, ze może ciąża jest zagrożona....proszę rozwiejcie moje wątpliwości

Gość anik...
Tak, moim zdaniem jestes w ciązy. To ze kreska jest bledsza tzn ze jest to wczesna ciąza. Gratulacje:)

Gość jioanna
dziękuję!!!!:-D tyle czytałam o tych staraniach, ze byłam pewna, ze mnie również czeka taka katorga, stres, zwłaszcza, ze jestem po zabiegu wyłuszczania mięśniaka, miałam nieregularne @, etc.... ale co z tym lekarzem, czy robić teraz usg, czy po prostu pójść na wizytę, moja pani doktor do której mam zaufanie nie ma usg w gabinecie

Gość anik...
Mysle ze na usg jeszcze za wczesnie, moze zrób badanie z krwi bhcg. Najlepiej zrobisz jak pójdziesz do lekarza i jego poradzisz sie co dalej

Gość jioanna
w poniedziałek zamierzam sama zrobić beta hcg, gdy się potwerdzi, to pójdę z tym do lekarza, ale trochę się martwię tą bledszą kreska, doczytałam że to oznacza, że hcg jest nieskie,a czy to coś złego? kurczę zielona w tym wszystkim jestem:-o

Gość guaranka----
szczęściara z Ciebie....

Gość Blask
gratki 🌻 może się zamienisz??:D

Gość Blask
kreseczka jest blada bo to wczesna ciąża ale jesteś w ciązy nie martw się możesz dla pewności powtórzyć test zwykły płytkowy lub paskowy za np 4 dni i już powinna być wyraźna krecha a ,który to twój dzień cyklu?? Pozdrawiam

Gość jioanna
dziękuję za upewnienie mnie, strasznie się cieszę!!!!! a to mój 45 dzień cyklu, miesiączek nigdy nie miałąm regularnych, ale wyciągając średnią z moich cykli to około 30 dni, więc mam 15 dni po potencjalnym terminie miesiaczki, choć zdarzało sie, ze cykle miałam 35 dni i więcej, w każdym razie wg moich obliczeń mogę być w 3 tyg. ciąży.

Hej! Ja też miałam słabą drugą kreseczkę na teście a jednak byłam w ciąży! Kreseczka była tak delikatna, że mój mąż stwierdził, iż on nic tam nie widzi ;-) Jak się powtórzy test po kilku dniach to kreseczka ciemnieje ze względu na wzrost hcg. Pozdrawiam

mialam podobnie .. w nocy zrobilam test i jedna kreska taka blada... rankiem pobieglam na badanie beta hcg i jest dzidzia :)