Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia997

Mam coś na pośladkach

Polecane posty

Gość Kasia997

Witam wszystich... Mam 12 lat i od pewnego czasu żauważyłam że a moich pośladkach są takie jakieś ślaczki jakby żyły.. mają kolor zielono-niebieski i są króciutkie ale dużo ich jest. Co mam zrobić żeby takiego czegoś nie było??? pomóżne mi.. prosze;** Czekam na odpowiedzi ;)

Rozstępy? poczytaj o tym w internecie, pooglądaj obrazki, czy wyglądają podobnie, bo na podstawie Twojego opisu trudno postawić 100% diagnozę. Jeśli to rozstępy - im po powstaniu niewiele zaradzimy. Blizny zostaną, ale możesz próbować smarować je specjalnymi maściami czy kremami, wtedy staną się mniej widoczne, niż gdybyś zostawiła je \'samym sobie\'. Pozdrawiam!

Gość Kasia997
to jest coś podobnego jak do żylaków tylko te są bardziej mniejsze i troche jaśniejsze.. i małe

Gość Kasia997
a co to takiego??;P i co on mi bedzie robił???:O:O

ja bym powiedziała że to popękane naczynka, są specjalne kremy na takie przypadłości, zapytaj w aptece albo llekarza.

Gość Kasia997
aha.. ja też tak mysle ze to jakieś naczynka popekane.. a znasz może jakies specjalne kremy na to???

dermatolog to lekarz który zajmuje się chorobami skóry, popekane naczynka to nie choroba ale zawsze dermatolog może wypisac Ci recepte na jakis krem, może to też zrobić lekarz rodzinny.

Gość Kasia997
aha.. no a musze iśc to tego lekarza???? Może wystarczy krem np Nivea??? :)

nie znam takich kremów ale jak się przejdziesz do apteki to na pewno bedzie coś bez recepty, jeśli i to nie pomoże to wtedy poradź się lekarza.

Gość Kasia997
aha.. dzięki.. to narazie spróbuje Nivea a jak to nie pomoże to pójde do apteki:)

Gość gfgfdg
najlepiej sie przejdz do apteki i spytaj o masc na popekane naczynka krwionosne i po klopocie

nivea nic nie da. Popękane naczynka moga się też pojawić jak się posządnie grzmotniesz w tyłek, ale przy tym też są siniaki. A ze tak się zapytam rozmawiałaś o tym z mamą??

Gość Kasia997
z mamą o tym nie rozmawiałam bo sie wstydze...;P;( Ale pójdę do tej apteki i sie spytam czy są jakies kremy na popękane naczyńka krwionośne i mam nadzieje że coś będzie i coś mi w tym pomoże.. bo ja bardzo sie tego wstydze np jak na basen ze szkołą jedziemy to ja nie jade bo sie wstydze że ktoś to zobaczy..;O;(

jestem pewna że to szybko zejdzie po dobrym kremie :) tak ze spokojnie. Tylko troche mnie dziwi czemu w twoim wieku wychodzą naczynka. zapytaj przy okazji w aptece czy to normalne i czy powinnaść powiedzieć o tym lekarzowi.

Gość Kasia997
spytam:):):) Ale mam nadzieje że kiedyś mi to zniknie??? :( :)

Gość na popękane naczynka
kremy z kasztanowca.Są też tabletki - popytaj w aptece.

Gość Kasia997
a te kremy z kasztanowca to dobrze działają???