Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błagam o pomoc help

sprawdzone sposoby na usypianie 2latka

Polecane posty

Gość błagam o pomoc help

problem jest ze spaniem w dzien i zasypianiem wieczorem.Muszę go połozyc w dzien bo jak sie nie wyspi to ok 16-17 jest strasznie rozdrazniony-nie chce w nic sie ze mna bawic,rzuca zabawkami,dostaje histerii-wiem jako matka,ze to ze zmęczenia.W pokoju gdzie usypiam jest mrok-nieprzepuszczajace swiatła rolety.Zero bodzców typu zabawki itp.Ajednak zawsze to trwa poltorej do 2godzin!Czytam bajkę,potem nucę cichutko,próbuję go wyciszyc.W tym czasie on wstaje wyrzuca kołderkę,poduszki z łóżeczka,śpiewa,mówi wierszyki,wychodzi z łóżeczka.Na moje reakcje pol. na układniu na poduszce,odprowadzaniu itp reaguje śmiechem.Nie daję rady...bardzo potrzebuję chwili wytchnienia w ciągu dnia-mam duzo obowiązków.Tylko nie piszcie mi dziewczyny,ze nie rozumiecie problemu,ze wychodzicie z pokoju mówicie dobranoc i po 15min malenstwo spi...ja nie wiem jak to zrobic!!!

Gość mamadwulatka
ja przestałam kłasc w dzien skoro nie chciał spac:) ciezko jest pod wieczor ale do 20 jakos wytrzymujemy:)

Ja też około 2 roku życia przestałam kłaść swoje córcie spać w dzień na początku jest ciężko bo miały kryzys między 17-18 ale po wieczornej kąpieli były tak zmęczone że w locie zasypiały i zdecydowanie lepiej spały w nocy ale do tego typu zmian lepsze jest lato można dziecko na podwórko wyprowadzić i jakoś do wieczora daje się radę

Gość błagam o pomoc help
kurcze moje dziecko jest przed 7rano na nogach...i czy jest wymęczone czy nie zawsze ale absolunie zawsze robi takie cyrki!nawet kiedys,gdy go nie połoylismy spac w dzien szalał w lozeczku do 22 mimo,ze o 20 był juz umyty..

Moje dzieci najdłużej śpią do godziny 7 i to teraz zimą mała latem potrafiła wstać o 5 ,, bo już słonko nie śpi i ptaszki też\" Wiek 2 lata jest bardzo ciężki już nie dzidzia jeszcze nie duży ale szybko mija a 4 latek to już świetny wiek dużo można wytłumaczyć i da się negocjować więc jeszcze trochę i będziesz miała lepiej ;)

I trzeba jeszcze jedno pamiętać aby wieczór był bez szaleństw miłe spokojne wyciszające zabawy wyciszone dzieci łatwiej zasypiają

Gość oiuyt
naucz go zasypiac samemu.naprawde jedyne wyjscie...

Nasz synek w styczniu skonczy 2 latka, w dzien spi do 3 godzin, wieczorem kladzie sie okolo 22.00. Nie dalabym rady nie klasc go w dzien, bo jest bardzo absorbujacy, wiec kiedy spi, moge odpoczac.... Zarowno w dzien, jak i w nocy jest usypiany poprzez spiewanie kolysanek i bujanie. Bujanie polega na tym, ze chwytam za rog poduszki i delikatnie \"macham\" :-) Zasypia najpozniej po 15 minutach, czasami zdarza sie tak, i to coraz czesciej, ze w trakcie kolysania przekreca sie na brzuszek i zasypia juz bez bujania. On z reguly mowi sam, ze chce lulac. JAk nie jest spiacy, to go nie klade, bo nie ma sensu, moglabym sie zakolysac a i tak by nie zasnął.

Gość Lui

Mój 2latek jak nie śpi w dzień, zasypia 20:30. A jak w dzień ma drzemkę, zazwyczaj pada, że zmęczenia o 16 i wstaje ok 19, to idzie spać o 24. No ale trudno, żeby poszedł spać o 20, jak wstał o 19. Usypiał zawsze przy piersi, ale ostatnio pożegnaliśmy się z piersią i teraz zupełnie nie mam pomysłu na uspanie go. Usypia gdy "bateryjka"  rzeczywiście się wyczerpie.

Gość Gosc

Współczuję Ci autorko. U nas proces zasypiania wygladal tak że młody dostawał butelkę a ja leżałam obok i czekałam aż zaśnie. Turlał się i cudowal aż padał po 1, czy 1,5 h w końcu się wkurzyłam że każdy wieczór mam zabrany. Więc dawałam mleko i wychodziłam z pokoju. Syn zasypia na moim lozku. Z początku wychodził z pokoju nawet po 10 razy a ja go odnosiłam konsekwentnie. Aktualnie ma dwa latka i nawet jak mu się nie chce spać to albo leży i się kokosi sam, albo chwilkę pobawi i zasypia. Zdarza się, że wychodzi jeszcze, ale to raz albo dwa i ja go zawsze odstawiam spowrotem.