Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ignorowana

mama czy nie mama

Polecane posty

Gość ignorowana

czy mamusie ktore rodzily za granica tez czuly sie ignorowane przez lekarzy i polozne? bo tak bylo w moim przypadku gdzie zaden lekarz nie chcial ze mna rozmawiac myslac ze nic nie rozumiem :( wszyscy rozawiali z matka meza nawet z mezem nie chcieli za bardzo (maz jest obcokrajowcem) poczulam sie jakbyn nie byla mama swojego dziecka na dodatek tesciowa byla zadowolona

Gość kunegunda wielka
po co brałas tesciową do porodu?

czemu wiec siedzialas cicho? trzeba bylo poprosic lekarza, by z Toba porozmawial, a jak gadal do tesciowej powiedziec: o ile sie nie myle, to ja jestem w ciazy, chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej na temat tego, co sie dzieje" nie badz zastraszona mysza!

Gość ignorowana
ja nie bralam tesciowa do porodu, bo to wszystko dzialo sie po- jak byly kontrole noworodkow, lekarz przychodzil mowil ogolnikowo a potem powiedzial ze bedzie rozmawial z moja tesciowa :( w sumie raz sie posawilam bo byla ostania kontrola (akurat byl inny pediatra) i moja tesciowa pobiegla pierwsza mowiac ze to ona pojdzie bo zrozumie wszytsko :/ no to ja do pediatry ze w taki razie ja poczekam na korytarzu z mezem bo widocznie moja osoba nie jest ptrzebna, bo w koncu jest tesciowa- pediatra polecial za mna i powiedzial ze przy wizycie musza byc tylko tatus i mamusia :D

Gość ignorowana
a tak wogole to normalne jak tesciowa czy jakakolwiek inna osoba myli sie mowiac do twojego dziecka ' chodz do mamusi' przynajmniej raz dziennie?

Gość Opiniowywacz
moim zdaniem twoja teściowa ma jakiś poważny problem :O W jakim kraju żyjesz???

po pierwsze nigdy nie przyszło by mi do głowy zabierac tesciową na jakąkolwiek wizytę do pediatry czy innego lekarza mojego dziecka po drugie nawet jakby jakimś cudem czy "przypadkiem" tam dotarła to bym ja zostawiła za drzwiami po trzecie gdyby lekarz mojego dziecka tak mnie zignorował to usłyszałby parę słów albo nie tylko parę po czwarte co na to twój mąż? no nie wyobrazam sobie żeby mój sie na cos takiego godził.

W zasadzie jesteś sobie sama winna. Dlaczego siedziałaś cicho jak mysz pod miotłą? -Trzeba było się odezwać i uzmysłowić lekarzy,położne itd że wszystko rozumiesz. Teściowa chce być ,,pomocna\" co robi tylko zamieszanie i Tobie krzywdę na którą Ty się godzisz. Tobie to nie pasuje ale co na to Twój mąż?

A za zdanie ,,chodź do mamusi" to bym na ten temat z teściową poważnie porozmawiała.Na osobności by nie robić dla innych przedstawienia.Wytłumaczyła jej kulturalnie ale dobitnie że mamę to Twoje dziecko już ma .I to Ty nią jesteś.A ona jedynie co może mówić ,,chodź do babci"

jak jeszcze raz wezmie ci dziecko na rece i powie chodź fo mamy to szybciutko podlec zabierz jej małego i powiedz no właśnie, tu jest mama:)