Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinguia13

Kochane mamuski i inne kobitki...

Polecane posty

PIERNICZKI(te będą miały fajny posmak miodu) 75 g margaryny 250 g miodu 125 cukru 1 op.przyprawy do piernika 500 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko W rondelku stopić margarynę,miód i cukier.Przestudzoną masę wlać do miski.Mąkę z proszkiem do pieczenia oraz przyprawę do pierników wraz z jajkiem dodać do masy miodowej.Zagnieść ciasto i pozostawić pod przykryciem 1-2 godziny.Rozwałkować na 0,5 cm (takie są najlepsze )I wycinać pierniczki.Piec 15-20 minut w temperaturze do 200stopni Moje małe spostrzeżenia -Jeśli chcecie mieć bardziej ciemne pierniczki to możecie śmiało dać trochę kakao -Nie zawsze odczekiwałam te 1-2 godziny i szczerze jakoś nie zauważyłam różnicy smakowych.Owszem lpeiej jest wałkować i wykrawać jak się odczeka ale wtedy ew.można podsypać mąką. -Najlepiej jak ta masa miodowa jest letniawa bo jak będzie zimna całkowicie to cholernie cięzko jest połączyć z mąką. -Mi pieczenie zajmuje 10-12 minut i są złotawego koloru -Nie obawiajcie się że pierniki będa za słodkie! Mimo że mają sporo cukru i miodu to wszystko jest ok -Jeśli chcecie by były z posmakiem orzechowym to możecie zmniejszyć mąką i dodać mielone orzechy.Ja wtedy daje 400 g mąki i 100 g orzechów -te pierniczki lepiej zrobić teraz bo im dłużej leżą to będa lepsze.One po upieczeniu są miękkie,ale szybko robią się twarde by za ok2 tygodnie znów być miękkimi

cos z kurczaka potrzebny 1 kurczak. wykrawamy filety i rozbijamy tuczkiem, a reszte kurczaka gotujemy. z ugotowanego kurczaka zdejmujemy miesko i przepuszczamy przez maszynke do miesa (mozna dodac kasze albo ryz). zmielone miesko zawijamy w filety, obtaczamy w jajku i w bulce i smazymy na glebokim tuszczu. potem wkladamy do rozgrzanego piekarnika i podpiekamy ok 1/2 godziny. smacznego

cos z kurczaka 2 2 piersi kroję w dość drobną kostkę,na tarce ścieram 4-5 pieczarek, w drobną kosteczke kroję pół czerwonej papryki, do tego ok. łyżeczka vegety, 1 jajko, pół sredniej cebuli w drobna kostkę, kawałeczek sera ścieram na tarce i jedna łyżka mąki. Oczywiście pieprz,ew. mielona papryka.Wymieszać,najlepiej włożyć na chwilę do lodówki smażyć jak placki ziemniaczne. Podaję z ziemniaczkami purre i suroweczką zkapusty pekńskiej. Pycha!!!!!!!!

Kingusia,dzieuje za te kurczaczkowe przepisy:) powiem Ci ze na podstawie kilku przepisow z Twojego topiku to Wigilię przygotujemy wiec dzieki.buziaki dla Ciebie ŚWIETNY POMYSŁ!!!