Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SSilana

zasiłek wychowawczy

Polecane posty

witam mam pytanko odnośnie zasiłku do wychowawczego urlopu- zostałam zatrudniona na czas nieokreślony 19 marca 2008 - 11 sierpnia 2008 urodziłam syna od tego dnia jestem na urlopie macierzyńskim płatnym, teraz chcę się starać o zasiłek do urlopu wychowawczego w kwocie 400zł miesięcznie - mój maż zaczął pracę we wrześni 2008 i ma dochód 1460 plus mój z macierzyńskiego ok 800 netto wiec wyszło nam że nie dostaniemy na czas obecny zasiłku rodzinnego a więc wychowawczy też mi się nie należy ale gdy w 12 grudnia 2008 mam zamiar iść na wychowawczy i starać sie o zasiłek do wychowawczego to wtedy będzie się liczył tylko dochód mojego męża te 1460 i zasiłek rodzinny i wychowawczy będzie się nam należał? czy w grudniu uznają mój obecny dochód za utracony? a jakie dochody trzeba przedstawić z urzędu skarbowego za 2007 rok? czy 2006? dodam że małżeństwem jesteśmy od 2007 .07.07. roku więc dla nie to dziwne by było gdyby brali dochód mojego męża z 2006 roku skoro nie byliśmy małżeństwem? ja natomiast w 2006 i 2007 nie pracowałam a mąż z 2007 roku ma przepracowane tylko 4 miesiące . proszę o pomoc. troszkę mi tu masło maślane wyszło z tego pisania ale może ktoś zrozumie

Gość ślicznie mmmmmmmmm
w internecie wszystko pisze co i jak poszukaj sobie bo tu każdy ci powie coś innego a najlepiej idz do działu świadczeń rodzinnych tam ci wszystko powiedzą co potrzeba a naprawdę jest tego sporo masakra z tymi papierkami. A dochód musisz dać za 2007r ,ty nie pracowałas ale rozliczałaś się pewnie z mężem.

Gość ślicznie mmmmmmmmm
nie doczytałam faktycznie musisz mieć przepracowane pół roku bez przerwy więc chyba nici z twojego wychowawczego popytaj źródła.