Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elouuu

Trądzik,pryszcze-drożdże,mleko i miód

Polecane posty

Gość Elouuu

Hej wam.Niedawno sie dowiedzialem ze na poprawe cery i pozbycie sie tradzika i pryszczy bardzo dobre sa drozdze z mlekiem i miodem.Moja znajoma to stosuje i mowi ze to jest bardzo skuteczne.Chcialem sie dowiedziec co o tym myslicie i czy cos podobnego stosujecie.Ja mam problem z tradzikiem a konkretniej to na plecach bo tam to koszmar...natomiast na twarzy to tylko troszeczke.Jak narazie stosuje tabletki Face okey i zamierzam jeszcze kupic jakas masc ale nie wiem jaka a jeszcze dowiedzialem sie o tej metodzie ktora przedstawilem.

każda metoda naturalna jest dobra jak pomaga ocet jabłkowy skorupki jajek prawie za darmo

Gość chyba że
ktos źle reaguje na drożdze ja po kilku tygodniach picia drożdży z mlekiem miałam zajebistą wysypkę na twarzy :(

Beznadziejna walka z młodzieńczym trądzikiem spędza ci sen z powiek? Zmień dietę - radzi na łamach najnowszego numeru tygodnika "New Scientist" amerykańska biolog Loren Cordain. Jej zdaniem pryszcze na twarzy to wynik spożywania wysoko przetworzonych węglowodanów, czyli mówiąc prościej - białego pieczywa, makaronów, a nawet zbożowych płatków śniadaniowych. Panią biolog zastanowił fakt, że trądzik młodzieńczy to zmora nastolatków z krajów wysoko rozwiniętych. Nie znają jej na przykład młodzi mieszkańcy Papui Nowej Gwinei, nie znali również Eskimosi, dopóki nie zakosztowali współczesnej cywilizacji. Jaki jest związek pomiędzy - na przykład - jedzeniem bułek, a pryszczatą cerą? Okazuje się, że w procesie przetwarzania żywności rozpadają się długie łańcuchy węglowodanowe i powstaje skrobia. Do jej przetworzenia organizm produkuje dodatkowe porcje insuliny i podobnego do niej hormonu. To z kolei prowadzi do zwiększenia ilości męskiego hormonu odpowiedzialnego między innymi za stymulację pracy gruczołów łojowych skóry. Pory skóry zatykają się od nadmiaru tłustej wydzieliny i powstaje idealna pożywka do rozwoju bakterii. http://www.zdrowezywienie.yoyo.pl/articles.php?id=36

Gość olgierdosia
bardzo dobrze powiedziane o wpływie produktów z wysokim IG na stan cery. Przez 3 miesiące stosowałam metodę Montignaca, nie udziwniając zarazem egzotycznymi fasolami typu mung, jedynie mocno trzymałam się tabeli IG i spożywałam dozwolone produkty (jedyne, czego nie udało mi się osiągnąć, to ograniczyć się do 3 posiłków dziennie, jednak i to nie przeszkodziło mi nieco schudnąć :P). Efekt? Nigdy bym się nie spodziewała, że mój trądzik, leczony przecież nawet antybiotykami doustnymi i miejscowymi, tak pięknie odpuści mojej zmęczonej cerze :) Także nie wierzyłam własnym oczom i w żadnym wypadku nie przepisywałam tej poprawy zmianie diety. Niestety, w tej opowieści finał nie jest taki optymistyczny, ponieważ wkrótce powróciwszy do starych nawyków, wprawdzie niechcący, stan cery tak się pogorszył, że pisząc to nie jestem w stanie się uśmiechnąć, by nie poczuć nieprzyjemnego ukłucia stanu zapalnego szeroko zakrojonego na mojej twarzy. Dlatego też już postanowione - od dzisiaj, czyli od jutra - nie jem produktów z wysokim IG i rezygnuję ze zwykłego chleba dostępnego w sklepie na rzecz foliowanych pumpernikielów :P Pozdrawiam i powodzenia w walce z tym dziadostwem (łatwo powiedzieć, prawda?)

Gość lee__loo
a wracając do sposobów naturalnych ( pomijam zmianę diety bo to wydaje się oczywiste) drożdże jak najbardziej chociaż ja polecam takie w tabletkach - piwne, są szlachetniejsze. Mleko niekoniecznie, a miód i owszem bo działa przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie - byle nie za dużo, bo cukier zawarty w miodzie może trochę nasilić łojotok __________________ http://tradzik.net.pl