Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xantia28

17-mieś.dziecko poźno chodzi spać i wstaje w nocy.

Polecane posty

Gość xantia28

wczoraj moja córka polozyla sie spac o północy, pospała godzinke i zaczela plakac, zanosząc sie przy tym. trwało to z godzine: nosiłam ja, kołysałam ,kładłam do łózeczka i nic. Dałam nawet czopek, bo yslałam, że ja cos boli, bo nie był to zwykły płacz. W koncu kiedy zapaliłm swiatło córka zobaczyła zabawki i przestałą płakac, wiec stwierdziłam, ze nic ja nie boli. Zaczła się bawic i po jakies poł godziny chciałam ja polozyc spac i znowu to samo. W koncu połozyła sie o 3,30, ale zasypiajac, a potem spiąć szlochała nawet przez sen. Nie wiem co się dzieje z tym jej spaniem, w dzien tez nie zawsze chce spac. Jak ją wyciszyc, uspokoić? Czy moge podawac jej jakies leki na uspokojenie? Ostatnio zrobiła się bardzo płaczliwa; boi sie obcych, odkurzacza, głosniejszej muzyki, w wszystko jej wczesniej nie przeszkadzało. Dodam. ze wczesiej miała wzmozone napiecie mięsniowe, ale neurolog stwirdzil, ze juz ok. Dzisiaj znowu poszla spac o 23.40..

idż do tego neurologa i opowiedz co się dzieje. może każe jej brać luminal np. -na wyciszenie, a może przes te napięcia mięśniowe tak jest, to podobno może zaburzać sen u dzieci aż do 4 roku życia. Mój syn zachowywał się tak jak miał gorączkę, i jak na czas nie zauważyłam to dostał drgawek gorączkowych- to jest straszne przeżycie dla matki i dziecka,:((

Gość xantia28
dzięki za odp. córka nie miała temperatury, główke miała raczej chłodną, na wizytę u neurologa będę musiała pewnie troche poczekac...

właśnie przypomniałam sobie, że ja z moją córcią miałam podobnie ale jak miała jakieś 13-14 m-cy, nie wiedziałam czy to może od zębów- bo jej ostatnie wychodziły czy od nowowprowadzonego jedzonka...? na noc więc smarowałam jej dziąsła żelem bobodent, a z jadłospisu wyeliminowałam produkty ciężkie i wzdymające i jabłuszko przynajmniej jedno na dzień zjadała- na łatwiejsze opróżnianie. Zastanów się czy nie wprowadziłaś czegoś nowego do djety albo czy coś stresującego dla małej się ostatnio nie zdażyło.:D

Gość xantia28
tego dnia, kiedy sie obudziła o 1,00 w nocy byliśmy u znajomych, było sporo ludzi, więc może mała była rozdrażniona????

Gość xantia28
zdarzyło to sie 2 razy w ciągu tygodnia, ale problemy z późnym zasypianiem sa od poł roku