Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JestemKobietaIMamPytanie

Dziewczyny podajcie powody dla ktorych nosicie wkladki higieniczne

Polecane posty

Gość JestemKobietaIMamPytanie

Sama jestem kobieta ale nie mam pojecia do czego dziewczyny uzywaja tych wkladek. Mi takie wkladki wydaja sie malo higieniczne tzn. pachnace moga podrazniac, a sama wkladka moze odparzac. Prosze podajcie swoje powody dlaczego je uzywacie (tylko prosze szczerze). I co jaki czas je zmieniacie. I jakie te wkladki polecacie? Moze sama zaczne uzywac jak zauwaze sens. Aha, i czy one wam sie nie roluja tak jak podpaski bella bez skrzydelek? U mnie podpaska jest na swoim miejscu tylko ta ze skrzydelkami inne sie wlasnie roluja :/

Gość Paulusiunia
Po pierwsze dla higieny właśnie, jakoś nie jest przyjemnie jak jest w czasie cyklu więcej wydzieliny z mokrymi gatkami. Po drugie żeby nie brudzić bielizny. Hmm no nie wiem tak mi jest wygodnie, czysto i przyjemnie :] I nic się nie roluje nawet ich nie czuć :]

Gość ProfesjonazlanFryzjerka
Ja nie nosze bo nie widze tez potrzeby.

Gość ja też nie używam ale
wydaje mi się, że noszą je kobiety, u których występują upławy. A może nosząc wkładki, tylko je własnie zmieniaja , a wtych samych majtach chodzą przez cały tydzień:O

Gość ja nosze tylko
przy koncowce okresu, a tez nie wiem, po co i dlaczego zawsze ktos nosi, ja tam lepiej sie czuje z samymi majtkami niz wkladka, a wyrobowalam wiele rodzajow.

Gość Bamuszenko
Ja nosze jak juz okres mi sie konczy ale caly czas plamie lekko. Wtedy szkoda mi podpaski, bo takie wkladki taniej wychodza. W innych przypadkach nie uzywam. Mysle ze laski uzywaja je bo maja grzybice lub inne choroby ktore powoduja ze sluz nieladnie pachnie i zeby nie przelatywal przez spodnie to stosuja te wkladki.

ludzie ja mam tyle zelu podczas owulacji,ze jakbym tej wkladki nie wlozyla,to przemocze majtki i spodnie tez lekko...co oznacza,ze musze zmienic spodnie inaczej bedzie mnie czuc...zazdroszcze tym,ktore tego nie maja...u mnie od samego tego,ze ide i nogi ocieraja wargi juz tworzy sie zel...w sumie dobrze przy sexie,ale na codzien przekichane...bez wkladek ciezko by bylo

mam tyle zelu podczas okresu,ze czasem jak gdzies sie przjede na miasta,to czuje ze az cala taka kroplo-gluta wylatuje,tak jak podczas okresu...jestem zdrowa na 100%,chodze sie badac do ginekologa..ot taki typ...

Gość Paulusiunia
Jeju ale wy niektóre jesteście straszne same małolaty tutaj siedzą czy co, nie wiecie że śluz się wydobywa praktycznie przez cały cykl, nie trzeba mieć grzybicy czy upławów żeby wkładek używać tak jest po prostu higienicznie.

Gość fasdfsdfs
1) końcówka albo spodziewanie się okresu 2) owulacja 3) każda kobieta ma tez wydzielinę, nawet jeśli jest zdrowa 4) wkładka wchłania tez intymny zapach

Gość Bamuszenko
No dobra ja przed okresem tez mam sluz ale nie jakos specjalnie duzo tylko tak normalnie ze nie potrzebuje zadnych wkladek

po prostu nie lubie tego specyficznego zapachu, nie lubie jak bielizna tak pachnie, a czasem nawet spodnie.... czuje sie pewniej i swobodniej z wkladka zapachowa. poza tym - fakt, przy owulacji to tyle budyniu sie robi, ze bez wkladki nie ma mowy o funkcjonowaniu.

Gość Amira Amira
Nie wierzę, ze są kobiety, ktore nie mają upławów NIGDY i ZAWSZE mają suche majtki. Nie ma takiej możliwości bo taką a nie inną mamy budowę. Ja noszę wkładki zawsze. CZasem jest sucha, ale podczas owulacji nie wyobrażam sobie żebym jej nie miała. TO samo przed okresem i po. Wkładki to higiena. Ja od lat używam Alldays i są rewelacyjne jak dla mnie.

Gość Amira Amira
Bamuszenko a ten śluz wtedy zostaje Tobie na bieliźnie tak? O, sorry wolę jak jest na wkładce niż mieć brudne majtki.

Gość Kiedys baby bez majtek chodzil
y. to dopiero bylo.... .

Gość ola19lalala
ja nie uzywam wkladek, ale moze zaczne skoro piszecie ze tak lubicie.

Gość carramba
Nie wierze ze same kobiety o to pytaja :O 'kroplo-gluta" żel, nieprzyjemny zapach......?? o jezzzzzzzzzzzu!! to po to nosicie wkładki?? Nie lepiej się umyć a nie nisić wkładki aby ten zapach ukryć? nie wierze że są takie dziewczyny! Nosze wkładki podczas okresu, uzywam tylko tamonów, wiec tak na wszelski wypadek, na koniec okresu tylko wkładki - nie uznaje podpasek 😠 podczas owulacji - wiadomo wieksza wilgoć Używam wkładek bella fitness mini albo alldays Micro (w pudeleczku plastikowym) to najmniejsze wkładki jakie zanalazłam, są rewelacyjne.

Gość ollinka135
wkładki z Carefree są ok, nie odklejają się ani nic, za to z Belli wystarczy parę kroków i się odklejają od bielizny... Ja nosze wkładki dla własnego komfortu, lubie pechnace, czuję się świeżo i ok, uzywam ich, kiedy spodziewam się okresu, a, że odstawiłam tabletki i nie wiem, kiedy mnie nawiedzi to uzywam codziennie, jak kończy mi sie miesiączka również są przydatne, po co męczyc się z podpaskami, jak można miec cieniutką i niewyczuwalną wkładkę :) przy owulacji też sie przydają :)

Gość carramba
jakich wkładek pachnących używasz, jakiej firmy ? to sa normalne prostokatne, do stringów zy jakie?

Gość nicnieda
JA TEŻ NOSZĘ WKŁADKI...ALE NIE OZNACZA TO ŻE NIE ZMIENIAM CODZIENNIE MAJTEK :o TO CHYBA JASNE, ŻE NAWET JAK JEST WKŁADKA DLA HIGIENY...TO BIELIZNĘ I TAK NALEŻY ZMIENIAĆ.

Gość anetenuczka
od 15 do 50 lat sie nosi wkladki dlatego ze co miesiac kobieta leci krew

Gość gość
Ja nosze ponieważ wtedy czuje się komfortowo śluz nie brudzi majtek nie zwijają się nawet te bez skrzydełek przynajmniej mi a i polecam discreet o zapachu lilii wodnych oraz te w czrnym opakowaniu ruwnierz descreet mają dobry klej nie rolują się nie przeciekają i ładnie pachną

Gość gośćgggf
nosze zawsze. Pod koniec okresu jak plamienia ustepuja. W ciagu cyklu jak jest duzo sluzu. Wkladka daje uczucie swiezosci i nie brudzi bielizny

Gość gość
mi znany profesor ginekolog zakazal nosci wkladki powiedzial ,że od tego sa zapalenia pochwy i pęcherza bo to ze sztucznego materialu jest a nie daj boze pachnące..sama chemia.

Gość gość
ja noszę bo lubię mieć komfort suchości bielizny , a zamiast wkładek w majtki wkładam pieluszkę tetrową , która służy dłużej i jest milsza i w ogóle przyjemniejsza niż te sztuczne wkładki

Gość gość
Ale polucje facio chociaż miewasz?

Gość gość
Wkładki higieniczne to chyba dziewczyny dopiero po 80, z tego co mi wiadomo.

Gość gość
"Nie wierzę, ze są kobiety, ktore nie mają upławów NIGDY i ZAWSZE mają suche majtki. Nie ma takiej możliwości bo taką a nie inną mamy budowę. " x x no a jednak istnieją :D ja też nie wiedziałam do czego są a jednak się dziś dowiedziałam nie wiedziałam że są baby którym coś leci