Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieski słonik

POMOCY!!!!

Polecane posty

Gość niebieski słonik

Po jakim czasie brania antybiotyku powinna nastąpić poprawa? Syn (3 latka) od wczoraj jest na Ceclorze. Dziś rano (7 rano) przyjął trzecią dawkę. Od 11.00 ma ponad 39 stopni gorączki, której nie udaje mi się zbić. Dałam mu już podwójną dawkę Ibufenu i czekam. Czy to jeszcze za wcześnie na poprawę czy może źle dobrany antybiotyk? Powinnam jechać na pogotowie czy poczekać do jutra i iść do przychodni?

Gość hehehes
moim zdaniem juz powinien dzialac..... a przeanalizuj jeszcze na ulotce ile tego antybityku powinien zazywac odnosnie wagi twojego synka,byc moze pediatra zapisal za mala dawke.

Gość nie rozumiem dlaczego
a co synkowi jest? czemu dostal antybiotyk?

Gość nie lekcewaz
wysokiej gorączki, a dałaś mu przeciwgorączkowy syrop czy czopki? czopki działąja szybciej! rób też zimne okłady, nie rozgrzewaj tylko dodatkowo maluszka, przy goraczce nalezy schładzac ciałko. jesli temp bedzie się utrzymywać jedz na pogotowie.

Gość niebieski słonik
Wczoraj byliśmy na pogotowiu i zdiagnozowali anginę ropną. O 11.00 miał stan podgorączkowy. O 12.00 jak temperatura przekroczyła 38 stopni dałam mu Ibufen...do 13 temperatura nie spadła w ogóle a nawet urosła do 39. O 13.00 podałam drugą dawkę i minęło 55 minut a On nadal ma powyżej 39 stopni. :O

Gość niebieski słonik
Zresztą ja lekarzem nie jestem ale On ma bardzo brzydki kaszel i głównie z tym wczoraj pojechaliśmy na Pogotowie. A tam nam powiedzieli, że płuca i oskrzela czyste ale na migdałach początki czopów ropnych. I przepisali Ceclor. I dziś jest już po 3 dawce a jest gorzej zamiast lepiej. Ech... Czekam na męża i jedziemy na pogotowie. :O

Gość nie rozumiem dlaczego
na pogotowie, pewnie!!! moze to zapalenie pluc? my z naszym maluchem bylismy w poludnie na kontroli po przeziebieniu, lekarz powiedziala, ze okey a wieczorem wyladowalismy na dyzurze w szpitalu i jednostronne zapalenie pluc... :-( mial wtedy 2 miesiace...koszmar!!!