Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mike22

Czy to depresja??

Polecane posty

Gość mike22

Witam, mam taki problem, że nawet gdy się bardzo staram nie umiem zebrać myśli, skoncentrować się, jakby zanikła mi błyskotliwość i bystrość umysłu, którą kiedyś miałem, brak mi trzeźwości myślenia, mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli, a tak to nie potrafię jakby odczuwać uczuć, oczywiście jak ktoś powie coś śmiesznego to się śmieję itp, ale jak nic się nie dzieje to jestem jakby nijaki, nie odczuwam np. szczęścia z powodu ładnej pogody, dostania dobrej oceny ze sprawdzianu... Moje życie stało się strasznie monotonne, nic nowego i ciekawego się nie dzieję, mam problem z podejmowaniem decyzji, łatwo można je na mnie wywrzeć. Ale nie mam typowych dla depresji myśli o samobójstwie, brak mi jakichkolwiek lęków i płaczu. I tu moje pytanie czy to jest depresja czy co? I jak mam sobie z tym poradzić? Planuje sobie kupić deprim, może on mi coś pomoże. ps wiem że jest wiele takich wątków na forum, ale jak wiece każdy z przypadków depresji jest inny.. pss dziękuję z góry za pomoc

Gość awril
to raczej nie jest depresja...na szczescie:) to moze byc tylko chwilowe zniechecenie,apatia zwiazana z pogoda-jest szaro i ponuro kup ten deprim,ale staraj s ie tez ruszac,wychodz a spacer,chocby z psem-jak masz...staraj sie przebywac wsrod ludzi,nie zamartwiaj sie...powinno byc oki:)