Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ałałałałała

Do jakiego lekarza mam iść?

Polecane posty

Gość ałałałałała

od kilku dni strasznie boli mnie posladek, lapie co jakis czas taki kurcz i nawet chodzic nie moge dodam iz jestem w 5 miesiacu i jedyne co moge nacieram to miejsce amolem? co to moze byc bol w posladku nie w biodrze a w posladku? do jakiego lekarza mam pojsc z tym schorzeniem?

Gość brbr
też to miałam kiedyś okropny skurcz, ale mineło mi po jakimś czasie

Gość oto_ja
może masz za mało magnezu?? zapytaj położnej. Ja na skurcze brałam magnez i przechodziło...

Gość brbr
czasami też biorę magnez :) ale to był okropny skurcz straszliwy...

Gość ałałałałała
biore feminatal, za tydzien mam wizyte u gina powiedziec mu o tym czy moge bez jego pozwolenia wziasc magnez w tabletkach? w jakim pozywieniu znajduja sie duze ilosci magnezu? dodam ze to nie trwa caly dzien tylko chwlami łapie a jak zlapie to trzyma z pol godziny i puszcza i tak co jakis czas

Gość brbr
magnez jest chyba bez recepty ;p

Gość ałałałałała
no bez recepty, mam nawet w domu tylko nie wiem czy w coazy tak ot sobie moge go zazywac?

Gość ałałałałała
w feminatalu jest 70mg ale widocznie to za mało, wypije kakao jem tez duzo pestek i ziaren ale to chyba zbyt malo.

Gość brbr
ja tam musialam brac ze wzgledu na prace... na ulotce jest napisane ile teog mozesz brac

możesz go brać spokojnie. mi kazali brać 6 tabletek dziennie w ciąży. zapobiega nie tylko skurczom w nogach i pośladkach ale także skurczom macicy.

Gość ałałałałała
Oolenka7olenka a jaki dokladnie agnez polecasz? moze asmag forte czy zwykly magnez b6 doradz jutro z rana polece do apteki

asmag forte brałam 3 razy dziennie po 2. tak mi zalecili, zaś w klinice jak leżałam to miałam właśnie codziennie kroplówkę z magnezu.

Gość ałałałałała
ja do wizyty bede brala po 1 dziennie, olenka7olenka ale powiedz mi czy on mi nie zaszkodzi>?

mi powiedzieli ze nie zaszkodzi. bierz tylko zalecane dawki i nie przekraczaj normy. ja brałm 6 dziennie i mała urodziła sie zdrowa pomimo wielu innych przejsc w ciazy

Gość fdbhdbfkjsbf
ja biorę aspargin, bardzo pomaga na takie skurcze

Gość ałałałałała
przejrzalam ulotke asmagu forte i tam jest napisane zeby przed zazyciem skonsultowac z lekarzem jednak ja na wizyte musze czekac czy ten aspargin mozna brac bez konsultacji? dzisiaj cala noc nie spalam tak mnie lapal kurcz no masakra a najgorsze ze nie moge pojsc teraz do lekarza rodzinnego;-(

Gość ałałałałała
prosze doradzcie mi cos bo zaraz wybieram sie do apteki a jakos pomoc farmaceutek odstrasza mnie bo w tej aptece(jedyna) sa nie mile baby a nawet bardzo nie mile

Od 5 miesiąca miałam skurcze macicy i brałam magnez 3 razy dziennie po 2 tabletki magnez jest bezpieczny w ciąży trzeba tylko pamiętać, że może powodować luźniejsze stolce

Gość ałałałałała
kupiłam aspargin i wzilam jedna tebletke mysle zeby 2 zazyc wieczorem i tak po 2 na dzin zanim pojde do lekarza zobacze co powie i moze zaleci inna dawke. mam nadzieje ze to minie bo jak mnie kurcz zlapie to nawet ustac na nodze nie moge

Gość nie wystawiaj tyłka do kopania
lub zmień tapczan/wersalkę ... i obejdzie się bez lekarza

Gość hjhjh
nie chcę cie straszyc ale to moze byc rwa kulszowa.A od tego posladka nie promieniuje ból w strone stopy?

Gość ałałałałała
nie promieniuje boli tylko w posladku taki skurcz nie strasz mnie nawet