Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bijaca sie z zyciem

o co tu chodzi

Polecane posty

Gość bijaca sie z zyciem

znam wiele osób, które z ledwością skończyły podstawówkę, potem chodziły do zawodówek albo poszły do pracy, potem nastały czasy wielkiej emigracji II i wielu z nich wyjechało z kraju. Teraz widzę,że jeżdżą fajnymi samochodami, kupują domy, mają dzieci i wiedzie im sie dobrze. Ja zawsze dobrze się uczyłam, poszłam na studia, pracowałam dorywczo i jakoś się kulało. Teraz od pół roku szukam pracy i nic. Długi mi rosną i frustracja też. Nie chwalę się i nie żalę, tylko nie wiem co mam o sobie myśleć, chyba jestem niezaradna życiowo albo sama nie wiem już co. Dołujące to.

Gość atlas czeczeni
Świcek---> chyba nie zrozumiałaś...co po zawodówce własnie mają kase a autorka jest po studiach i nie ma kasy......i tak często bywa,coraz częściej zresztą ze ci po zawie lepiej zarabiają ci ci po studiach

Gość bijaca sie z zyciem
czasem lepiej iść do podstawówce do byle jakiej pracy niż na studia

Gość c.h.e.r.y.l
no i wlasnie dlatego wyjechalam zaraz po maturze do uk,tutaj studuije i nie musze sie martwic czy bede miala po studiach prace i to dodatkwoo w swoim zawodzie , z minimalna stawka 23000 na rok,na poacztek...

mój kolega po podstawówce się dorobił własny CPN ma i nigdzie nie wyjeżdżał

Gość gemondio
A jakie studia skończyłaś, Autorko? Czasem tak bywa, bo rynek jest zapełniony przez absolwentów danego kierunku.

Gość bijaca sie z zyciem
bardzo dobry i przyszłosciowy (akurat) -turystyka.

Jeżeli po studiach wolisz myć gary to spoko emigruj :-) Może za nisko mierzysz z pracą?? Poszukaj odjechanej na maksa firmy i złóż papiery-ja tak zawsze robiłem (dlaeczego ktoś ma mieć dobrą pracę a nie ja??) i ZAWSZE mi się udawalo! Nie narzekam i nie mam potrzeby jechać za granicę w kraju można się dorobić-trzeba tylko w pocie czoła pracować-nic nie ma za darmo :-) Ja tyram i jestem szczęśliwy :-)

Gość bijaca sie z zyciem
ogórek a jakie masz wykształcenie? Ja załuje tej turystyki i chcę iść na inne studia i pracować, tylko w kolejności praca-studia. Poza tym jestem z pipidówki, więc tu wypasionych firm nie ma :)

Gość bijaca sie z zyciem
up