Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marina...

2 dzieci o roznicy niespelna 3 lat - jak sobie to zorganizowac???

Polecane posty

Gość Marina...

piszcie kobiety o waszych doswiadczeniach!!!

Gość Marina...
widze ze u ciebie tez taka roznica, tylko ze podwojnie :-) boje sie troche, ze nie bede miala kiedy odpoczac... bo bak malenstwo bedzie spalo, to trzeba sie bedzie starszym zajac...

Gość patryma
u nas różnica jest dokładnie 2,5 roku i przyznam ze ciężko było na początku. Do dzisiaj czasem jest ale jest coraz lepiej :)

zgadza sie, u mnie wszystko do kwadratu;) teraz ide juz spac, przed chwila jeszcze wysadzilismy z mezem starszych chlopcow na nocnik. no, z czasem wolnym to jest ciezko... ale z dwojka dzieci nie bedzie tak ciezko jak u mnie z 4. ja musze byc zorganizowana na maxa, zeby byl obiad, czysto w mieszkaniu i wszystkie dzieci zadowolone. moje maluszki malo spia w dzien, ale nie sa - odpukac - marudni itp. starsi chlopcy chetnie sie nimi zajmuja - zabawiaja ich, daja smoczek, jak im wypadnie. michas nawet probuje brac na rece, wiec musze uwazac. ze starszymu bawie sie nawet jak mlodsi nie spia. na dodatek oni lubia jak gotuje - pomagaja mi. i nie przeszkadzaja jak sprzatam. bardzo duzo rozumieja. jedyny problem to ich glosne zabawy jak malenstwa spia. no i zdarza sie, ze starsi ich obudza, a ci potem marudni... no coz... tak jak napisalam, mysle, ze to jedna z lepszych roznic wieku. moi starsi bardzo wydorosleli przez ostatnie miesiace. jestem z nich dumna., no i mowia, ze bardzo kochaja norbiego i dominisia.,;) ide lulu. jak cos, zajrze tu jakos jutro. pewnie rano jak bede mleko odciagac pozdrawiam🌻

Gość najnormalniej w świecie
dzieki to tylko ja... ja sie jutro w dzien nie odezwe, bo moj komp w naprawie, teraz na mezowskim klikam, ale on jutro pojdzie do pracy ;-) wieczorem znowu zajrze...pozdrawiam i duzo sily i wytrwalosci zycze... no i troche ci zazdroszcze, bo na pewno pomimo zmeczenia, masz fajnie, wesolo i gwarno...

Marysia urodziła się gdy Przemi miał 2 lata i 8 miesięcy. Baliśmy się stasznei jak to będzie- ale okazało się to zupełnie niepotrzebne. jak dla mnei to idealna róznica między dzieciakami, Przemek jest już na tyle kumaty, że i \"pomoże\" mała umyć albo pogrzechocze grzechotą. Mania jest dl niego takim fajnym obiektem zainteresowania- oczywiście pod naszym czujnym okiem :) Ale słodki jest, jak gdzieś idziemy i krzyczy na nas- Weźcie moją Marysię :)

Mam dzieci z różnicą 20m i zdecydowanie polecam. Najgorszy ejst pierwszy miesiąc bo małę dziecko pochłania mnóstwo uwagi ..... a teraz..... starszy ma 2 latka i 3m a młodsza prawie 8m i JEST SUPER widać, ze dzieci przepadają za sobą starszy dużo rozumie i opiekuje sie młodsza a jak ona śpi i już nei moze sie doczekać aż sie obudiz idzie do jej pokoju i elikatnie(tak żeby nei obudzić ) stuka i mówi Benia oć( ma na imie Wiktoria ale ona sam nadał jej takei imie ) co znaczy Benia chodż . Zajmie sie nia jak nei mogę szybko przyjść na zasadzie poda zabawki a jak sie przewróci ( zaczyna raczkowac)krzyczy MAMA BENIA i biegnie po mnie takich przykładów mogłabym mnożyć tysiace i zdecydowanie zgadzam się z opinią że starsze dziecko nagle dorośleje jak pojawia sie młodsze. Teraz mam czas usiąśc napic sie kawy odpocząć a dzieci razem bawią sie na kocu . POLECAM !!!!

Gość DO minimisia
a jak radzisz sobie z wyjściami z dziećmi, na spacer czy gdziekolwiek? jak to jest? czy starsze już samo śmiga na nóżkach czy musisz mieć podwójny wózek?

Kwestia oswojenia sie z tematem:) między moimi dziećmi jest 23 mc różnicy.Byli oboje(2 chłopa) zaplanowani. Na początku na nic nie mieliśmy z mężem czasu ale już po 4 miechach- bez problemu się organizowaliśmy. Śmiem twierdzić, że nawet teraz sobie lepiej dajemy rade niż gdy mieliśmy jedynaka.Powodzenia!!!