Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez ząbków

brak zabków u rocznego dziecka czy to normalne??

Polecane posty

Gość bez ząbków

nie chodzi o moją dzidzie ale o dziecko koleżanki jej malutka ma roczek i ani jednego ząbka czy u rocznych dzieci tak się może zdażyć?

Gość lentilka
mnie sie wydaje , ze to nawet w sumie dobrze, im pozniej ma sie zeby to lepiej, bo sie pozniej beda psuly, moja mama nie byla bardzo zadowolona, ze ja mialam wczesnie zeby, no i teraz mam 28lat, a wsumie plomba na plombie, moze tez dlatego, ze bylam dosyc chorowita jako dziecko i od tych antybiotykow to raz nawet wlosy zaczely mi wychodzic, wspolczuje mojej mamie, mnie sie wydaje ze to dobrze z tymi zebami, poza tym jak widac ze dziecko sie normalnie rozwija to wszystko w porzadku, jeszcze bedzie miala nieprzespane noce,jak zacznie zabkowac

Gość bez ząbków
to fakt że im później ząbki tym lepiej ale nie aż tak późno choć z 2 lub 4 ząbki to zawsze coś taka dzidzia już by coś zjadła konkretnego a tu niema czym pogryź a to też ważne aby dzidzia jadła większe kawałki i uczyła sie gryź a nie jakieś papki i tylko łykać.

Moje dzieci też późno ząbkowały ale ok.11 miesiąca miały już 4 ząbki wydaje mi sie że należałoby to skonsultować choćby z pediatrą

Jak najbardziej normalne :) Im popzniej tym lepiej a gryzc nauczy sie i tak i tak, tylko pozniej, po prostu. Nie ma powodu, by szla z tym do lekarza, niebawem jej wyjda.