Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaGabrysi32

jak skutecznie odchudzałyście się po ciąży?

Polecane posty

Gość mamaGabrysi32

witam,jestem mama malej Gabrysi.Zaczynam walke z nadwaga.Jaka diete polecacie?nie chodzi mi o to,ze jak dziecko pije mleko to kilogramy same zejda:) ale o konkretna diete:) jaka dieta ile kg w jakim czasie:)

Gość bez jakiejkolwiek pomocy
zajmuj się dzieckiem i wszystkim w domu. Dieta ci niepotrzebna, bo nie będziesz miała czasu czegokolwiek zjeść :) W dwa miesiące zniknęło mi 20 kg których "nabawiłam się " w ciąży

Gość mamaGabrysi32
niestety waga mi stanela jakies 3 tyg temu i chcialabym zrzucic to co mi zostalo nie mam cierpliwosci czekac:)

Gość nie ma czegos takeigo jak DIET
A dLA KAŻDEGO, bo każdy z nas jest inny i ma inne potrzeby począwszy od genetyki po tryb życia jaki prowadzi jesteś dorosła skoro urodziłaś dziecko wiec powinnas znać potrzeby swojego organizmu, wiedziec co jest mu niezbędne, a o szkodzi i tylko tego należy się trzymać żeby być szczupłym i w formie:)

Gość mamaGabrysi32
buahahahha dzieki:) chcialam sie zapoznac z opiniami innych pan i szybkoscia chudniecia na roznych dietach,ot co!:)

Gość to nic nieda
nie u wszystkich kg same poleca... ja mam taka grzeczna dzidzie ze az zaduzo czasu;) wiec trzeba cwiczyc:)

Ja zatrzymałam się. W ciąży przytyłam około 18 kg, może 20. Zostało mi jeszcze 5 kg i od miesiąca stoję tak w miejscu. Nie karmię, więc odpada. Też jestem zainteresowana jakąś dietą, ale taką która nie zajmuje dużo czasu. Bo niestety wiadomo jak jest :).

Gość mamaGabrysi32
no mi zostalo troche wiecej:) wiadomo z wiekszascia diet jest za duzo zabawy:) ale moze kopenhaska, jakby pokabinowac to wcale nie trzeba nad nia duzo siedziec:)

Ale mi się wydaje, że kopenhaska to jest bardzo restrykcyjna dieta a przy takich łatwo o jojo. Może coś luźniejszego. Chyba była biurowa, taka nad którą nie trzeba siedzieć :). Ja raczej nie lubię diet monotematycznych :) ani restrykcyjnych. Chociaż teraz prawie nic nie jem, więc kopenhaska to nie byłby taki dramat. Ale prawda taka, że trzeba ruszyć też 4 litery, bo brzuch wisi.

Gość to nic nieda
ostatnio robilam kopenhaska schudlam 4kg, nie duzo trudno bylo bo nie smakuje ;) teraz tylko cwiczenia pozostaly zeby jojo nie bylo

Trwała dieta to MŻ (mniej żreć ) + ruch. Ja w ciąży przytyłam 25 kg.Po wyjściu ze szpitala było 11 kg mniej ale co z tego skoro to bardzo szybko nadrobiłam.Owszem dużo ruchu było przy dziecku ale również dużo momentów gdzie można było się najeść do woli :P -Zamiast smażone jadłam duszone,gotowane. -zamiast tłusto to chudo -dużo warzyw a mniej owoców bo w nich są cukry -zamiast ulubione żółte sery to twaróg naturalny i jogurty naturalne -kawa i herbata bez cukru -zamiast białego pieczywa to ciemne Jadłam o stałej porze(to najważniejsze) + dużo ruchu.

Gość mamaGabrysi32
princpolo- i ile udalo sie schudnac? na kopenhaskiej leca cm z obwodow, mi sie wydaje,ze 4 kg zrzucic to jest duzo!:) eh ciezko sie zabrac i ciezko wybrac diete:) a ile czasu od porodu sn mozna juz isc na aerobik albo biegac?

Principolo masz racje. Ja jednak stosuję MŻ już od dawna i zatrzymałam się na 71kg. Dla mnie to bardzo dużo. :). No a ruchu mam dużo, ale nie takiego jak trzeba. Niestety. A w domu samej trudno się zabrać.

Gość mamaGabrysi32
tez tak mysle,dzieki okokokoko:) moze ktos sie pochwali ile schudl i jak:)

Witam. Ja po porodzie byłam na diecie kopenhaskiej, jest bardzo rygorystyczna ale tez szybciutko widac efekty:) W ciażgu 5 dni, schudlam 4 kg. Niestety po diecie rowniez trzeba sie pilnowac i ograniczac Ja nie jadlam pieczywa, ziemniakow, za to pilam litrami wode mineralna, ktra \"zapychala\" zoladek Od porodu minelo mi 2,5 roku i nadal pilnuje sie z jedzeniem, kontroluje swoja wage, choc przyznam sie gubia mnie czasami slodycze, ktore uwielbiam:)

Przed ciążą ważyłam 58 kg /170 wz. W dniu porodu ważyłam 83 kg (czyli na plusie25 kg) Tydzień po porodzie było 72 (-11 kg mniej) he he he jaka rozpiska :P :classic_cool: Ale szybko nabrałam kilogramów te co ze mnie wyszły😠 I tak za odchudzanie zabrałam się jak ważyłam 85 kg. Chudłam ok 1 kg tygodniowo czyli zdrowo i bardziej pewne że nie przytyje z powrotem.W ciągu 7 miesięcy odchudzania ważyłam tyle sprzed ciąży.Synek ma teraz 3 lata a moja waga wacha się między 57-59 kg.

pływałam brałam L-karnityne i dużo sałatek ze sswieżych warzyw duzo gotowanych warzyw i ryb na parze duszonych tak ok 2 miesiecy potem jak schyudłam to już wszytko :D

Gość mamagabrysi32
principolo i czarna 28 dzieki za odpowiedzi! eh ciezko sie zabrac, a chcialoby sie w swieta lepiej wygladac:) ja szykuje sie do tej kopenhaskiej,robilam ja przed ciaza i efekty byly powalajace:)

witam ;) ja jak juz nie karmiłam małej(przy karmieniu przytylam 25 kg), kupiłam tabletki STACK , do kupienia w dobrych sklepach sportowych 160 pln kosztuja, schudlam 16 kg w ciągu 1,5 miesiąca.