Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nie wiedząca ale pytająca

Bactrim - syrop

Polecane posty

Odkąd moja córka zaczęła chodzić do przedszkola cały czas praktycznie jest przeziębiona.Teraz też,a w dodatku nasza pediatra jest na L4.moje pytanie brzmi czy mogę córce dać syrop Bactrim? Zawsze jak jest przeziębiona to lekarz go nam przepisuje.Bo zwykłe syropy na kaszel nie pomagają.

no właśnie jak to jest z tym antybiotykiem? Bo słyszałam że to nie jest antybiotyk. Zawsze jak mi go przepisuje to mówi że spróbujemy tym żeby nie dawać od razy antybiotyku?

Gość to jest kochana
Lek bakteriostatyczny ,wiec do antybiotyku mu nieco brakuje Innym podobnym jest biseptol ,ale bardziej szkodzi niz bactrim

ok, dzięki za rady.Nie dam. Pójdę jutro do lekarza.Pozdrawiam:)

Gość wiem ze to nie to forum
to nie antybiotyk,ale moim dizecia nie pomaga,a wrecz szkodzi,choroba sie rozwija szybciej,i zawsze ponim sa zastrzyki

To świństwo to antybiotyk, jeden z tych słabszych , ale zawsze antybiotyk. I radzę uważać na niego , ponieważ bardzo dużo osób jest na niego uczulonych. Moje dziecko dostało po nim nieziemskiej sraczki, a mąż po biseptolu prawie w szpitalu wylądował. Pozdrawiam

Gość Cesareczka
Naszej 3 miesiecznej coreczce doktorka przepisala Bactrim bo robi kupki z krwią NIUNIA ma zaparcia i robi rzadką kupke Czy ktos mi powie ze ta kuracja ma sens?

Ja bym poleciła posiew, jak są bakterie to podziała, jak wirus to nie bardzo. Moja też miała krew w kupce i dostaliśmy na wszelki wypadek Bactrim i skierowanie na posiew czy to nie salmonella bo krew to jej objaw. okazało się, że nic nie ma i odstawiliśmy a choroba sama przeszła.