Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość fasolkaaaa

Duomox a Yasmin - co z zabezpieczeniem?

Polecane posty

Gość fasolkaaaa

Od 3 lat biorę pigułki Yasmin. W piątek zaczęłam brać antybiotyk Duomox (amoksycylina), który może osłabiać skuteczność pigułek (tak jest napisane w ulotce Doumox, w ulotce Yasmin nic nie ma o amoksycylinie). Co najśmieszniejsze, lekarz który przepisał mi antybiotyk powiedział, że nie wpływa on na pigułki, dopiero w domu przeczytałam ulotkę i teraz nie wiem co robić. Tego samego dnia kiedy zaczęłam brać antybiotyk rozpoczął się trzeci tydzień przyjmowania pigułek. Antybiotyk mam brać tydzień, czyli skończę go w pierwszy dzień przerwy bez pigułek. W ulotce Yasmin jest napisane, że trzeba dodatkowo się zabezpieczać w czasie brania antybiotyku i tydzień po. Ale nie jestem pewna jednego zdania z ulotki: \"Jeżeli okres jednoczesnego przyjmowania innych leków obejmuje również przerwę między opakowaniami preparatu Yasmin, kolejne opakowanie należy rozpocząć bez zwykle stosowanej 7-dniowej przerwy.\" Czy to znaczy, że mam nie robić tygodniowej przewrwy po skończeniu antybiotyku? Przecież przerwa nie przypada na czas brania antybiotyku tylko zaraz po jego zakończeniu. A jeśli zrobi się przerwę jak zwykle, to czy pełne zabezpieczenie jest od piuerwszego dnia nowego opakowania pigułek? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować