Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość experience

Aborcji bezpiecznej zdecydownia TAK!!!!!!!!

Polecane posty

Gość wiec lepiej urodzic dziecko
i nawet nie umiesz czytac ze zrozumieniem....chodzilo o przyklad ze mozna w trakcie aborcji nie obudzic sie z narkozy(tak samo jak na fotelu dentystycznym)!!!bozsze jakie to durne...wez idz bo rzeczywiscie nie jestes na naszym poziomie...

o co tyle krzyku?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! ja pierdole!!!!!!!! mam poukladane zycie i nie musze na szczescie uciekac sie do aborcji,ale dlaczego nie mozemy poprostu pozwolic kazdemu robic co mu sie podoba ze swoim cialem??????? czy zrobie ci jakas krzywde przeprowadzajac aborcje????? najlepiej to kurwa sutanny pozakladac i do klasztoru isc. bede rodzic dzieci co roku,a ksiadz bedzie placil za ich wychowanie.zajebiscie

jak z milosci to sie nie usuwa...ale co ty o tym wiesz. wszystkich wrzucasz do jednego wora. i przestan z tymi ckliwymi filmami ktorych i tak nikt nie oglada, no moze poza takimi dewotkami jak ty

jak niechcian ciaza-nie usuwac, w koncu zawsze miejsce w domu dziecka dla kolejnego sie znajdzie jak nie mozna zajsc w ciaze to in vitro tez nie wchodzi w gre - bo to przecieaz rzez niewiniatek zalosne

Gość a ja myśle
że to nie jest ani kwestia religi a tym bardziej tego czy mieszkamy w kraju o dobrze rozwiniętej gospodarce, tylko ludzkiej wrażliwości. podziwiam trochę autorkę topiku że jak postanowiła nie posiadać dzieci poddała się sterylizacji. to jej wybór, nikog tym nie ekrzywdzi. ja osobiście mam dziecko i nigdy bym nie usuneła kolejnego. Co do rozwoju gospodarczego ,czy wiecie że w Niemczech jest tak mały przyrost naturalny że jak tak dalej pójdzie to za 50 lat na przyszłych emerytów( a pamiętajmy że średnia długość życia jest coraz wyższ) na 1 emeryta będą pracowały aż 4 osoby. ?Dzieci muszą się rodzić aby gatunek ludzki mógł godnie żyć!! Myśle ,że ludzie są po prostu coraz wygodniejsi i dla nich najprostszym rozwiązaniem jest aborcja. Inne zdanie mam w stusunku do ofiar gwałtów itd. to jest o wiele trudniejsza sprawa i nie będe nikogo oceniać.

Gość SanSan
wlasnie pokazujesz sama kto tu jest dewotka widac ze czegos wartosciowego w zyciu ci bardzo brakuje ja mam meza i 2 dzieci i poki co pisze bardzo spokojnie w przeciwienstwie do paru innych osob nikt nie kaze ci robic tego nie z milosci ja do lozka poszlam wlasnie z milosci i to uchronilo mnie przed glupotami, moj maz zreszta nogdy w zyciu nie pozwoliby mi zabic NASZEGO dziecka, bo ma troche w glowie poukladane, za co go bardzo kocham i szanuje moglabym jesc chleb ze smalcem a nie zrobilabym tego, dla mnie zycie to najwyzsza wartosc a skoro mowa o podejmowaniu decyzji to czemu nie dajeci takiego wyboru wszystkim? zabieracie same gloscy bo jestescie takie "wyzwolone" i zapatrzone w siebie ze zapominacie o zyciu innych, o zyciu tych najmlodszych no ale najlepiej krzywdzi sie przeciez tych ktorzy nic nie powiedza -czyli dzieci nie wiem jak mozna byc tak bardzo oszukana osoba zeby zabic swoje dziecko, pawac do niego nienawiscia, a do pozostalych innych ktore "ptrzyjda ze wlasciwym czasie" otaczac milosci, kochac zycze powodzenia w zyciu

jak widzisz nie wszyscy sa tacy "swieci" jak ty....

poczytaj sobie w slowniku co oznacza slowo "dewotka"

Gość elle22
San, gadasz jak nawiedzona. Zwolenniczki aborcji uwazaja po prostu, ze kazdy ma prawo robic ze swoim zyciem i cialem co chce. Ty chcialas urodzic dwojke dzieci, super, nikt ci sie do zycia nie wpieprza i ty nie powinnas wpiperzac sie zycia innych. A tak nawiasem mowiac, to dlaczego te przeciwniczki aborcji nie interesuja sie dziecmi z domow dziecka? Dlaczego nie wezmiecie po jednym dziecku i nie zapewnicie mu rodziny? Wiecie dlaczego? bo jestescie hipokrytkami i pewnie swoim dzieciom nie pozwalacie sie nawet bawic z dziecmi z domu dziecka.

to moze jeszcze wprowadzic zakaz przechodzenia przez ulice-bo skutki moga byc tragiczne....np. samochod moze przeniesc na lono abrachama...:P to jest ryzyko-ktore kazdy ponosi.......tak samo jak z aborcja :P

Gość SanSan
no tak wiec lepiej zabic dziecko niz oddac do adopcji powiedz mi w jakim osrodku noworodki czekaja pare lat na adopcje? no napisz w jakim? bo ciagle wymieniacie domy dziecka itp? ludzie ktorzy nie maja dzieci zaplaciliby nawet za takiego noworodka zeby pokazac muy co to cieplo rodzinne i milosc ale wy wolicie zabic i wyrzucic do kosza labo splukac w wc takie dziecko niz oddac dla kochajacej rodziny a teraz pytam sie was gdzie wy jestescie kiedy kobieta po aborcji nie moze miec wiecej dzieci, albo zostala okaleczona fizycznie albo psychicznie? rozumiem ze stoicie przy kazdej takiej kobiecie i glaszczecie po rece i glowie, wspierajac ja finanoswo w leczeniu tak?

jasneee, dzieci to sie rozdaje w domach dziecka....wystarczy podjechac,koszyk do reki jazda miedzy regaly..i wybierasz-maly,duzy,koslawy,rudy,pryszczaty....nawet gwarancje dostajesz..kazdemu daja-nawet na probe mozna wziasc i w ter 7 dni oddac :P:P

Gość elle22
udzie ktorzy nie maja dzieci zaplaciliby nawet za takiego noworodka zeby pokazac muy co to cieplo rodzinne i milosc Czy jak wychodzisz z supermarketu z wozkiem wypchanym zarciem, to myslisz o glodujacych, ktorych moglabys nakarmic zawartoscia wozka? Nie sadze. Zadna kobieta nie bedzie nosila w sobie 9 miesiecy dziecka, aby jakas rodzina byla szczesliwa:O Domy dziecka sa przepelnione parolatkami, wiec jak ktos chcialby dziecko, to by go zaadoptowal. Widze, ze ty nadal nie rozumiesz o co chodzi. Mozesz sobie potepiac takie kobiety do woli, twoja sprawa, tu chodzi o to, aby dac kazdej kobiecie prawo wyboru. A co do kobiet okaleczonych po aborcji...to jest wlasnie rezultat zakazu aborcji w naszym kraju.

Gość SanSan
no tak po co dac innej rodzinie dziecko skoro mozna je zabic faktycznie macie niezle "wybory" bawcie sie dalej w boga bo chyba nic innego w zyciu nie umiecie robic jak tylko myslec o aborcji jak nie chcesz dziecka to sie zabezpieczaj, a nie mysl "po" aborcja to nie antykoncepcja rozumiem ciaza z gwaltu itp, nie jestem za aborcja ale jestem w stanie zrozumiec taka kobiete ktora decyduje sie na to ale aborcja z powodu widzi mi sie, bo to moje cialo, a cialo mojego dzieck moze sobie w kiblu plywac bo ja szanuje tylko sowje cialo to juz dla mnie szczyt egoizmu i glupoty no ale kazdy wyniosl z domu inne wartosci zegnam juz, bo wiem ze dalsza rozmowa chociaz nie powiem ciekawa i nie wulgarna, nie ma sensu tak samo jak debata co lepsze biale czy czarne pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego

Gość a moze by tak
SanSan----> link ktory wkleilas to prymitywne granie na uczuciach. Masz dzieci? Pewnie nie :D Dzieci ida swoja droga i wcale nie chca byc jak mamusia i tatus! A plod toczy swoista "walke o przetrwanie" - z organizmu zywiciela (matki) ciagnie wszelkie witaminy, bialko, wszystko to, co sluzy do jego rozwoju. Dlatego kobiety w ciazy popadaja w anemie, maja slabsze zeby itd. Bo organizm matki oddaje wszelkie skladniki na rozwoj plodu. Zwykla fizjologia a nie zadne "mamuniu, ja cie kocham". Plod nie kocha, nie ma uczuc wyzszych. Mam dzieci, aborcji nie mialam ale jestem zwolenniczka wolnego wyboru. Mnie nie stac na wiecej dzieci, zabezpieczam sie, moje panstwo nie pozwala mi na podwiazanie jajnikow. Mam nie kochac sie z mezem? A niby dlaczego? SanSan powiedz ilu dzieciom w domach dziecka pomoglas? Adoptowalas moze jakies? :D

Gość SanSan
pisalam ze mam 2 dzieci chyba ktos nie czyta ze zrozumieniem ;) moje dziecko mi nic nie zabralo, wrecz przeciwnie dalo mi cos czego wielu tu z was nie bedzie dane nigdy poznac nie wiem co masz na mysli piszac zepsute zeby/. wlosy itp ??? taka wartosc pzredsatwia dla ciebie nowe zycie? zepsute zeby i wlosy? jesyes naprawde plytka osoba jak juz pisalam zegnam, wracam do meza i moich kochanych dzieci ktore juz umpominaja sie o okazanie im kolejnej porcji milosci :) kocham je nad zycie, dla mnie to one sa wlasnie calym zyciem

Gość a moze by tak
SanSan----> ja tez mam cudownego meza i dzieci jak z reklam :D I jak mnie zgwalci psychopata to usune!!! A ty mozesz urodzic i kochac i cieszyc sie razem z mezem nastepnym plodem - sorki, dzieciaczkiem, fasolka. Pytam - obronczynio zycia z Koziej Wolki :D ilu dzieciom z domow dziecka pomoglas? Ilu samotnym matkom? Ile dzieci zaadoptowalas? Bo szczekac to kazdy Burek moze :D Konkrety, milosierna istoto! :D :D

aborcja zła bo zabija sie niewnne dziecko in vitro złe bo tam jest kilkanascie dzieci które giną to chore tylko rodzic rodzic rodzic ale co wychowaniem urodzic to nie wszytko !!! ja pamietam jak urodziłam synka zaczełam brac tabletki i po 2 opakowaniu okres sie przesunął z piatku na niedziel i to był koszmar wiedziałam zę jak wpadka to usune

a dzieci w domach dziecka pełnoi nikt nie chce darujcie sobie smetne filmiki które niby graja na uczuciach

myszka szkoda ze nie usunelas swojego pierwszego dziecka co to za roznica ktore sie zabije? do pani od burkow to wlasnie ty jestes takim szczekajacym burkiem, jestem ciekawa ile ty ludziom pomoglas bo gadac o dup.. maryni to kazdy potrafi, a ty tylko potrafisz rozprawiac czego ty byc w zyciu nie usunela w imie swojego \"pieknego\" i wyzwolonego ciala :-o idz niech cie maz dopiesci bo chyba czegos ci zabraklo w zyciu :-/

Gość +Ajlali+
Inka ten twoj tluszcz ci sie na mozg rzucil. Jestescie pprzeciwni aborcji ok, ja nie mam z tym problemu. Po protu nie usuwajcie, odpierdolcie sie od innych kobiet, MOje cialo, Moja macica, plod tez moj, moge zdecydowac za niego bo jeszcze nie istnieje jako czlowiek. Postaawiam nie dac mu zycia, to moj wybor, moge nawet byc bez sumienia, dobrze mi z tym. Sami jestesmy kowalami swojego losu/ Nie bedzie mi nikt decydowal o moim tylku. Chcecie ubezwlasnowolnic kazda kobiete, ktora jest w ciazy??Zmusic do urodzenia. Powiem wam ze jak ona nie chce tego dziecka to zrobi wszsytko zeby sie nie urodzilo. A jest wiele sposobow. Po co meczyc ja i to przyszle dziecko. to skandal!!

Gość Przeciwniczka__19
jak to czytam to az robi mi sie nie dobrze !!! po h** uprawiac sex jesli nie jest sie swiadomych pozniejszych konsekwencji ?? dziewczyno co ty soba reprezentujesz? nie wiesz ze instnieje cos takiego jak antykoncepcja lub chociazby prezerwatywy ? zal doslownie !!!!

Gość sex jest dla przyjemnosci
glupia krowo, nie sluzy tylko do rozmnazania sie!wpadki czesto zdarzaja sie bo np prezerwatywa pekla. i co ty na to? tez jestem za aborcja- kobieta ma miec prawo wyboru jezeli chodzi o wlasna osobe, wlasne cialo. a wy pierolone dewotki iddcie sie za nas pomodlic

Gość a moze by tak
Inka :D "do pani od burkow to wlasnie ty jestes takim szczekajacym burkiem, jestem ciekawa ile ty ludziom pomoglas bo gadac o dup.. maryni to kazdy potrafi, a ty tylko potrafisz rozprawiac czego ty byc w zyciu nie usunela w imie swojego "pieknego" i wyzwolonego ciala idz niech cie maz dopiesci bo chyba czegos ci zabraklo w zyciu" Rozumiem, ze to byly slowa skierowane do mnie - ja napisalam o szczekajacym Burku :D Inka - dwa pytania: 1. Rozumiesz to co czytasz? 2. Czy zanim nacisniesz "enter" czytasz swoj post? :D Dlaczego ja mam niby pomagac komus, kto mogl pomoc sobie sam? Ja nie krzycze o wielkiej milosci do plodow. Mam swoje dzieci, swoja rodzine, znajomych i przyjaciol - moge im pomoc.Nie zaadoptuje dziecka bo nie chce! Nie bede przesiadywac w domach dziecka bo nie chce! I nie winie kobiet decydujacych sie na aborcje bo wierze ze jest to okropne przezycie dla kazdej kobiety, jest to jakas trauma. Ale nie wmawiam tym kobietom, ze sa wcielonym zlem, ze dopadnie je syndrom poaborcyjny (na zachodzie, gdzie aborcja jest legalna jakos syndrom ten nie istnieje. Wiem co mowie bo w Polsce nie mieszkam). A slowa o moim pieknym i wyzwolonym ciele :D to juz zupelnie nie wiem do czego "przypiac" :D Spokojnie Inka - ty mozesz miec dzieci ile chcesz - bylebys lapy po zapomogi nie wyciagala. Aborcja byla, jest i bedzie. Wasze tupanie nogami niczego nie zmieni! Powtarzam - zajmijcie sie dziecmi juz urodzonymi, wezcie dziecko z domu dziecka na swieta, adoptujcie je a potem mozecie sobie "umoralniac" innych :D

Gość anik...
Jezeli ktos chce byc super zabezpieczony to niech sobie jajowody podwiąze i niebędzie problemu ze mu pekła prezerwatywa. A jezeli ktos absolutnie nie chce dziecka i uzywa tylko samych prezerwatyw mając siwadomosc ze mogą peknąc to jest po prostu głupi i nieodpowiedzialny! Jest tyle róznych metod anty ze naprawde mozna cos wybrac

Gość anik...
ja nikogo nieumoralniam ale niepozwole na takie wyzwiska typu głupia krowa, co brakuje ci kultury czy argumentów do dyskusji. Niektórym to by nawet modły do wszystkich bogów swiata nie pomogły i tak bedą tacy...

Gość ///////////
obrzydliwe, wygodnickie, tępe, prymitywne, bezwzględne babska. Nie wiem jak kobieta moze zabic własne dziecko?! Miałyscie szczescie ze wasze matki was nie usunęły, ale zachowujecie sie jakby ktos usunął wam sumienie i wszystkie ludzkie uczucia. Jak niechcecie dzieci to sie wysterylizujcie i bedziecie miały 100% antykoncepcje! anik popieram cie.

Gość do anik...
odezwala sie kolejna matka teresa z koziej wolki!!! taka madra jestes to czemu nie wiesz ze w polsce nie podwiazuje sie jajowodow? wielce uczona sie wypowiada! k...ajuz mnie normalnie skreca jak was czytam. odpierdolcie sie od kobiet ktore nie chca miec dzieci i sa za aborcja! macie wlasne zycie to sie nim zajmijcie