Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myssska

NIEwymieniony DOWÓD Osobisty

Polecane posty

Gość Myssska

moja przyjaciółka ma byc moją świadkową.....lecz dowiedzialam sie ze ma niewymieniony dowód ( jest mężatką) i posluguje sie dowodem ze swoim panienskim nazwiskiem czy moze taki dowod przedstawic w dniu naszego slubu?

Gość gfdsasxzssssx
jak plastikowy to spoko a jak papierowy to nie wazny i musi wymienic :D

Gość zadzwon do wlasciwego usc
i dopytaj. bo jezeli kolezanka wziela slub konkordatowy, to zostala zgloszona do wpisu w usc pod nazwisko jakie podala ze bedzie nosila po slubie. wiec jezeli ma nazwisko meza, to w niektorych systemach zmiana nastepuje automatycznie. stad ona np. w danym urzedzie miasta czy gminy widnieje juz pod nazwiskiem meza. a w innych pod panienskim. ja bym sie upewnila, ze nie bedzie problemu.

Gość Myssska
miala tylko slub cywilny... ja juz niewiem:(

Gość Myssska
ktoś wie??

miała cywilny, ale ma nazwisko męża - tak? Jeżeli tak to może byc problem. musiałaby się podisać nazwiskiem męża, i wylegitymować aktem ślubu chyba.

Niech wymieni dowód i nie będzie problemu, no chyba że już nie zdąży.

Gość mikola
moja swiadkowa ttez w chwili naszego slubu posługiwala sie swoim starym dowodem tj. z panienskim nazwiskiem, ale ale w dokumentach podpisala sie nazwiskiem meza, czyli innym niz w dowodzie. Dodam ze my mielismy slub konkordatowy, zreszta swiadkowa rózniez i nikt nigdy nie sprawdzil tego jej dowodu, Ani w USC ani w kosciele... w sumie teraz sie zaczelam martwic czy nasz slub oby na pewno jest wazny!... ale na "chlopski rozum" mysle ze wszytko gra, nasz slub jest wazny, a co najwyzej swiadkowa moze miec problem ze tak dlugo poslugiwala sie starym dowodem... jesli sie mysle to mnie poprawcie pa :)