Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dommmmmi

Czy trzyletnie dziecko może jeżdzic w aucie z przodu?

Polecane posty

Gość dommmmmi

Oczywiście w foteliku.Od jakiego wieku moze jeżdzic z przodu?

Gość chyba tak ma być
Chyba od samego początku, dziecko może jedźić z przodu. jeśli jest w foteliku. A po co chcesz przesadzać dziecko do przodu?

Jak są poduszki z przodu to chyba nie może być montowany tyłem do kierunku jazdy. A przodem chyba może. A dlaczego chcesz żeby dziecko siedziało z przodu?

Gość mikumi
mi tez wydaje sie ze moze od poczatu moja kolezanka- samotna matka tylko tak dziecko w foteliku montuje nie ma mozliwosci ciaglego sprawdzania i ewentualnie podania dziecku smoczka czy czegos innego jakby dziecko siedzialo za nia u nas w miescie duzo dzieci jezdzi z przodu

nie można przewozić dziecka na przednim siedzeniu, jeśli jest w foteliku tyłem do kierunku jazdy, a poduszka powietrzna przed siedzeniem pasażera jest aktywna. W większości samochodów w nie wyposażonych, można ją po prostu wyłączyć i bez przeszkód przewozić dzieciaki z przodu od urodzenia. A co to za różnica, dlaczego chce dziecko wozić z przodu?

Jeśli są poduszki to nie może jeździć dziecko wożone w nosidełku, które montuje się tyłem do kierunku jazdy, natomiast siedzące w foteliku już może.

Gość elaaaaaaa
ja woze tak małą zawsze, przewaznie jezdże sama i musze ja miec "pod ręka'

Z tyłu jest bezpieczniej - co potwierdzają wszelkie testy bezpieczeństwa - trzylatek to nie niemowlak i nie potrzebuje az takiej obsługi (np podawania smoczka)- moim zdaniem lepiej wozic dziecko z tyłu - ja przynajmniej tak robię, a praktycznie zawsze jezdzę z Alą sama. Jak byla malenka to montowalam fotelik tylem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu, ale teraz jak jest większa zupelnie nie widzę takiej potrzeby - a bezpieczenstwo dziecka najwazniejsze!!!