Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilipop

Jest tu jakis ksiadz!!??

Polecane posty

Gość lilipop

Mam pare pytań zwiazanych z religia i chciałabym z ksiedzem porozmawiac jezeli jest Tu jakis ksiadz niech napisze do mnie:)

Gość jest księdzowa niejaka
Kamila, na topiku, Piękno Bożego Słowa, czy chuuj wie jak

Gość lilipop
eh no dobra, wiem ze nie porozmawiam z ksiedzem, przynajmniej Tym prawdziwym;p ale moze ktos wie jak to jest. Mam chlopaka który nie jest ochszczony, nie ma komuni ani bierzmowania. Ale w przyszłosci chcemy wziac slub koscielny wiec bedzie musiał te sakramenty przyjac. wie ktos jak to jest jak bedzie je musiał przyjac??

Gość zarazwracamaco
dasz księdzu "na ofiarę" i i zrobi 3 sakramenty naraz.

Jasne,że będzie musiał.Jak to sobie wyobrażasz?Bez przyjęcia podstawowych sakramentów,od razu do ślubu kościelnego chce iść,czy jak?

Gość lililililili
jeb...;/ przeciez pisze ze musi je przyjac nie?? tylko jestem ciekawa jak to wyglada, co musi sie nauczyc, jak wyglada chrzest itp dla kogos dorosłego...!

Gość zarazwracamaco
każdy ksiądz ma inne podejście i wymagania. inni bez żadnych nauk udzielają a inni każą skrupulatnie się uczyc i zdawac...........

Wiadomo,na rękach do chrztu go nie zaniosą,ale musi mieć ojców chrzestnych.Wszystko odbywa się tak samo,jak przy chrzcie małego dziecka!

Gość lililililili
a skad wiesz jak to jets? widzialas to kiedys lub słyszalas o tym... czy po prostu strzelasz?

Brat mojego faceta miał taką sytuację.Nic nie strzelam.Siedział przy mnie i podpowiadał mi,co mam pisać,jak to się wszystko odbywa.

Gość Może to się odbyć tak
jak u mojego kolegi. Nauki, katechezy, itp. itd. Przed ślubem chrzest (chyba w czwartek), bierzmowanie mu odłożyli na potem, a w dzień ślubu do pierwszej komunii. :)

Gość pati123456789
moj kolega przy bierzamowaniu przyjmowal komunie i chrzest nie wiem ale dlatego chyba ze pochodzil z rodziny patologicznej i zapomnieli go ochrzcic:) po prostu stali jego rodzice chrzestni prawdziwych nie bylo i chrzest odbyl sie tak ze ksiadz ja ciebie chrzcze i tak dalej, a komunie to po prostu przyjal po raz pierwszy i tez podszedl z rodzicami chrzestnymi , a za kilka minut zaczelo sie bierzmowanie

Gość pati123456789
moj kolega przy bierzamowaniu przyjmowal komunie i chrzest nie wiem ale dlatego chyba ze pochodzil z rodziny patologicznej i zapomnieli go ochrzcic:) po prostu stali jego rodzice chrzestni prawdziwych nie bylo i chrzest odbyl sie tak ze ksiadz ja ciebie chrzcze i tak dalej, a komunie to po prostu przyjal po raz pierwszy i tez podszedl z rodzicami chrzestnymi , a za kilka minut zaczelo sie bierzmowanie

Gość lililililili
ahas czyli w sumie zadne ze tak powiem"szopki" nie sie odstaawiane w tych sprawach;p... wiecie co jest najgorsze.. myśle ze nawet jak orzyjmie te sakramety ozenimy sie to i tak to nic nie da i ze nie uwierzy w Boga.. i nie bedzie chcial z Nim zyc tak jak ja teraz:( wiem ze sie nie da do tego zmusic..:(

W przypadku ślubu kościelnego jedna osoba może być innowiercą.

To po co ślub kościelny w takim razie?Dla ludzi(bo,co powiedzą),czy Ty chcesz? Ten,wspomniany przeze mnie wcześniej,osobnik :D chodzi do kościoła i deklaruje,ze bardzo wierzy w Boga.

Dasein---------->jej chłopak nie jest innowiercą.On kwalifikuje się pod ateistę.:(

Gość lililililili
Bardzo chciałabym wziasc koscielny... wiem ze jedna z osob moze byc z iinej wiary..ale nie chce tak..:(kocham mojego chłopaka i chce dla niego jak naj lepiej. a moze z czasem przekona sie do mojej wiary?

Gość lililililili
nie On hm... nie wiem czym jest. Mówi ze wierzy w Boga.. bo niewierzacy to on nie jest tylko ze wydaje mi sie ze jego rodzice sa jehowymi, tylko ze im sie juz tez nie chce chodzic na zadne tam spotkania.