Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama-nowa

KOMBINEZON CZY ŚPIWOREK

Polecane posty

Witam Czy Waszym zdaniem lepiej kupić dla noworodka (przełom grudnia i stycznia) kombinezon z dwiema nogawkami czy taki przypominający śpiworek?

Gość wcale nie nie
zdecydowanie spiworek:-)

Kombinezon ponieważ nawet w foteliku samochodowym dziecku jest wygodniej.:)

Dla noworodka to chyba lepiej śpiworek- łatwiej jest ubrać. Ale jak koleżanka zauważyła nie bardzo chyba da się dziecko przypiąć w śpiworku do fotelika, więc zależy jak go będziesz transportować:)

Gość upupupuppup
ja mam kombinezon ale taki z zakrytyimi stopkami i raczkami a nie nakładane rękawiczki i butki. Kupiłam w 5-10-15

Gość wcale nie nie
ja mialam taki kombinezon typu spiworek,nie wiem jak to sie nazywa;-) ze specjalnym otworem na przelozenie pasa od fotelika. jak znajde link to podam

Nie wiem jak jest w Polsce ale za granicą np. kiedy dziecko urodzi sie w zime to dziecka nie wydadzą ze szpitala bez fotelika samochodowego, wiec i chybaw tym momencie lepszy jest kombinezon.

Do \"wcale nie nie\" byłabym wdzięczna o zobrazowanie :) Dziecko urodzę w styczniu - zostanie mi 2-3 miesiące na kombinezonik/śpiworek

Gość wcale nie nie
przykro mi nie znalazlam tego:-( ten kombinezon jest firmy coccodrillo,u gory jest to taka jakby kurteczka i do niej jest zasuwany na zamek taki dół jak spiworek,w tym dole jest wlasnie ten otwor:-) mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi:-) zaraz moze poszukam jeszcze czegos podobnego,bo na ich stronie teraz tego nie znalazlam.

Gość wcale nie nie
z urodzilam w styczniu:-)

"Wcale nie nie" wiem o co Ci chodzi. To właśnie jak na razie mój typ :) I potem na wiosnę można zapewne samą kurteczkę wykorzystać? A kupiłaś rozmiar 56 czy 62? (czy może jeszcze coś innego)

mama nowa rozmiar 56 sobie odpuść bo jak ubierzesz kilka ciuszków pod spód to dziecka w niego nie zmieścisz ( zakładająć, że nie urodzi się większe niż te 56:) Ja kupiłam śpiworek na 72, też rodzę w styczniu i wolałam nie ryzykować, że mi nie starczy do końca zimy. A taki maluszek i tak się nie rusza za dużo, więc zawsze lepiej większy:)

56 ,zdecydowanie nie,ale z 72 to by wylecial :-) tez mialam plana kupic wiekszy,ale jak je zobaczylam,a potem ubralam w to synka,to latal w tym troche:-)

Gość a ja na pewno
rodzilam rok temu na poczatku stycznia. spiworek wiekszy na 0-3 m- tzn na 68, wystarczyl do konca zimy, potem jeszcze w marcu mialam taki lzejszy kombinezon sie nie sprawdzil, do spiworka wkladasz , siup, zapinasz i po klopocie, szybciej i wygodniej normalnie przypinalam w foteliku, o co z tym chodzi????

sylwiaa no tak, 72 jest duży, ale po doświadczeniach z pierwszym synem wolałam nie ryzykować. Co prawda rodziłam w maju, ale potem kupowałam kombinezon w listopadzie. Mały był tłuścioszkiem i chociaż miał wtedy 71 cm, to musiałam na 78 kupić:) A i tak do końca lutego urósł do 76 cm i już pod koniec się nie mieścił heh.

I sprawa jasna :) Przynajmniej tego jestem w miarę pewna :) To może powiedzcie w czym kładłyście do snu dzieciaczka :) Bo tu znowu zastanawiam się nad śpiworkiem, kocykiem i cieplejszym śpiochem, bo kołderka to na pewno odpada na początku :)