Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Korinka

Nie będę oryginalna - Am I pregnant?

Polecane posty

Gość Korinka

Jakoś 2 miesiące temu kochałam się zmoim narzeczonym "w pełni", to znaczy, że no... jego nasienie znalazło się we mnie. Miałam wtedy pierwszy dzień dni płodnych, więc ryzyko było, choć nie tak duże. Zrobiłam test, potem drugi, oba wykazały, że nie jestem w ciąży. ALE: mam skąpe miesiączki dzisiaj wymiotuję cały dzień zauważyłam że mam duży brzuch, ale tak delikatnie powiększony. To znaczy tak jakby od pępka w dół, tam na miejscu macicy. Tak, wiem, że okres itp. Ale moja kuzynka miała przez 3 miesiące okres i 3 testy się myliły. Więc? A i nie mam 15, 16 lat. Mam 19 lat.

masz 19 lat i nie wiesz skąd się biorą dzieci? jak ryzyko w dni płodne jest nieduże, to kiedy jest duże? Po menopauzie? :D

Gość Korinka
nie jestem głupia i wiem skąd się biorą dzieci. Po prostu szybciej bym wpadła np. 2 dni później niż tamtego dnia. Nie powiedziałam że w dni płodne ryzyko jest nieduże, ale tego dnia najmniejsze jeśli chodzi o dni płodne.

Gość jak to jest tak w ogole
jesli skonczyl w Tobie i nie bylas inaczej zbezpieczona to wg mnie mozesz byc w ciazy.

Gość Korinka
nie byłam w ogóle zabezpieczona. Nie mówię że rozpaczam, postaram się skończyć studia, jestem osobą dorosłą, pracowitą i ambitną. Szkoda, że jak nastolatka wpadnie, to wysuwają się stereotypy, że głupia, że nieodpowiedzialna, że sobie nie poradzi i zginie pod mostem.

Gość ale idiotka
o ja pierdole ryzyko nieduze hahahaha hahahaha hahahaha 19 latki sa dzis tak samo glupie jak 15 latki wiec to nie argument niedojrzala szmata

Gość Korinka
szmata to ty :/

Idź do lekarza, jesli jestes w ciazy to zacznij o siebie dbac by dziecko nie bylo chore, jesli nie jestes to uwazajcie nastepnym razem1

Gość Korinka
jeśli nie, to oczywiście, poczekam jakiś rok :)

Gość brzuch powiekszony
brzucha nie widac i w 4 miesiącu debilko

tylko idx do lekarza, powaznie, jesli jestes w ciazy i to ci utrudni zycie to zrob wszystko by nie utrudnilo i diecku i zaczij dbac o was oboje! Ja kiedys tez sie tak bardzo balam, i tez stralam sie tego unikac, ...ale wiele kobiet w ogole nie moze zajsc w ciaze, - wiec jesli jestes, to sie ciesz, i dbaj !

Gość nie sadze
zebys byla w ciazy, a kiedy robilas te testy???? i ile zrobilas? i nie kulturalnie jest pisac komus na forum szmato czy idiotko, po to sa fora by sie wypowiadac a nie obrazac....

Gość rok czekac
?? mlode rodzicielstwo ci sie marzy gowniaro? za ksiązki a nie skazujesz dzieciaka na wychowanie pzez niedojrzała matke

Gość Korinka
Rok czekać - ty pewnie urodziłaś po 40-ce :/ No niektórzy najwidoczniej nie rozumieją do czego forum służy. Ale mniejsza z nimi :| jeden test robiłam jakoś tydzień po stosunku, drugi dzień przed spodziewaną miesiączką.

Gość rok czekac
ja jeszcze nie urodzilam i nie mam 40 a 25 lat, tylko mam procz tego troche rozumu, i po co zakladasz temat na forum, do ginekologa skoro jestes taka dojrzala pannico

Gość Korinka
no to trzeba będzie się wybrać do ginekologa.

Gość testy zrobione tak jak pisze w

Gość nie sadze
no wiec, test robic najlepiej w dniu spodziewanej miesiaczki, lub 3-4 dni po jesli ten pierwszy nie wyjdzie(a jesli podejrzewasz ciaze, poniewaz z dnia na dzien stezenie hormonu ciazowego jest wieksze) a najlepiej rzeczywiscie odpowie ci ginekolog:)

Gość Korinka
a czy ja gdzieś napisałam, że nie wybieram się do ginekologa? :]

Gość rok czekac
i nie marnuj dziecku zycia, urodz wtedy kiedy bedziesz ustatkowana i zapewnisz dziecku godziwe warunki

rok czekać-> piszesz, że masz 25 lat a Twoje wypowiedzi są tak płytkie i nasączone jadem jak niejednej nastolatki. Ludzie dojrzali potrafią wyjaśnić sprawę na spokojnie i bez wyzwisk.

Gość Korinka
czyli z Twojej wypowiedzi wynika, że jeśli jestem w ciązy, to nie mam go urodzić, bo jestem za młoda tak?

Gość rok czekac
nie, ale napisals ze zaczniesz starania o dziecko za rok

Gość dzej zi
Ciekawe jak bys sie utrzymala z tym dzieckiem bez pomocy rodzicow:O Bo rozumiem, ze skoro jestes taka dorosla i odpowiedzialna, to nie cignelabys kasy od rodzicow ani nie obarczalabys ich opiekna na dzieckiem...