Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karinia45

opiekunka szczecin

Polecane posty

Gość karinia45

Dzień Dobry od lutego będę potrzebowała pani do opieki przy moim 5 cio miesięcznym synku, czy orientujecie się ile powinna wynosić stawka dla opiekunki ? i czy lepiej szukać na własną rękę czy przez agencję (i ile kasuje agenja za taką usługę ) ?

Gość Małgosia Kowalska
wiesz ja tez sie nad tym zastanwaialm i doszlam do wniosku ze wole wykorzystac macierzynski i wychowawczy a do domu wziasc pod opiekę czyjes malenstwo i zajmowac sie dwojką. wychowawczego i tak mi nie wyplaca bo przekraczamy dochod. z ktorej czesci miasta jestes?

Gość karinia45
police :) ale myślałam o dowożeniu maluszka w drodze do pracy do szczecina, ponieważ opieka nie byłaby co dzienna (mąż dużo jest w domu) . Mi również nie przysługuje zasiłek niestety (to jest własnie polityka prorodzinna w naszym kraju )dlatego wychowawczy raczej nie wchodzi w grę - chociaż jeszcze się zastanawiam.

Gość Małgosia Kowalska
ja mieszkam na prawobrzezu, a nie myslalas o zlobku? bedziesz miala profesjonalna opiekę i w porównaniu do opiekunki wychodzą grosze.

Gość karinia45
zastanawiałam się nad żłobkiem ale wydaje mi się, że dla pięciomiesięcznego maluszka to chyba jednak jeszcze za wcześnie. W żłobkach dzieci jednak częsciej chorują, no i mam wrażenie, że jednak panie w żłobku mają trochę większą znieczulice- więc kiedy będzie płakał w łóżeczku nikt go nie weźmie, nie ponosi- będą tylko czekały aż wreszcie zaśnie. Oczywiście zdaję sobie sprawe z tego że nie wiem przecież też co robi opiekunka za zamkniętymi drzwiami mieszkania, ale nie oddam dziecka komuś niezaufanemu i będę szukała do skutku. A jeżeli się nikt nie znajdzie - trudno urlop wychowawczy.

Gość Małgosia Kowalska
moja mam oddala mnie do złobka jak mialam 3 miesiace i było oki, tylko ze kiedys byle inne czasy niz dzis;-) ale coz takie zycie

Gość sorki pani kowalska
a pamięta pani czasy swojego pobytu w żłobku?????? trochę nieprawdopodobne!:O

Gość Małgosia Kowalska
moja mam mi wszystko opowiada;-) a to chyba logiczne ze pamietac nie moge.

Gość karinia45
mnie moja mama też dała podobno do żłobka , ale nie na długo - nie zniosła tego psychicznie- przy rozstaniach płakała bardziej ode mnie :)

Gość jdknksd
ja również jestem ciekawa stawek jakie trzeba płacić opiekunce- będe wdzięczna jeżeli czegoś tutaj się dowiem

Gość corolla31
zajmuje sie dzieckiem 3 razy w tygodniu po 10h mieisecznie wychodzi 120 godzin czasami wiecej dostaje od rodzicow dziecka 1200zł i czasami jaks premie. mysle ze to nie jest duzo a dziecko to naprawde odpowiedzialan praca, mam 31 lat