Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsadsaaDDSD

Czy mozna ładowac akumulator w domu ?

Polecane posty

Gość dsadsaaDDSD

:O

Gość oczywiscie ze mozna
:) ale nie ladowarka od komorki :P

Gość dsadsaaDDSD
ale podobno to jest szkodliwe, a jak podlacze go w lazience to rano bede tam siedziec godzine wiec nic mi sie nie stanie ? :O

Gość dsadsaaDDSD

Gość no bez przesady
nic ci nie będzie, swoją drogą, ja zawsze podłączam w piwnicy....

Gość absolutnie nie
:P nie można ładować akumulatora w domu bo kwas wydziela szkodliwe dla zdrowia opary :P poza tym to śmierdzi :P

Gość dsadsaaDDSD
no wlasnie te opary :O to gdzie ja mam go kuzwa naładowac ? :P

Gość na balkonie

Gość absolutnie nie
zawieź do warsztatu samochodowego, najlepiej do jekiegoś elektryka to ci przy okazji ładowania akumulatora go sprawdzi i pomierzy czy ma prawidłowe parametry :)

Gość dsadsaaDDSD
Pojade do warsztatu może mi jakiś przystojny elektryk zmierzy głebokość swoim narzedziem :P

Gość gościóweczka
mi podczas ładowania pływały karpie w wannie. następnego ranka pływały już do góry brzuchami!!!! To jest bardzo szkodliwe!

Gość Ada Mada
Można, ja kiedyś zimą ładowałam, no ale to musisz mieć sprzęt odpowiedni do tego ;p Czasem łatwiej pojechać do elektryka, bo jeśli coś Ci się popsuło w akumulatorze, to tak będzie bezpieczniej. Ja mam jednego elektryka do którego jeżdżę http://www.auto-elektronika.pl i zawsze jestem zadowolona.

Gość gość
Można, tylko po co? Nie lepiej wyposażyć się w dodatkowy nowy akumulator? Wydaje mi się to całkiem rozsądnym rozwiązaniem. Sam korzystam z takiego. Kupiłem akumulator w hurtowni - www.batprofi.pl i problem zniknął. Nie musze się martwić, ze samochód rano po przymrozku mi nie odpali.

Gość gość
Jakościowo bardzo dobre prostowniki produkuje Semi na pewno i też jak się porówna ceny z tym ile biorą inni producenci to źle to nie wygląda. Na stronie semi.com.pl jest ich sklep internetowy, raz do tej pory kupowałem prostownik i dostarczyli szybko, urządzenie odpowiednio zabezpieczone, dotarło bez jakiś uszkodzeń, rys itp.

Gość gość
Można ładować w domu, najlepiej w łazience. Nie polecam prostowników automatycznych, zwłaszcza tych z Lidla itp. Nie są w stanie naładować akumulatora do pełnej gęstości elektrolitu. Najlepsze są klasyczne prostowniki transformatorowe, które oprócz trafa, mostka prostowniczego i ewentualnego wskaźnika prądu ładowania zawierają tylko bezpiecznik topikowy w obwodzie. Optymalny prąd to 5-8 A. Są to urządzenia najlepiej ładujące samochodowe akumulatory kwasowe. Wymagają od użytkownika uwagi i pewnej wiedzy, ale odpłacają najlepszą jakością ładowania.

Gość afkero
Pewnie, że można a tak przy okazji to jakie macie akumulatory? Pytam, bo mam mozliwosc kupna KOZAK GOLDBAR podobno jest bardzo dobry jest tu jakas osoba ktora ma taki i moze napisac o nim kilka slow?

Gość Erokys
Ja wolę kupić porządny akumulator i wytrzyma długo, nie trzeba ładować co chwilę. Kozak Goldbar to bardzo dobry akumulator , bardzo polecam. Posiadam w sumie od niedawna, ale póki co to i tak najlepszy jaki miałem.

Gość Marek Panciszek
no musze przyznac ze wiekszosc ma racje co do Kozaka, jest zywotny i bezawaryjny, kolega mechanik chwali sobie i czesto poleca klientom, takze slowo profesjonalisty;)

Gość Gienek

Od prawie 4 lat mam na pokładzie akumulator Jenox Gold. Bardzo zacny i bezawaryjny. Kupiłem go trochę przypadkiem ale nie żałuję bo parę razy w nieco ekstremalnych przypadkach okazał się strzałem w dziesiątkę.

Gość sdddds
Dnia 31.01.2018 o 12:04, Gość gość napisał:

Można ładować w domu, najlepiej w łazience. Nie polecam prostowników automatycznych, zwłaszcza tych z Lidla itp. Nie są w stanie naładować akumulatora do pełnej gęstości elektrolitu. Najlepsze są klasyczne prostowniki transformatorowe, które oprócz trafa, mostka prostowniczego i ewentualnego wskaźnika prądu ładowania zawierają tylko bezpiecznik topikowy w obwodzie. Optymalny prąd to 5-8 A. Są to urządzenia najlepiej ładujące samochodowe akumulatory kwasowe. Wymagają od użytkownika uwagi i pewnej wiedzy, ale odpłacają najlepszą jakością ładowania.

Przestań wypisywać takie herezje. Prostowniki transformatorowe to gówno i krótka droga do ubicia akumulatora