Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alwe

Torbiel 2cm?

Polecane posty

Gość alwe

Przed chwila wróciłam od mojej ginekolog, powiedziała mi ze mam Torbiel na lewym jajniku, ok 2cm.powiedziała ze na razie mam to zostawić, ze jakby był większy to by trzeba było coś z nim zrobić. Jeśli któraś z was miała torbiel, to czy też lekarz mówił wam takie coś?bo ja mam pewne obawy co do tego by go po prostu zostawić...

Gość nu
Ja w lipcu miałam usunięte prawe przydatki /jajnik i jajowód/ torbiel wielokomorowa miala wielkośc 7 cm. Myslalam że wszysto będzie ok a tu w poniedzialek dowiedzialam się ,że to samo mam na lewym jajniku tyle , ze wielkości 6cm. Tak duże torbiele trzeba usunąć operacyjnie ale twoja może się jeszcze wchlonąć.

Autorki chyba juz nie ma. Pytam, poniewaz 2 cm to po prostu niepekniety pecherzyk i raczej sam peknie lub sie wchlonie. Ja mialam nie raz takie przerosniete pecherzyki wypelnione plynem i sie wchlanialay razem z @. Co innego torbiel wielokomorowa..niekoniecznie trzeba usuwac operacyjnie. Moja tesciowa miala taka torbiel i udalo jej sie uniknac operacji, torbiel sie wchlonela. Brala jakies silne zastrzyki hormonalne.

Gość alwe
No osobiście tak mi powiedziała ginekolog ... tyle ze ona się w ogóle zdziwiła ze on tam jest bo biorę tabletki antykoncepcyjne i owulacji w ogóle mieć nie powinnam.

alwe -jezeli torbiel powstaje w trakcie brania tabletek anty ...leczenie polega na tym ze odstawia się tabletki na 3 cykle a torbiel zazwyczaj wchłania sie :)

Gość alwe
Mi moja ginekolog kazała dalej brać tabletki

Gość Madzia

Witam dziewczyny, 

Spozniaj mi się okras o parę dni więc udalam. Się do ginekologa który stwierdził torbiel 20x21mm. Czy to normalne że taka mała torbiel wstrzymala mi miesiączkę? Przez 7dni brałam duohistan 3x1. Lekarz powoedzial że w ciągu 3-4 dni powinnam dostać miesiączki jednak już jestem w 42dc I nadal nie przyszła. Dzisiaj odstawilam duohistan czytałam czy w ciągu 10 dni od odstawienia powinna przyjść więc zdzwilam się tym że gin powoedzial że w ciągu paru dni i to w trakcie brania. Ciąża wykluczona (beta w 34dc <1).