Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pytania

vitagyn C proszę o opinie

Polecane posty

Mam taki problem. Ginekolog mi przepisala dopochwowe tabletki oraz vitagyn c, ale po tym vitaginie to tak mnie piecze ze wysiedziec nie mogę. czy cos mi się w zwiazku z tym pomylilo,ze powinnam codziennie to zakladac, czy to dopiero po antybiotykach. Bylo w ulotce,ze lekkie pieczenie swiadczy o zakwaszaniu pochwy, ale to jest koszmarne pieczenie, wiec moze to przerwac? a moze są zamienniki np. lacibios femina..czy to nie to samo? Czy mam moze uczulenie na ktorys ze skladnikow?

Gość ja stosowałam i nic mnie nie
piekło, a pomogło od razu, teraz polecam go koleżankom

Gość też nie mogę tego używać
wkładałam sobie przez trzy noce z rzędu i za każdym razem wstawałam w nocy, żeby to wyrzucić i sie podmyć, te duże tabletki przyklejają sie do pochwy i ją wysuszają:P

Gość ja mialam vitagyn w kremie
wpuszczalo sie toto taka jakby strzykawa/aplikatorem i szczerze mowiac g... pomoglo choc stosowalam tak jak trzeba przez 6 dni /tez mnie szczypalo/

i wlasnie nie wiem, co robilyscie po odstawieniu? zamienilyscie na cos? powiedzialyscie swojej ginekolog? bo juz jutro napewno nie wezmę. Za duzo cierpienia mnie to kosztuje! dostalam uczulenia na antybiotyki i przez nie uplawow, wiec moze i na to mam uczulenie?

Gość lup sobie w aptece
lactacyd płyn ginekologiczny taki do rozcieńczania, tantum rose i clotrimazol

kupilam ten lactacyd, ale on jest do stosowania na zewnątrz, a co może pomoc wewnątrz? a moze po prostu zaczac brac jakis zamiennik po skonczeniu leczenia gyno-peravylem?

Gość też nie mogę tego używać
mój ginekolog przepisał mi na to jakiś antybiotyk, nie pamiętam nazwy ale były to tylko trzy tabletki i globulki, ulga po tym była duża, ale do dzisiaj a minęło już 2 miesiące używam lactacydu-płynu ginekologicznego, tantum rose do przemywania pochwy po każdym skorzystaniu z toalety i raz na parę dni stosuje clotrimazol. Do prania bielizny zamiast proszku używam specjalnych kul, żeby wykluczyć reakcję alergiczną, ech upierdliwe jest to leczenie :P

Gość betlok
oznaką pieczenia jest to że występuje grzybica i takie sa niestety objawy,kiedy natomiast juz zostanie wyleczona pieczenie sie zmniejsza ! wiec trzeba to niestety przebolec!nie robic paniki że jest sie uczulonym albo ze nie jest sie w stanie wytrzymać.

Gość Karinka 41
Mnie Vitagync pomógł, chyba z tym bólem przesadzacie , a może to zależy od stopnia zaawansowania grzybicy. Ja generalnie jestem alergikiem mam uczulenie prawie na wszystko nie żartuję :( . Stosowałam globulki Vitagync i jak ręką odjął , pieczenie i grzybica minęły :)

Gość martus2507,
Vitagin c pomaga tylko wtedy gdy pojawi sie pierwsze pieczenie. Jezeli po 6 aplikatorach nadal bedzie pieklo to moze oznaczac ze ktos ma za duzo kwasu mlekowego w sobie. Polecam stosowanie clotrimazolum (czesto) i wybrac sie do ginekologa. Mi bardzo pomogl aplikatoe gynazol (krem wpuszczajacy dopchwowo utrzymujacy sie tydzien czasu) i dodatkowo tabletki trioxal. Naprawde polecam mialam duze problemy i dzieki temu od dluzszego czasu nic nie mam.

Gość padnechyba
a mnie dolega pieczenie ale dziwne bo tylko raz, dwa razy dziennie a czasem rzadziej. zazwyczaj rano i wieczorem lub tylko wieczorem. piecze po wysikaniu. nie pecherz tylko bardziej okolice cewki czy pochwy. mija po 30-40 min. dodatkowo czasem tez mnie cos kluje i wzmaga to klucie sikanie. czasem piecze jak napinam miesnie pochwy. brak uplawow grzybiczych, tylko przezroczytsta wydzielina o lekko zoltym zabarwieniu. ciagnie sie to id czerwca. okresy i owulacje regularne. z piwerwszego posiewu nic nie wyszlo oprucz streptococus agalacitae, antybiotyk wzmogl wszystko. wzielam multum lekow na grYbice ktorej w dodatku jednoznacznie nikt nie stwierdzil. globulek, kremow itp i trace nadzieje ze przezyje jeszcze normalnie moje zycie i ze cale zycie to mnie bedzie nekac. zaczynam od poniedzialku kolejne przechadzki po lekarzach. mam dopiero 24 lata, to koszmar jak pomysle ze do konca zycia tak bedzie. partner maz 1 i od zawsze tylko ten. co to jest. chyba padne kiedys..

Gość padnechyba
kobiety maja przegwizdane. dodam ze nie mam pojecia z czego mi sie to wzielo, nigdy wczesniej na nic nie chorowalam.

Gość liisa
Zawiera vit C, która piecze, ale to dobry produkt! Nie do zastąpienia żadnymi z kwasem mlekowym,

Gość gość
mnie też piekło. Zgłosiłam się z tym od razu do ginekologa i powiedział, że muszę mieć podrażnioną błonę śluzową. Zapisał mi globulki z kwasem hialuronowym (Citatrydynę czy coś takiego ) i po kuracje kazał zastosować Vitagyn. Ulga była ogromna i już nie piekło. A sam Vitagyn dał super efekt

Gość gość
Ja stosuję prewencyjnie, 6 dni z rzędu (miałamgrzybice kilka miesięcy temu) i potem będę raz na dwa miesiące wkładać krem (z aplikatorem). Koleżanki często stosujące clotrimazol muszę zmartwić, bo jeśli stosuje się częciej niż dwa razy na rok, to on po prostu przestaje działać, więc nie polecam tej metody.

Gość gość
mi tez pomogly te globulki sa najlepsze . Tez mnie troche piekło ale za działały

Gość gość
a jeśli nie piecze, to zle? ja używam już od 3 dni i mnie nie piecze nic, tylko dużo tego vitagynu w srodku w pochwie zostaje...

Gość MaRiO7777
Witam. Mam do sprzedania kilka opakowan globulek i jedno opakowanie kremu. Jak by ktos byl zainteresowany, prosze o kontakt mariansz@mail.ru

Gość gość
A ja po stosowaniu tych globulek dostalam strasznego swiadu i uplawy grzybicze.. A wczesniej nic mi nie bylo chcialam sobie prewencyjnie zastosowac i pogorszyl sie moj stan

Gość gość
Od 4 dni stosuję globulki Vitagyn C. Przez pierwsze dni nic nie było, a teraz pojawiła mi się dziwna wydzielina. Czy to normalne?