Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaSier

Czy moja córka jest w sekcie?

Polecane posty

Gość AnnaSier

Witam Drogie Panie Czytam Kafeterię już od dłuższego czasu i chciałabym powiedzieć, że to co tu robicie jest naprawdę potrzebne. Ludzie czasami potrzebują porady, wsparcia, a na użytkowniczki Kafeterii można zawsze liczyć. Dziś to ja potrzebuję pomocy. Moja historia zaczęła się 2 miesiące temu. Zawsze miałam z moją córką dobry kontakt. Rozmawiałyśmy o wszystkim, śmiałyśmy się, spędzałysmy razem czas. Niestety od pewnego czasu zaczęłą się zmieniać. Stała się ponura, zachowuje się cynicznie w stosunku do mnie, czasami nawet pyskuje. Na początku myślałam, ze to chwilowe, ale po kilku tygodniach zaczęłam się niepokoić. Zaczęłam więc uważniej przyglądać się mojemu dziecku, byłam u wychowawczyni, rozmawiałam z dwoma jej koleżankami jednak niewiele to dało. Co prawda wychowawczyni potwierdziła, że Julia zachowuje się ostatnio inaczej, ale nie wiedziała też dlaczego. Wczoraj miałam z nią kłótnię, pierwszy raz taką wielką. Gdy ona wyszła (dokładniej: wybiegła trzaskając drzwiami) nie wytrzymałam i poszłam przeszukać jej pokój. I znalazłam coś podejrzanego ... w szufladzie leżały dziwne zdjęcia. Były na nich nagie kobiety (ale nie takie "erotyczne", wręcz przeciwnie), ludzie o grymasach twarzy, które przerażały samym wyglądam, zwłoki ludzkie. Byłam przerażona tym co zobaczyłam. Nie wiem jak moja córka może takie rzeczy oglądać. Na wszystkich zdjęciach był napis "SOPOR AETERNUS" - co to oznacza? Czy to jakaś sekta? Proszę bardzo o pomoc. Co powinnam zrobić?

Gość musi Jej seksu brak
hormony buzują

nie jest. Sopor Aeternus to zespół \"mroczny\", gotycki. Twoja córka przeżywa bunt:P

Gość Mach die Augen auf
ile córka ma lat ? moim zdaniem nie jest chyba w sekcie aczkolwiek prosze zwrocic baczniejsza uwage na nia co robi , gdzie wychodzi z kim itp. nie zaczela sie jakos inaczej ubierac ?

a ile lat ma twoja corka? moze wpadła w jakies złe towarzystwo.. albo poprostu przechodzi wiek buntu

Wyluzujcie... zainteresowała się kulturą gotycką, przeżywa bunt. We wszystkim widzicie sektę.

moze byc tez inny powod.. moze twoja corka chce zwrocic na siebie uwage, albo jest tak przybita zyciem ze nie potrafi sobie z nim poradzic. Czesto jest tak ze otoczenie odbiera nas jako szczesliwe pelne zycia osoby, ale przyznajmy same ile razy musielismy grac ile razy musialysmy ukrywac swoje emocje, uczucia.. według mnie dobra bylaby wizyta u psychologa

Gość anatolkudlaty
daj jej kase by se poszla i zazalala z jakims facetem z agencji. kilka orgazmow i jej przejda te gotyckie glupoty

Gość AnnaSier
Dziękuję za wasze odpowiedzi. Nie wiedziałam, ze to może być nazwa jakiegoś zespołu. Moja córka ma 14 lat. Skąd ona wziąła takie fotografie? przecież to chyba jest zabronione, aby nieletnim dawać zdjęcia rozkładających się zwłok? Jak to nie jest sekta to trochę kamień spadł mi z serca, ale czy taka muzyka może być szkodliwa? Złe towarzystko - to raczej odpada. moja córka nie ma wielu przyjaciół, praktycznie nie wychodzi z domu. Najchętniej poszłabym z nią do psychologa, bo oglądanie takich zdjęc chyba nie jest normalne, ale obawiam się, ze jak to zaproponuję to już całkiem się ode mnie odwóci. Jak powinnam jej o tym powiedzieć? anatolkudlaty - jak zwykle jakiś mężczyzna musi palnąć głupotę. szkoda, ze nie jest to kafeteria tylko dla kobiet...

Gość wonai
Córka jest w oresie buntu. Nie powinnaś raczej chodzić z nią do psychologa. Najlepiej to przeczekać

Gość morra della
agresja rodzi agresję gdy ona zachowuje się wobec ciebie źle, przewalcz złość i uśmiechnij sie do niej i zdobądź się na gest po jakimś czasie zarazi się twoim dobrym podejściem i da sobie spokój Bunt będzie przechodzić, nie ma na to rady, chodzi o to, żeby był w mniejszym nasileniu i wyprowadzać ją stopniowo od agresywnego nastawienia do świata.

Gość muzyka tego zespołu
jest piękna. tylko mroczna bardzo. rozmawiaj z córką, nie utrać z nia kontaktu. szanuj jej poglądy, nie narzucaj, nie zakazuj, rozmawiaj spokojnie. przejdzie jej. pzdr

Gość Porcelanaaa
w wieku 13 lat też to przeżywałam, czarne ciuchy mroczna mzuzyka do tego inne szaleństwa i wariactwa, znacznie gorsze. Jesli Twoja córka dowie się, ze przeszukałaś jej pokój już raz na zawsz straci do Ciebei zaufanie, więc bądź ostrożna, a najlepiej wogóle tego nie rób. Jeżeli ona nie chce, żebyś wiedziała o tym, co znalazlaś nie wyciskaj z niej na siłe. A moze zwyczajnie bała się Twojej reakcji? Moja matka tez znajdywala u mnie wiele gorszych rzeczy i płakała nie raz. I w efekcie przez swoje doświadczenia poznałam świat od innej strony. Zmądrzałam.Bylam ponura. Siedzialam w tym swoim mrocznym świecie, szukalam, szperałam, poznalam coś takiego jak ezoteryka, a więc i wiedza duchowa, rozwój bla bla W końcu zainteresowałąm się sztuką, literaturą, muzyką nie tlyko metalowa, ale i klasyczną, poznałam kulture ambitniejszą od tej, którą serwują nam dzisiaj media. Dzisiaj jestem szczęśliwa :) Kocham życie, choć wtedy robiłąm wszystko, aby je sobie spaprać. Twoja córka też może przez to przechodzić, ale wiedz, że najlepsze jest doświadczenie. Te zdjęcia może i są straszne, ale jest to inny rodzaj sztuki, a sztuka niekoniecznie musi być piękna w taki sposób jak Ty sobie to wyobrażasz. A muzyka tego zespołu jest naprawde piękna. Pamiętaj musisz z nią rozmawiać! I nie doszukuj się na siłe zła w tym, czego nie znasz. Są ludzie, którzy kochają kulture gotycką i może wydawać Ci się to dziwne,ale pomimo dziwnych strojów, czy też troche innych zamiłowań są to NORMALNI LUDZIE, choć często o wiele dojrzalsi i mądrzejsi niż różowe barbie nastolatki. Oby Twoja córka taką własnie nie była.

Gość Porcelanaaa
PS. Oglądni sobie obrazy Zdzisława Beksińskiego :) Też mogą wydawać Ci się straszne, a jednak nikt nie uważał go za sekciarza ;) Był niesamowitym malarzem.

Gość Błękitna_roza
Moja córka słucha tego od jakiegoś czasu i mi się nawet też zaczęło podobać, więc nie masz się o co martwić ;)

Gość anty- sopor
Ależ Sopor Aeternus to sekciarski i szalenie niebezpieczny zespół grający łagorny gothic/ dark metal-(już sama nazwa brzmi potwornie, prawda?) Natychmiast wyrwij córkę z jego szponów!!!! Biegnij szybko do sklepu i kup wszystkie płyty Mandaryny i Dody po czym puść córce na cały regulator- i tak przez cały tydzień A później Rubika !!!!! Smarkuli odechce się mroku!!!! Po czym wyrzuć jej wszystkie czarne ubrania!!!! W tym wieku powinna chodzić jedynie w tradycyjnym storoju ludowym!!!!!! I nie zapomnij o małym chiuaua- jakiego ma Paris Hilton i o tipsach w stylu Joli R utowicz!!!!!!

daj spokoj corce. pamietm, jak kiedys moj kuzyn mial przerabane, bo babcia znalazla w jego torbie plyte Merlina Mansona, chlopak potem zycia nie mial, babka rozpowiedziala po rodzinie, ze on na pewno jest satanista :-O

Gość goldemorula
Jaki żal. Czy ty kobito nie masz co robić tylko szukasz na siłę problemów?

Gość Mr Z
Gusta są różne, ale to, że ktoś lubi oglądać taki a nie inny rodzaj obrazów lub słuchać mrocznej muzyki, nie świadczy wcale o nim źle. Moja dziewczyna (młodsza ode mnie, ale oboje jesteśmy dorośli) też lubi takie zdjęcia i obrazy, a ja uwielbiam taką muzykę i nie mamy żadnych problemów społecznych, a nawet uchodzimy za ludzi ułożonych, kulturalnych i inteligentnych. Zmysł estetyki to sprawa osobista i nie należy w nią ingerować. Dziewczynka przejdzie jeszcze wiele różnych okresów w życiu, będzie kształtowała swoje poglądy, a konflikt pokoleń minie. Głowa do góry i nic na siłę! ;)

Gość Ksiadz Bożydar
Przykro mi moje dziecko, ale twoja córka jest opanowana przez szatana. Tutaj tylko modlitwa, krzyż i osikowy kołek wpity w jej serce odniosą skutek.

Gość gotyk,bunty i hormony
co za bzdury!!!! dobre wpierdol by sie przydalo!!!! malolatom sie we lbach przewraca to wszystko!!! bunt do czego??? ze ma matke ktora ja kocha??? ze ma co jesc i gdzie mieszkac??? po mojemu to sie wjebala po same uszy!!! zaczyna sie od mrocznej muzyki a konczy na wypranym mozgu!!! autorko......a corka tatusia ma???

Gość powiem takmmmmmm
mamy po 40 latek;)) cale zycie sluchamy metalu . moj maz skonczyl studia itd. to ze slucha tej muzyki to rzecz gustu kup sobie jakas plytke i zalacz jak cora bedzie w domu zdziwi sie ale moze sie otworzy i porozmawiacie.

Gość i ci gostkowie farbujacy
sie na czarno,pomalowane paznokcie i podkreslone kredka oczy....:P:D ciezko powiedziec czy to gotyk czy pedalek....a moze jedno i drugie!!! :D do tych wszystkich ktorzy uspakajaja autorke : jak jej corka skonczy 18 lat to niech nawet wyznaje milosc do rury wydechowej a do tego czasu matka ma nad nia wladze!!! i te texty ze jej przejdzie....a jak nie przejdzie???? i sie wjebie w cos gorszego??? wtedy napiszecie ze to wina matki!!! jak was czytam to rzygac mi sie chce!!!

Gość twoj maz skonczyl studia
bo slucha metalu,czy slucha metalu bo skonczyl studia????

Film witajcie w mroku jest o gotach. Boisz sie ze wpadnie w szpony sekty to wpisz w google nazwisko suliga to doktor czy profesor od uzależnień duchowych. Wg mnie debil ale na rzeczy sie troche zna. Ale wg mnie za wcześnie by sie bać. Obserwuj nie ingeruj duzo.

Gość Arriane
super! ja mam 12 i kocham marilyna mansona! a jezeli chodzi o gothyk to raczej closterkeller ale ci sa tez nieźli! :)