Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inqa26

ludzie inteligentni nie oglądają TV

Polecane posty

co do dyplomacji to rowniez i to ze osoba przebywajaca w otoczeniu osoby inteligentnej czuje sie nie tylko na rowni ale tez i wyjatkowo :) o ile mowimy o osobach posiadajacych inteligencje zprawdziwego zdarzenia :) a nie wyuczona.

moje zdanie juz mowie, dla mnie w skrocie inteligencja oznacza zdolnosc do radzenia sobie (rozwiazywania) z problemami czy to natury technicznej czy to natury osobistej (w relacjach z innymi ludzmi) czy tez innej

substytut, czyli zasob wiedzy ktora imituje inteligencje - ale wciaz nie jestem pewien co masz na mysli ;-) - mozesz jakis przyklad podac, chocby z forum ;-)

Zonko , Misiu 🖐️ :) ja bardzo rzadko oglądam tv kłamią tama bezczelnie :o :o "gotowe na wszystko" Żoneczko to mój ulubiony serial tez oglądam 🌻 Sex w wielkim mieście jeszcze lubię ten serial :)

hmmm, a czy to nie jest po prostu zaradnosc? nie mam przykladu z forum, tak w zyciu czesto sie to spotyka, bardzo latwo odroznic mozna wyuczenie od inteligencji. U mnie w zawodzie np, gdzie wiedze trzeba miec rozlegla, bardzo latwo ocenic kto jest biegly w tym co robi a kto tylko skonczyl studia. I ta bieglosc, szybkie kojarzenie faktow, powiazywanie pewnych odleglych niby dziedzin jest pewna oznaka inteligencji.

zaradnosc oznacza po chlopsku inteligencje praktyczna :-) wlasnie caly w tym sek, ze inteligencji nie da sie wyuczyc, inteligencja przejawia sie wtedy, gdy spotykasz zupelnie nowy problem i wlasnie dzieki zdolnosciom kojarzenia, analizy, patrzenia z perspektywy itd potrafisz sprawnie z danym problemem sie uporac

I ta bieglosc, szybkie kojarzenie faktow, powiazywanie pewnych odleglych niby dziedzin jest pewna oznaka inteligencji. "pewna oznaka" - spojrz, jak sa tworzone testy na inteligencje i na czym polegaja a swoja droga, to mialem dzis zamiar wlasnie zalozyc temat o inteligencji, bo widze jak tu ludzie obrzucajac sie blotem zarzucaja innym brak tejze cechy, ale mozliwe, ze zupelnie inaczej definiuja inteligencje niz inni :-)

hmmm ja tam rzadko coś obejrze w tv bo dłuzej to mozna pierdolca dostac jak film przerywaja 15 minutami reklam. Albo jak jem kolacje a leci reklama domestosa i czyszcza kible czy tez inne również smaczne rzeczy. bleh. A co do tytułu tematu to powiedziałbym troszke inacze : ogladanie tv ogłupia ;)

Gość gmur
Powiem Tak: kiedys na studiach pdczas zajec nauczyciel zapytał sie kumpla o cos tam,kumpel nie wiedział a temu zaraz z grubej rury ze kumpel tylko oglada TV.i tam go magluje ile on tej telewizji oglada,a kumpel mu na to ze 2 h tygodniowo.Nauczyciel zdębiał! a ja na dokładke dodałem jakbym ogladał 6h godzin telewizji to juz by mnie dawno tutaj nie było gdyz/poniewaz/albowiem nie zdałbym większosci przedmiotow na wczesniejszych semestrach i by mnie wyrzucili.To nayczyciel zdębiał. i na tym skonczyła sie jego zagrywka.a tak poza tym tam nic nie ma,same seriale gdzie wszyscy sie zdradzaja oszukuja i knuja intrygi przeciw sobie.To co to sa za wzorce dla tych co to ogladaja??jakie wartosći ta telewizja przekazuje???to jest zenada nie telewizja!!dlatego wole radio:)

Gość czwartkowy poranek
masz racje autorko watku, ja nie ogladam tv juz od dawna, glownie przez te reklamy, ktorych juz mialam dosc, a one maja na celu chyba tylko oglupiac spoleczenstwo... co do programow, wulgarnosci, poziomu filmow, to nie bede sie wypowiadac bo jest coraz gorzej!!! mysle, ze ludzie inteligentni tez ogladaja tv ale maja do tego dystans i potrafia odroznic glupote od tego co madre.

Gość daria1755
nie ma obiektywnej definicji inteligencji wiec nie mozecie na podstawie jednej cechy jej oceniac! chyba ze sami jej nie posiadacie (inteligencji)

Gość TV ogłupia
a TVP również politycznie

Gość Bolko Polski
zboczeńczy szerzą zboczenia i rozpuste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Ratikol
zboczeńcy opanowali media i politykę Unii Europejskiej

Gość 007tytus
Dlatego polecam CNN

Gość Mordarska Franciszka
trzeba być gnidą umysłową by łapać się za telewizornię !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość chwila prawdy dla autora
ja nie oglądam TV, bo nie lubię. Ale nie ma to nic wspólnego z IQ.

Gość upppppppppppppppppp

Gość o rzeszty
autorko, w usa telewizja jest zdecydowanie prawicowa, wiec jezeli narzekasz na lewicowosc telewizji polskiej, to nie jest to gloryfikacja usa. osobiscie nie ogladam telewizji, ale jak mi sie czasem zdarzy bedac z wizyta, to mam odruch wymiotny na prawicowosc telewizji (i w usa i w pl). to, ze troche staraja sie otworzyc ciemnogrodzkie mozdzki pokazujac gejow i mowiac o zarodkach w macicy, to akurat popieram ...

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci