Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miedzy oczy

porozmawiajmy o inteligencji

Polecane posty

Prosty przykład - moskitiera. Sa także bariery niewidzialne niematerialne swietny przyklad - ktos na to wpadl - byl zaradny czy inteligentny, czy moze przedsiebiorczy bo chcial zarobic, no jaki byl Waszym zdaniem? :-)

Gość _*sami*
na to wychodzi, ze każdy z forum jest inteligentny..tylko że każdy nick inaczej to wykorzystuje...;)

www ale nie ma to nic wspólnego z założeniem- powiedzmy- weźmy politykę założenie- wyjść na swoje- czyli zostać wybranym w wyborach kandydat jest inteligenty elokwentny, ma dobry program i...brak mu charyzmy na dodatek jego kontrkandydat posiada ją w nadmiarze i teorię biorą diabli

"wielopoziomowa i całkiem co innego" ale ma wplyw na ogólnie pojmowaną inetigencję.

między oczy polecam dwie ksiązki autorstwa Gollemana o tytułach "Inteligencja emocjonalna" oraz "Inteligencja emocjonalna w praktyce" :) Czytając je w pewnym momencie byłem przerażony,że ze mnie kompletny debil emocjonalny ale doczytałem do końca i stwierdziłem,że nie jest ze mną tak źle :D:D:D:D:D:D:D Polecam.

xyzed- w teorii może i tak - w praktyce nie do końca bo nic nie zależy od SAMEJ inteligencji- na każde zdarzenie działają jeszcze czynniki zewnętrzne niezależne od nas

kiedys na zajeciach z szachow rozwiazywalismy koncowki szachowe - wiele osob sie tym pasjonowalo, z tym, ze czesc z nich wolalo byc strona biala i uzywac kreatywnego myslenia, czesc wolalo byc strona czarna i tylko torpedowac nieudane pomysly strony bialej ;-)

Gość Luśka z W.

>>>swietny przyklad - ktos na to wpadl - byl zaradny czy inteligentny, czy moze przedsiebiorczy bo chcial zarobic, no jaki byl Waszym zdaniem? Zaraz zaraz, kto wpadł na sam pomysł, a kto wpadł na pomysł uczynienia z tego pomysłu źródła dochodu, to zupełnie inna kwestia. :) Na sam pomysł wpadła zapewne jakaś kochająca i troskliwa pramama, a na pomysł z zarobkiem, jej zaradny mąż. :D

Gość _*sami*
inteligencja to nie wszystko.Sama ta cecha do niczego nas nie doprowadzi moskitiera---pomysłowość zaradność wiara w siebie no to chyba inteligencja skoro pomysł wypalił;)

tak czy owak, niezależnie od pobudek, wynalazca moskitiery był zaradny. nigddzie nie jest powiedziane że zaradność polega wyłącznie na wykorzystywaniu własnych doświadczeń.

Zaraz zaraz, kto wpadł na sam pomysł, a kto wpadł na pomysł uczynienia z tego pomysłu źródła dochodu, to zupełnie inna kwestia. Na sam pomysł wpadła zapewne jakaś kochająca i troskliwa pramama, a na pomysł z zarobkiem, jej zaradny mąż. pani sarepska - doskonale!!! :-)

Gość Luśka z W.
ups. miał być tez tekst otóż, Między oczy, ja tylko żartobliwie zapytałam,a Ty od razu niemal się obraziłeś. A ze ludzie się różnią, to święta prawda, i w sumie dobrze. W przeciwnym razie byłoby nieco nudnawo na świcie :)

ike i właśnie inteligentny potrafi wykorzystać taką porażkę i spaść na cztery łapy:D Wiesz,że niektórym wystarczyło na chwilę zaistnieć ,a ich kariera się potoczyła jak lawina choć charyzmy żadnej nie mieli:D Dla przykładu nie powiesz mi ,że taki Marcinkiewicz miał charyzmę :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Między oczy, ja tylko żartobliwie zapytałam,a Ty od razu niemal się obraziłeś. mylisz sie, nie obrazam sie :-)) dystans - polecam kazdemu :-)

między oczy to zacznijmy od Dyskusja - jeden ze sposobów wymiany poglądów (poparty argumentami) praktykowany przez dwoje lub więcej osób zainteresowanych danym tematem lub zjawiskiem. Przeprowadzana zwykle w formie ustnej, ale nie tylko (np. dyskusje w formie pisemnej prowadzone są na internetowych forach dyskusyjnych). W wyniku dyskusji dochodzi zwykle do ścierania się różnych poglądów, czasami wypracowywania kompromisów i określania wspólnych stanowisk. powtórzę- ścierania się różnych poglądów

to przejdzmy do innego pytania, skoro juz poruszylismy temat inteligencji emocjonalnej, a mianowicie: czy prawda jest, ze kobiety cechuja sie wyzszym poziomem tej cechy (statystycznie rzecz jasna) ? :-)

>>>Dla przykładu nie powiesz mi ,że taki Marcinkiewicz miał charyzmę Rzec by się chciało "yes, yes, yes". :) Ale się nie rzeknie.

no wiesz- marcinkiewicz nie jest chyba najlepszym przykładem- chyba że na zasadzie- jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma

nie cierpie sie powtarzac, nie mam ochoty z toba rozmawiac ike, na zaden temat, mam do tego prawo , proste? proste :-)

to się nie powtarzaj tylko nie pij do mnie mimochodem

przesadzamy w szczegółach. jak pisałam, charyzma nie ma nic wspólnego za inteligencją. Wałęsa jest charyzmatyczny a mało inteligentny, Pawlak odwrotnie. jak to sie ma do ich życia politycznego, wszyscy wiemy.

wspaniale, a wracajac do tematu, to jak to jest z ta inteligencja emocjonalna u kobiet? jak sie ma ta cecha do tzw. kobiecej intuicji? co o tym myslicie?

Gość słodka__idiota
Witajcie 🖐️ Też się wtrącę. Moim zdaniem, człowiek inteligentny potrafi wykorzystać dostępne zasoby tak, aby stworzyć pożądany produkt. :) Oczywiście w szerokim rozumieniu.