Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lwica97

Współczesnym kobietom kompletnie odbija i przez to tracą wiele

Polecane posty

Gość dojrzałakobieta41
Wszystko powinno być wyważone i z umiarem. Rozumiem o co chodziło autorce, jak kobieta siedzi w domu to nie powinna wymagać jeszcze pomocy w domu. Zgadzam się z tym. Zgadzam się też że kobieta zawsze powinna o siebie dbać. Nie rozumiem kobiet nie pracujących i zaniedbanych. Przecież mają więcej czasu żeby o siebie zadbać. Mam podobne podejście

Gość Folia Espagna
Wyjaśniam bardzo prostą, a jednocześnie podstawową sprawę, Luśka. Lwica odczuwa przyjemność bycia kobietą. :-)

Gość Eh. To moze ja
Rownouprawnienie to mit.

Gość Folia Espagna
Ciebie, dojrzała kobieta41, także zdążyłem polubić. :-)

Gość dojrzałakobieta41
Przeczytałam o żarówce i naszła mnie refleksja. Nigdy w nie zdarzyło mi się samej zmienić żarówki :D:D:D

Gość lwica97
Oczywiście że uwielbiam swoją kobiecość

Gość Luśka z W.
"Lwica odczuwa przyjemność bycia kobietą. " Jasne, a sposobem odczuwania tejże przyjemności jest uważanie się za lepsza oraz krytyka innych kobiet. Wspaniałą osobowość, doprawdy :)

Cholera jasna, rowwodze się ponieważ mam niemęskiego i pewnie nienormalnego męża. On bardzo lubi mi pomagać przy sprzątaniu, częśto prasuje z własnej woli, a kiedy ja mam dyżury on gotuje. Na dodatek robi to wszystko nieprzymuszany, bo ja lubię prace domowe i jeśli tylko mogę, to je zchęcią wykonuję. Ale skoro on jest nietypowy, to chyba sie z nim rozwiodę ;).

Gość lwica ty nie jestes
kobieta tylko zwykla kura domowa!

Gość 1973 i trochę
Wszystkie moje koleżanki gotują w domu i robią większość prac domwych mimo że oboje pracują z mężami więc nie wiem gdzie ty widzisz te "leniwe i wymagające kobiety"

Gość lwica97
Umysłowo może troche jestem, podobał mi sie tradycyjny model rodziny. Teraz wiekszośc czasu spędzam na przyjemnościach. Nie sprzątam wcale, gotuje ze 2 razy w tygodniu. Spędzam sporo czasu na, zakupach, rozmowach z narzeczonym, na sexie, na spotkaniach z koleżankami. Robię co chcę i co sprawia mi przyjemnośc. Jeśli to kura domowa to tak, chce byc kura domową.

Gość Folia Espagna
Luśka? Dlaczego chcesz dręczyć kobietę, która w durnym świeci ma odwagę mówić coś, co jest tyle oczywiste, co niepopularne?

Gość lwica ty nie jestes
wstyd ci sie przyznac ze jestes prozna i leniwa po prostu...zal mi takich kobiet, nie maja zadnego celu w zyciu,zadnych ambicji

Gość Folia Espagna
He, he, Lwico... Ja nie od dzisiaj usiłuję się zaoferować jako LKD, czyli Luksusowy Kogut Domowy. Nie uwierzysz - bez skutku. :-)

Gość Folia Espagna
Cel i ambicje w życiu nowoczesnej kobiety... :-).

Gość Luśka z W.
Folia, nikogo nie dręczę, obiektywnie zapytuję w czym przeszkadzają jej inne kobiety? Skoro ona jest pod tym względem idealna i nie ma żadnego problemu?

Gość lwica97
Filia Espagna to ty jestes facetem??? Sorry teraz dopiero doczytałam. Tak przyznaję krytykuję niektóre kobiety. To co napisałam to generalizowanie wiem, ale nie moge patrzeć jak kobieta po urodzeniu dziecka i siedząca w domu tak sie roztyła i zaniedbała że nie przypomina w niczym kobiety z którą ożenił sie jej mąż. Znam taką parę. W 100% bym go poparła gdyby znalazł sobie kochankę.

Gość Folia Espagna
Jej w niczym nie przeszkadzają. Ona za to przeszkadza innym, łamiąc uparte stereotypy, lansowane przez długie lata przez kolorowe pisemka. :-)

Gość lwica ty nie jestes
a skad wiesz ze twoj maz nie ma kochanki?

Gość lwica97
Nie przeszkadzaja mi, ale niech sie nie dziwią że faceci od nich odchodzą albo mają kochanki. W sumie niech każdcy zyje jak chce, tylko potem sa lamenty na kafe!

Gość Folia Espagna
:-) Tak, Lwico. Ja jestem facetem. To znaczy ja usiłuję być mężczyzną w naszych - jak sądzę przyznasz mi rację - niezbyt mądrych czasach. :-)

Gość lwica97
Mój facet nie ma kochanki bo ma w domu wszystko co mu potrzeba, dziwke w łóżku, kumpla do pogadania i kucharke w kuchni. Męża juz dawno nie mam

Gość na miejscu
twojego meza lwica dawno bym sie z toba rozwiodl.takiego darmozajada utrzymywac, o matko!

Gość jestem współczesna kobietą
i od mężczyzn nie wymagam NICZEGO. Autorko, weź się lepiej za jakąś robotę, zamiast tracić czas na czytanie gówna z Kafe🖐️

Gość na miejscu
ta, na pewno. tylko czemu przychodzi co wieczur taki ztyrany(twoje slowa)moze jakas inna go zaspokaja?

Gość Luśka z W.
Folia, ja np nie zakładam tematów z radami dla otyłych, bo po co? Rozumiesz teraz?

Gość na miejscu
wieczor oczywiscie

Gość dojrzałakobieta41
Z tego co piszesz jesteś tez dojrzalą kobietą a ten problem o którym piszesz dotyczy młodych kobiet po 20. mam rodzinę, znajomych i są to normalne kobiety ale kobiety dojrzałe. To z młodymi coś jest nie tak. Faktycznie może to wina kolorowych pisemek i durnowatych książek w stylu "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy"

Gość Folia Espagna
A szkoda, Luśka. Dawnośmy przecież ustalili, że powinnaś nabrać nieco tuszy. :-)

Gość lwica97
Na miejscu - nie mam żadnego męża odczep sie i czytaj zanim coś napiszesz