Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DNA

Pytanie o WOLONTARIAT

Polecane posty

Gość DNA

Czy ktoś z Was jest może wolontariuszem w szpitalu ?

Gość DNA
Witaj:] Możesz mi powiedzieć w jakiej klinice?.. Bo ja w szpitalu nie dowiedziałam się niczego o wolontariacie i szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaką klinikę wybrać.. (przyczym nie mam żadnego doświadczenia, wiek 18lat)

Gość DNA
Dziękuję za link, za chwilę przeczytam, ale w szpitalu który mnie interesuje nie dowiedziałam się niczego. Dyrekcja kazała mi napisać podanie o przyjęcie na konkretną klinikę, ale w sprawach organizacyjnych nikt się nie orientował. Nikt mi nie pomógł. Dlatego nie wiem co było by dla mnie odpowiednie, jeśli ktoś by mógł mi pomóc będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki

Gość wolontariuszka
a co chcialbys robic konkretnie w tym szpitalu jako wolontariusz? chcesz pracowac na oddzialach z pacjentami, w kuchni, w administracji?? Bedziesz musiala podpisac porozumienie ze szpitalem. Jesli chcesz byc na oddziale to potrzeba ci zgoda ordynatora. Wiec skladaj podanie do wybranego szpitala, w podaniu uwzglednij, co chcesz robic i gdzie. a potem sie dowiaduj jak sie ma twoja sprawa

Gość DNA
bezkształtna imitacja kobiety- dziękuję Rzeczywiście najpierw poczytam o wolontariacie w inernecie, a co się tyczy kursów, mam tylko kurs pierwszej pomocy, ale to na pewno w niczym nie pomoże.

Gość wolontariuszka
a pytalas sie w kadrach? bo te panie siedzace w sekretariatach to moga nie miec zielonego pojecia jak tozaltwiac i o co chodzi w ogole. a podanie skieruj do dyrektora placowki i zloz na kancelarie albo sekretariat. a taki rzeczami jak wolontariat zajmuja sie kadry

Gość wolontariuszka
poza tym mozesz isc do centrum wolontariatu, jesli jest u cibie w miejscowosci. i tam by ci pomogli we wszytkim. skad jestes?

Gość DNA
No ale ja właśnie o to pytam:) Co mogłabym robić.. Tak, interesuje mnie praca z pacjentami, ale nadal nie wiem do jakiej kliniki w ogóle pozwolono by mi przystąpić..

Gość DNA
Jestem z Bydgoszczy. W sumie nie orientuję się czy jest u nas centrum wolontariatu, a do szpitala mam naprawdę niedaleko, poza tym praca właśnie w szpitalu odpowiada mi najbardziej. Tylko cały czas chodzi o klinikę.. Jaką wybrać. A może faktycznie hospicja... Tam chyba nawet nie potrzebny byłby żaden kurs, NAprawdę nie wiem:)

Gość wolontariuszka
no ale ja nie wiem co moglabys robic, to zalezy od ciebie przeciez. Co ty bys chciala. zastanow sie. czy chcesz pracowac z doroslymi czy z dziecmi. a moze w szpitalu psychiatrycznym, i pomagac np w terapii zajeciowej - wycinaki, malowanki itp. z dziecmi - np. tez zabawy itp. z doroslymi, no nie wiem co, moze pomoc w pielegnacji, ale to ciezka robota. nie masz jeszce zadnego zawodu, wiec nie mozesz miec zadan zwiaznych z konkretnym zawodem

Gość DNA
bezkształtna imitacja kobiety- nie, nie, raczej tylko szpital wchodzi w grę. A może się orientujecie czy przyjęli by mnie do "Katedri i Kliniki Pediatrii, Hematologii i Onkologii z Oddziałem Przeszczepiania Szpiku Kostnego dla Dzieci i Pediatryczną Izbą Przyjęć" lub "katedry i Kliniki Psychiatrii z Oddziałem Dziennym Dzieci i Młodzieży, Oddziałem Leczenia Uzależnień, Oddziałem Psychoz i Oddziałem Zaburzeń Lękowych i Afektywnych" ?...

Gość wolontariuszka
zobacz na internecie czy jest jakies centrum. oni naprawde sa pomocni, maja kontakty z placowkami i robia kursy. a co chcialabys robic w przyszlosci? moze cos pod katem twoich zainteresowan.

Gość DNA
Właśnie "wolontariuszko", coś w tym guście, ale takiej kliniki w szpitalu nie ma... Chyba, że kryje się pod taką nazwą że jej nie rozpoznałąm

Gość DNA
Będę studiować resocjalizację. Masz rację, talie centrum na pewno mi pomoże bo musi mieć zasób informacji na temat różnych form wolontariatu, więc póki co- postanowione. Najpierw udam się tam Dziękuję bardzo za wszystkie rady!!

Gość smutna bardzoooo
dlaczego chcesz zostac wolontariuszem? i na jakim oddziale? ja jestem ratownikiem medycznym

Gość smutna bardzoooo
ja jak staralm sie o wolontariat sprawa wygladala tak ze najpierw do oddzialowej ona gadala z ordynatorem potem pismo do dyrekcji ze chce odbyc wolontariat tu i tu w terminie tym i tym i pozniej dyrektor zgadza sie albo nie pozniej do kadr pdpisac umowe i tyle...

Gość wolontariuszka
co sie dzieje z kafeteria, wiesza sie ciagle jesli resocjalizacja to moze psychiatryk , oddzial sadowy, ale to raczej z gatunku rzeczy niemozliwych, bo tam sa takie rzypadki, ze musieliby cie pilnowac caly czas, a i wyksztalcenia nie masz w tym kierunku. ja robilam tam wolontariat, ale jako studentka psychologii i to na oddziale dla mlodziezy. tak z ulicy by kogos nie wpuscili. wiec jesli juz to normalny szpital. ale tez nie dostaniesz zadnych odpowiedzialnych zadan, bo to w koncu kontakt z mateiralem zakaznym no i nie wiadomo jakie kto ma intencje, dopoki cie nie znaja

Gość DNA
Dokładnie, kafe się wieszała, nie mogłam odpisać. Dziękuję wam jeszcze raz, teraz już wiem co robić i widzę, że od złej strony się za to zabierałam. Pozdrawiam i życzę miłego dnia kochani!!

Gość wolontariuszka
a ja zycze pomyslnego zalatwienia sprawy i zyczliwosci ze stronu personelu szpitala:)

Gość gość
Wolontariatem w Bydgoszczy zajmuje się Fundacja dr Clown. Namiary szukaj na stronie Uniwersytetu, w zakładce Fundacji. Jest podany wdres mailowy i numery telefonów. Wszystko szczegółowo wyjaśnią. Powodzenia.

Gość magda443
Tutaj https://wioskisos.org/wolontariat/ są namiary na SOS Wioski Dziecięce. Stowarzyszenie to poszukuje wolontariuszy. Wszelkie informacje są na stronie. Można też do ich zadzwonić. Zajmują się pomocą osieroconym dzieciom. Uważam, że warto ich wspierać.

Gość nataliaa31
Tutaj https://wioskisos.org/wolontariat/ są namiary na SOS Wioski Dziecięce. Stowarzyszenie to poszukuje wolontariuszy. Wszelkie informacje są na stronie. Można też do ich zadzwonić. Zajmują się pomocą osieroconym dzieciom. Uważam, że warto ich wspierać.

Gość MAlinkaAdzia
Witam Jeżeli macie trochę czasu wolnego i chciałybyście zostać wolontariuszkami lub miałbyście wolne środki to z całego serca proszę o wsparcie fundacji Szlachetny Gest http://szlachetnygest.pl Pomagamy ciężko chorym dzieciom, także tym, które ucierpiały w wyniku poparzeń skórnych i potrzebują pieniądzy na drogiie opracje i leczenie. Właśnie dlatego warto tej fundacji pomóc w tak pięknym geście.