Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynka malutka

dzecko je duzo mleka w nocy

Polecane posty

Gość dziewczynka malutka

moj synek ma 5 miesiecy i bardzo duzo pije mleka w nocy, budzi sie czesto. tak obliczylam to w ciagu jednej nocy zjada cos okolo 700ml. w takim razie w dzien mu nie daje mleka, jedynie na wieczor... a tak to je kaszke, zupke i deserek. czy dobrze robie?????

Gość jessy27
to normalne że takie dziecko je w nocy dużo, ale spróbuj podawać wiecej kaszek, gestych, bedzie w nocy lepiej spało. ale to że w nocy pije dużo mneka nie znaczy że masz go wcale nie podawać w dzień. taki maluch pozanje inne smaki, i zupki, obiadki, dą ok, ale kaszki też można dawać na przykład z biszkoptami jako danie.

moja ma 4 miesiace i nie od tygodnia wogole w nocy, tzn spi po 12 godzin bez przerwy na jedzenie ale wiem ze to nie jest norma jak na moje powinnas podawac w nocy wiecej herbatki i wody niz samego mleka za to w dzien mleko na przemian z zupka i deserkiem, na wieczor porzadna kaszke i jak sie obudzi to herbatke podaj chyba ze dziecko ma niedowage to nie nalezy mu zabraniac jesc w nocy moja kluska wyglada az nadzwyczaj dobrze, najpierw podawalam jej 2x herbatke w nocy a teraz wogole nie chce jesc :)

Gość 5 mc dziecko nie powinno jesc
w nocy a prynajmniej tak czesto - kiedy odpoczywa brzuszek? ile wazy twoje dziecko?

Gość 5 mc dziecko nie powinno jesc
i uwazam ze powinnas jak najszybciej zmienic przyzwaczajenia dziecka. dzieco powinno jesc okolo 6 posiłkow w dzien a w nocy powinno spac

700ml mleka w nocy? To według mnie strasznie duzo moja prawie 5 miesięczna córcia je w nocy tak ok 5 140 ml a czasem nie je wogóle tylko śpi bez jedzenia 10-11 godzin. To ile razy on sie budzi w nocy co dwie godziny? ?Moja zjada w ciągu całego dnia i nocy łącznie ok 600ml mleka do tego zupkę słoiczek 125 i deserek125 ml.

dziecko powinno dostawac ok. 900ml dziennie tzn. 5x180 widomo, ze twrado sie norm nie trzymamy ale mniej wiecej. Poza tym kazde dziecko jest inne i ma inne potrzeby. 700ml w nocy to jest o wiele za duzo. Moj je raz w nocy w zaleznosci od jego checi cos pomoedzy 120-180ml. Ogolnie w ciagu doby dostaje 3 x mleko ok. 180ml Raz papke wazywna lub owocowa ok 125gram A na noc 180ml kaszki.

Mysle, ze powinnas go przestwic zeby pil mleko w ciagu dnia i stopniowo odzywajac od tak dyuzych ilosci mleka w nocy. A jak sie budzi to skad wiesz ze chce pic ? Sroboj oszukac go woda, smoczkiem ?

moja córka tez jadła duzo w nocy, ale za to w dzień mało i doszło do tego, że piła po 4 razy w nocy sporo mleka z kaszką a w dzień jak wróbelek podjadała.. i to mając rok :( ale Twój synek ma dopiero 5 miesięcy i uważam, że jeśli ma taką potrzebę nie powinno się ograniczać jedzenia w nocy, ale podawac bardziej treściwe posiłki w ciagu dnia.

Gość mama z okolic
wazy cos kolo 7 kilo, w normie. Ale nie sposob go oszukac smoczkiem czy woda. Czasem woda wystarczy ale przewaznie dopiero po mleku zasypia. No budzi sie dosc czesto. Na wieczor dostaje kaszke manna i wypija taka cala butle z przerwami, ale po dwoch godzinach jest juz pusta taka butelka 250 ml

Gość mama z okolic
tak, to ja autorka topiku